Armutlu kek – Pyragas su kriaušėmis ( Kriaušių Karūna)

 

armutlu kek

Malzemeler:

  1. 150 g şeker
  2. 3 yumurta
  3. 225 g un
  4. 150 g tereyağı
  5. 700-800 g armut( Ankara armut)
  6. 1-2 kaşık rom
  7. 1 pak. kabartma tozu
  8. 1 pak vanilya şekeri

Hazırlanışı :

  • Armutları soyup 1,5 cm küplere kesin, üzerine rom döküp bir kenara koyun
  • Şekeri ve yumurtaları mikserle beyazlaşana kadar çırpın
  • Yavaş karıştırarak unu kabartma tozuyla ekleyin
  • Eritilmiş tereyağı aktarın koyun
  • Armutları hamura ekleyin
  • Yağlanmış ve unlanmış simit pişirme kalıbına karışımı homojen şekilde yayın
  • Isıtılmış 220 c fırında (fan fonksiyonda) 15 dk pişirin, sonra ısıyı 160 dereceye kadar düşürüp 25 dakika pişirmeye bırakın.
  • Keki kalıbında soğuduktan sonra ters çevirip çıkartın

Afiyet olsun

pyragas su kriaušėmis

kriausiu pyragas, kriaušių pyragas , pyragas su kriaušemis

 

 

Lengvai pagaminamas, skanus, drėgnas pyragiukas.

Kepimui rinkitės kietesnes kriaušes, tam labai tinka viljamo rūšis, kriaušes galima pakeisti obuoliais. Pagal pageidavimą pyragą galite papuošti apliedami cukraus mase ar šokoladu.

Reikės:

  1. 150 g cukraus
  2. 3 kiaušinių
  3. 225 g miltų
  4. 150 g sviesto
  5. 700-800 g kriaušių
  6. 1-2 šaukštų romo ar kriaušių degtinės
  7. 1pak kepimo miltelių
  8. 1 pak. vanilinio cukraus

 

Gaminame:

  • Nuluptas kriaušes supjaustome 1,5-2 c kūbeliais, supilame alkoholį ir gerai iųmaiše dedame į šoną
  • Cukrų su kiaušiniais plakame, kol masė pabals.
  • Supilame miltus maišytus su kep milteliais, išmaišome
  • Supilame lydytą sviestą ir vanilinį cukrų, išmaišome
  • Kepimui naudojame žiedo formos kep. formą, kurią ištepame sviestu ir apibarstome miltais.
  • Imaišome kriaušes į tešlą ir tolygiai paskirstome po formą
  • Kepame 220 c ikaitintoje orkaiteje  apie 15 minučių po to žeminame temperatūrą iki 160 c ir kepame  25 min. Pyragą atvėsinkite formoje.

Skanaus!

pyragas su kriaušemis

Reklamlar

Etiketlendi:,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking