Reikės:
- 2 vid. dydžio cukinijų
- 1 morkos
- Pusės poro stiebo
- Saujos smulkintų krapų
- Saujos smulkintų petražolių
- 2 šaukštų kukurūzų miltų
- 1-2 kiaušinių
- ~50g sūrio( tinka praktiškai bet koks sūris, aš dedu fetos ir parmesano)
- Druskos, maltu pipiru
- Kepimui aliejaus
Pagardinimui padažui reikės:
- 1-2šaukštų su kaupu Graikiško(süzme) jogurto
- Žiupsnio džiovintų mėtų
- Žiupsnio smulkintų šviežių mėtų
- Druskos, alyvuogių aliejaus
- Pagardinimui galima ideti šaukštelį sezamo pastos( tahini)
- Nedidelės sutrintos česnako skiltelės
Gaminimo eiga:
- Cukinijas sutarkuojame stambiaja tarkos puse, morką tarkuosim jau smulkesniaja puse,nes jos ilgiau kepa, iberiame druskos, išmaišome ir dedame į šoną 10-15minučių.
- Labai smulkiai supjaustome porą, sudedame krapus, petražoles, sutarkuotą sūrį, kukurūzų miltus, išmaišome.
- Imame po saują cukinijų mišinio ir nuspaudžiame atsiradusį skystį, sudedame i mišinį su sūriu
- Kuliame kiaušinį, beriame pipirų ir viska gerai išmaišę kepame ikaintintame aliejuje.
- Kepimo pradžioje kepame ant didelės ugnies, po to pamažiname.
- Padazui skirtus ingridijentus gerai išmaišome ir tiekiame atskirame inde.
- Skanių akimirkų
Yorum / Komentarai