Patatesli Ispanaklı Balık Turtası / Žuvies pyragas su špinatais ir bulvėmis / Fish pie

 

PATATESLI ISPANAKLI BALIK TURTASI

( 4 kişilik / hazırlanışı 1-1,5 saat + pişirme 45 dk)

  Hafta sonu için, ailenizle, arkadaşlarınızla beraber yemek için ideal bir yemek. Önceden hazırlayıp, ki hazırlanma en fazla 1-1,5 saat sürer, misafirler gelmeden önce fırına atıp yarım saate nefis, komple bir yemek ortaya çıkar. Şiddetle tavsiye ederim.

 

Malzemeler:

  1. 4-5 patates
  2. 100g tereyağı
  3. 1/2 tatlı kaşığı hardal
  4. 500-700g ıspanak (dondurulmuş da olabilir, o zaman 400g yeterlidir)
  5. 3 tane yumurta + 1 yumurta sarısı (püre için)
  6. 500 g balık filesi, kılçıksız, derisiz herhangi fazla yağlı olmayan balık türü olur, hatta bir kaç farklı balık da olur (dondurulmuş da olur)
  7. 200ml taze krema
  8. 1 ufak  kuru soğan
  9. tuz, çekilmiş kara biber, çekilmiş muskat, zeytinyağı
  10. bir avuç rende peynir (parmesan olur, eski kaşar olur o da yoksa taze kaşar olur)

Yapılışı:

  • Patatesi soyup haşlayın
  • Yumurtaları haşlayın, soyun ve 4-5 parçaya dilimleyin
  • Bir kaç kaşık zeytin yağında yıkanmış ve doğranmış ıspanakları kavurun ve sonra süzgece koyun ki sıvının fazlası aksın. Dondurulmuş kullanıyorsanız, çözdükten sonra iyice suyu süzün
  • Haşlanmış patatese azacık tereyağı, yumurta sarısı,hardal koyun ve patates ezici ile  iyice ezin.
  • Soğanı ufak ufak doğrayın, kalan tereyağında kavurun, taze kremayı ekleyin ve kaynadıktan sonra peyniri ekleyip karıştırın, çekilmiş kara biber ve muskat ekleyin, gerekiyorsa tuz koyun
  • Fırın kabının altına kesilmiş balıkları yerleştirin
  • Balıkların üzerine güzelce ıspanakları yerleştirin
  • Ispanak üzerinde yumurtaları koyun
  • Sosu güzelce her tarafına gelecek şekilde dökün
  • Son olarak her şeyi patates püresiyle kapatın
  • 180c fırında 35-40 dk pişirin

Afiyet olsun

Žuvies pyragas

 ( 4 asmenims/ 1-1,5 val.paruošimo laikas +45min. kepimas)

Reikės:

  1. 4-5 bulvių
  2. 100g sviesto
  3. 1/2 arb. šaukštelio garstyčių
  4. 500-700g špinatų( galima naudoti šaldytus, tokiu atveju imame apie 400g)
  5. 3  kiaušinių + 1 trynio
  6. 500 g žuvies filė be ašakų ir odos (tiks ir šaldyta) Žuvis tiks bet kokia nelabai riebi, galite ir maišyti keletą
  7. 200ml grietinėlės
  8. 1 nedidelio svogūno
  9. druskos, pipirų, malto muškato, aliejaus
  10. saujos  tarkuoto sūrio( parmesano, gauda ar kažko panašaus)

Gamybos eiga:

  • Nuskustas, supjaustytas bulves išverdame pasūdytame vandenyje
  • Išverdame kietai kiaušinius, nulupame ir supjaustome grėžinėliais į 4-5 dalis
  • Dideliame puode ar keptuvėje  pilame kelis šaukštus aliejaus ir jame pakepiname nuplautus susmulkintus špinatus, tada sudedame juos i kiaurasamtį, kad nuvarvėtu vandens perteklius
  • Išvirusias bulves nusunkiame, sutriname, įdedame truputį sviesto, garstyčias, kiaušinio trynį( galite ir nedėti) gerai išmaišome
  • Susmulkintą svogūną pakepiname nedideliame kiekyje sviesto, tada supilame grietinėlę, užviriname, sukratome sūrį, išmašome, jei reikia beriame druskos, beriame pipirų, muškato.
  • Imame kepimo indą į kurio dugną dedame gabalais pjaustytą žuvį,
  • Ant žuvies tolygiai paskirstome špinatus
  • Ant špinatų deliojame virtus kiaušinius
  • Užpilame viską grietinėlės padažu
  •  Bulvių košę tolygiai paskirstome
  • Pyragą dedame į 180c orkaitę ir kepame 35-40 minučių

Skanaus

Etiketlendi:, , , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

A Couple of Truffles

It's all around food.

Lithuanian in the USA

Lithuanian girl's recipes and life in the USA

FOODS AND MOODS

in taste we trust

Margirio kelionės

Gido, kelionių vadovo ir kelionių agento paslaugos

Kūmutės virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau (Renata)

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking