Firinda patlicanli çupra – Dorados orkaitėje su baklažanais

cupra firinda, sebzeli cupra, patlicanli firinda cupra

Malzemeler 4 kişilik
  1. 2 büyük çupra (500 g tanesi)
  2. kişi başına ikişer orta boy patates
  3. 1 büyük patlıcan
  4. 4-5 büyük dış sarımsak
  5. 1/2 çorba kaşığı tuz
  6. taze ve ya kurutulmuş biberiye
  7. limon
  8. zeytinyağı
  9.  1-2 dal  çeri(cherry) domates

Hazırlanışı:

  • Sarımsağı ezin, tuz, biberiye ve 1 kaşık zeytinyağı ile karıştırın. Bu karışımı balık üzerine ve içine sürün. Mümkünse 1-2 saat marine olmasına izin verin.
  • Dilimlenmiş patates üzerine tuz, kırmızı biber ve azacık zeytinyağı gezdirin, tepsiye koyun ve ısıtılmış 200c fırında  15 dk pişirin.
  • Patlıcanı parmak kalınlığında dilimlere kesin,üzerine baharatlı zeytinyağı sürün.
  • 15 dakika sonra tepsiye balıkları dizin, patlıcanları koyun.
  • 220 c fırında 35-40 dakika pişirin.

 

 

Dorada orkaitėje su baklažanais

 

 

firinda sebzeli cupra

 

Dorada kepta orkaitėje su daržovėmis yra vienas iš tų paprastų, bet labai pamėgtų mūsų šeimos sekmadienio pietų patiekalų. Anksčiau pirkdavau mažas, porcijines doradas, bet juose daugiau ašakų, galvos, nei tos mėsytės 🙂  Kepant dideles doradas bus mažiau tikimybės, kad jos perkeps ir išsausės. Aš šiuo atveju kepiau apie 500g dvi doradas kurių pilnai pakako 4 suaugusiems valgytojams ir dar liko smaližiui katinėliui ..

  4 asmenims reikės :

  1. 2  didelių doradų (sveriančių po 500 g)
  2. bulvių (po 2 vidutinio dydžio vienam asmeniui)
  3. didelio baklažano
  4. šakelės vyšninių pomidorų
  5. 3-4 didelių skiltelių česnako (česnakoniekad nebus per daug)
  6. 1/2 v. šaukšto druskos
  7. Šviežaus ar džiovinto rozmarino
  8. Maltos paprikos
  9. alyvuogių aliejaus

Gaminame:

  • Sutriname česnakus, beriame druską, susmilkintą rozmariną, šaukštą aliejaus. Gerai išmaišytu mišiniu itriname doradas. Itrintas doradas paliekame 1-2 valandom pasimarinuot.
  • supjaustome išilgai bulves, užberiame druskos, paprikos, pašlakstome aliejumi ir šauname 200c ikaitintą orkaitę 15 minučių.
  • supjaustome nykščio storumo riekelėmės baklažaną, kurį aptepame suprieskoniuotu aliejumi.
  • Po 15 minučių kepimo į skardą prie bulvių sudedame doradas, baklažanus, pomidorus
  • Kepame 220 c orkaiteje apie 35-40 minučių Dorados bus pilnai iškepusios ir sultingos!

P/s Kad mažiau butų darbo plaunant kepimo skardą, isigudrinau ją pirmiausia iškloti aliuminio folija ant kurios dedu kepimo popierių. Reikalas tame, jei klosite tik folija, kad kiek ja ištepsit aliejumi zuvis prikibs, o prie kepimo popieriaus ne.

dorada orkaıteje, dorada su baklažanais ir bulvėmis

Etiketlendi:, , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

Turkijos lietuvių bendruomenė

Saulėta Turkija, gerai žinoma tautiečių stotelė atostogoms, čia gyvenantiems tapo namais

Lithuanian in the USA

Lithuanian girl's recipes and life in the USA

FOODS AND MOODS

in taste we trust

Margirio kelionės

Gido, kelionių vadovo ir kelionių agento paslaugos

Kūmutės virtuvė

... valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... (Renata)

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking