Cukinijų blyneliai su kukurūzų miltais

Reikės:

  1. 2 vid. dydžio cukinijų
  2. 1 morkos
  3. Pusės poro stiebo
  4. Saujos smulkintų krapų
  5. Saujos smulkintų petražolių
  6. 2 šaukštų kukurūzų miltų
  7. 1-2 kiaušinių
  8. ~50g sūrio( tinka praktiškai bet koks sūris, aš dedu fetos ir parmesano)
  9. Druskos, maltu pipiru
  10. Kepimui aliejaus

Pagardinimui padažui reikės:

  1. 1-2šaukštų su kaupu Graikiško(süzme) jogurto
  2. Žiupsnio džiovintų mėtų
  3. Žiupsnio smulkintų šviežių mėtų
  4. Druskos, alyvuogių aliejaus
  5. Pagardinimui galima ideti šaukštelį sezamo pastos( tahini)
  6. Nedidelės sutrintos česnako skiltelės

Gaminimo eiga:

  • Cukinijas sutarkuojame stambiaja tarkos puse, morką tarkuosim jau smulkesniaja puse,nes jos ilgiau kepa, iberiame druskos, išmaišome ir dedame į šoną 10-15minučių.
  • Labai smulkiai supjaustome porą, sudedame krapus, petražoles, sutarkuotą sūrį, kukurūzų miltus, išmaišome.
  • Imame po saują cukinijų mišinio ir nuspaudžiame atsiradusį skystį, sudedame i mišinį su sūriu
  • Kuliame kiaušinį, beriame pipirų ir viska gerai išmaišę kepame ikaintintame aliejuje.
  • Kepimo pradžioje kepame ant didelės ugnies, po to pamažiname.
  • Padazui skirtus ingridijentus gerai išmaišome ir tiekiame atskirame inde.

  • Skanių akimirkų

Yorum / Komentarai

Turkijos lietuvių bendruomenė

Saulėta Turkija, gerai žinoma tautiečių stotelė atostogoms, čia gyvenantiems tapo namais

A Couple of Truffles

It's all around food.

Lithuanian in the USA

Lithuanian girl's recipes and life in the USA

FOODS AND MOODS

in taste we trust

MARGIRIO KELIONĖS

MOTYVACINĖS KELIONĖS. INDIVIDUALŪS TURAI. KITOS TURIZMO PASLAUGOS

Kūmutės virtuvė

... valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... (Renata)

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking