PATATESLI ISPANAKLI BALIK TURTASI
( 4 kişilik / hazırlanışı 1-1,5 saat + pişirme 45 dk)
Hafta sonu için, ailenizle, arkadaşlarınızla beraber yemek için ideal bir yemek. Önceden hazırlayıp, ki hazırlanma en fazla 1-1,5 saat sürer, misafirler gelmeden önce fırına atıp yarım saate nefis, komple bir yemek ortaya çıkar. Şiddetle tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 4-5 patates
- 100g tereyağı
- 1/2 tatlı kaşığı hardal
- 500-700g ıspanak (dondurulmuş da olabilir, o zaman 400g yeterlidir)
- 3 tane yumurta + 1 yumurta sarısı (püre için)
- 500 g balık filesi, kılçıksız, derisiz herhangi fazla yağlı olmayan balık türü olur, hatta bir kaç farklı balık da olur (dondurulmuş da olur)
- 200ml taze krema
- 1 ufak kuru soğan
- tuz, çekilmiş kara biber, çekilmiş muskat, zeytinyağı
- bir avuç rende peynir (parmesan olur, eski kaşar olur o da yoksa taze kaşar olur)
- Patatesi soyup haşlayın
- Yumurtaları haşlayın, soyun ve 4-5 parçaya dilimleyin
- Bir kaç kaşık zeytin yağında yıkanmış ve doğranmış ıspanakları kavurun ve sonra süzgece koyun ki sıvının fazlası aksın. Dondurulmuş kullanıyorsanız, çözdükten sonra iyice suyu süzün
- Haşlanmış patatese azacık tereyağı, yumurta sarısı,hardal koyun ve patates ezici ile iyice ezin.
- Soğanı ufak ufak doğrayın, kalan tereyağında kavurun, taze kremayı ekleyin ve kaynadıktan sonra peyniri ekleyip karıştırın, çekilmiş kara biber ve muskat ekleyin, gerekiyorsa tuz koyun
- Fırın kabının altına kesilmiş balıkları yerleştirin
- Balıkların üzerine güzelce ıspanakları yerleştirin
- Ispanak üzerinde yumurtaları koyun
- Sosu güzelce her tarafına gelecek şekilde dökün
- Son olarak her şeyi patates püresiyle kapatın
- 180c fırında 35-40 dk pişirin
Afiyet olsun
Žuvies pyragas
( 4 asmenims/ 1-1,5 val.paruošimo laikas +45min. kepimas)
Reikės:
- 4-5 bulvių
- 100g sviesto
- 1/2 arb. šaukštelio garstyčių
- 500-700g špinatų( galima naudoti šaldytus, tokiu atveju imame apie 400g)
- 3 kiaušinių + 1 trynio
- 500 g žuvies filė be ašakų ir odos (tiks ir šaldyta) Žuvis tiks bet kokia nelabai riebi, galite ir maišyti keletą
- 200ml grietinėlės
- 1 nedidelio svogūno
- druskos, pipirų, malto muškato, aliejaus
- saujos tarkuoto sūrio( parmesano, gauda ar kažko panašaus)
Gamybos eiga:
- Nuskustas, supjaustytas bulves išverdame pasūdytame vandenyje
- Išverdame kietai kiaušinius, nulupame ir supjaustome grėžinėliais į 4-5 dalis
- Dideliame puode ar keptuvėje pilame kelis šaukštus aliejaus ir jame pakepiname nuplautus susmulkintus špinatus, tada sudedame juos i kiaurasamtį, kad nuvarvėtu vandens perteklius
- Išvirusias bulves nusunkiame, sutriname, įdedame truputį sviesto, garstyčias, kiaušinio trynį( galite ir nedėti) gerai išmaišome
- Susmulkintą svogūną pakepiname nedideliame kiekyje sviesto, tada supilame grietinėlę, užviriname, sukratome sūrį, išmašome, jei reikia beriame druskos, beriame pipirų, muškato.
- Imame kepimo indą į kurio dugną dedame gabalais pjaustytą žuvį,
- Ant žuvies tolygiai paskirstome špinatus
- Ant špinatų deliojame virtus kiaušinius
- Užpilame viską grietinėlės padažu
- Bulvių košę tolygiai paskirstome
- Pyragą dedame į 180c orkaitę ir kepame 35-40 minučių
Skanaus
Etiketlendi:Balik / Žuvis, Ispanak/špinatai, karšti patiekalai / ana yemek, Patates*Bulvės, Turta
Yorum / Komentarai