Vanilyalı Pasta – Vanilinis Tortas su vaisiais

Bu pastanın tarifi  başka yerde aramayın, bulamasınız, benim uydurmam 🙂 Pandispanyasi hafif, yumuşak, kreması ise çok hafif az şekerlidir. Kesinlikle deneyin derim !

vanilyalı Yaş Pasta

Pandispanya malzemeleri :

  1. 6 yumurta
  2. 250g un
  3. 150g şeker
  4. 1 pak kabartma tozu(11g)
  5. 5 çorba kaşığı sıvı yağı

Vanilyalı pastacı kremanın malzemeleri:

  1.  4 yumurta sarısı
  2. 500 ml yağlı süt
  3. 55 gr  patates nişastası
  4. 100-125 g şeker
  5. 1 vanilya çubuğu
  6.  200 g tereyağı
  7. 200  g labne

Şurup malzemeler ( pandispanyayı nemlendirmek için) :

Konserve meyve kullandığınız taktirde, onların suyu kullanın azacık suyla karıştırarak

  1. 200 ml kaynatılmış soğutulmuş su
  2. 2 çorba kaşığı limon suyu
  3. 1 çorba kaşığı şeker
  4. 50 g hindistan ceviz rendesi

Süslemek ve katların arasına koymak taze çilek, frambuaz, yaban mersin. Taze meyve yerinde konserve meyveleri: şeftali, kaysı, vişne, ananas kullanabilirsiniz, suyu iyice süzüp, suyu ayrıca pandispanyayı nemlendirmek için kullanın, öylece tam harmoni yakalarsınız pandispanya ve meyveler arasında.

 

Pastayı başlamadan 3-4 sat önceden tüm malzemeleri Buzdolabından çıkartmayı unutmayın !!!!!

Hazırlanışı:

  • Yumurtayla şekeri mikserle çok iyi, ama, çok iyi çırpın, karışım beyazlaşana ve  yumurta hacmi  üç misline çıkana kadar, bu işlem  zamanı kullandığınız miksere değişir, kime 5 dk kime 10 gerekir, sabırlı olun, pandispanya başarısı buna bağlıdır.
Şkerle çırpılmış yumurtalar böyle olmalı

Şkerle çırpılmış yumurtalar böyle olmalı

  • Fırını 180 dereceye, alt+üst ısı fonksiyonu seçin, fan açmaktan kaçının.
  • Yavaşça karıştırarak sıvı yağı ekleyin
  •  Unu kabartma tozuyla karıştırın ve eleyerek yumurta karışıma ekleyin. Çok yavaşça spatulayla  kenardan ortaya doğru karıştırın, homojen hamuru elde edinceye kadar.
  • Kelepçeli  24 cm pişirme kalıbın altına pişirme kağıt serin, kenarları yağlamayin
  • Dikkatlice hamuru pişirme kalıbına dökün ve yaklaşık 35 dk fırını açmadan pişirin. Pişirmeyi kürdanla kontrol edin. Pişmiş pandispanyayı fırında soğumasına bırakın, hemen çıkartmayın !

Vanilyalı krema hazırlanışı:

  •  İşimizi Vanilyalı pastacı kremasıyla başliyalım. Vanilya çubuğu ortadan kesin, içinde olan yumuşak tohum kısmını bıçakla sıyırın ve süte koyun,
    Krema malzemeleri : vanilyalı pastaci kreması, tereyağı ve labne

    Krema malzemeleri : vanilyalı pastaci kreması, tereyağı ve labne

    vanilya kabuğu da içine atın. Sütü vanilyayla bir tutam kaynatın, vanilya çubuğu çıkartın

  •  Süt ısınırken yumurta sarılarını, nişastayı ve şekeri çırpın. Yumurta karışımı çırparak kaynayan sütü ilave edin, 1-2 dk çırpın.
  • Karışımı tekrar ocağına koyun ve orta ateşte  koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.  Koyu muhallebi kıvamı alınca ocaktan alın, başka bir kaseye aktarın( pişirmeyi durdurmak amacıyla), kremanın üstünü streç filmle kaplayın, hava boşluğu bırakmadan, krema streç filmle temas halinde olmalı, aksi taktirde kremanın üstü sertleşir. Soğumaya bırakın.
  •   Vanilyalı pastacı kreması soğuduktan sonra ona tereyağı ve labne ekleyerek çok lezzetli ve hafif bir pasta kreması elde ederiz. Oda sıcaklığında kremayı mikserle 5 dk çırpın, sonra azar azar çok yumuşak tere yağından koyup çırpmayı devam edin, tereyağı koymayı acil etmeyin, karıştırarak krema beyazlaşır ve kabarır. Bu aşamada dikkat etmek geren nokta şu: pastacı kreması ve tereyağı aynı ısıda olmalı, eğer derece farkı büyük olursa, tereyağı homojen olarak karışılmaz !
  • Son aşamada labneyi 3 bölüp çırparak ilave edin.
  • Kremanız hazır, bir 15-30 dk dolaba koyun soğusun.

Pastanın toplaması :

  • Pandispanyayı  yatay şekilde 3  parçaya kesin, altına bir pandispanya koyun ve  3-4 çorba kaşığı velykosşerbetten döküp ıslatın. Profesyonel mutfaklarda kenar, alt, üst kabuk kısımları keserler, ben şahsen bırakırım, ziyan olmasın, zaten nemlen dikten  sonra sert olmaz.
  • Vanilyalı pastacı kremadan 4/1 sürün, ikinci pandispanyayı koyun, ıslatın, kremayı sürün. Arzu ediyorsanız frambuaz, çilek yada iyice süzülmuş konserve meyveden koyun, pastanıza ferahlık katın.
  • Son pandispanyayı koyun ve pastanın her tarafı kalan kremayla kaplayın. Pastanın yanları öylece bırakabilirsiniz yada hindistan ceviz, badem unu, file bademle kaplayabilirsiniz.
  • Pastayı bir gece dolapta bekletirin ve tüketiğniz gün üstünü taze meyvelerle süsleyin

Çilekli vanilyalı yaş pasta

Afiyet bal olsun !

 

Vanilinis Tortas su Vaisiais

Biskvitui reikės:

  1. 6 kiaušinių
  2. 250g miltų
  3. 150g cukraus
  4. 1 pak kepimo miltelių(11g)
  5. 5 šaukštų aliejaus

Pertepimui:

  1.  4 kiaušinių trynių
  2. 500 ml riebaus pieno
  3. 55 gr bulvių krakmolo
  4. 100-125 g cukraus
  5. 1 vanilės ankšties
  6.  200 g sviesto
  7. 200g tepamo sūrio ( philadelphija tipo)

Biskvitų lakštams sudrėkinti reikės:

  1. 200ml virinto atvėsinto vandens
  2. 2 šaukštų citrinos sulčių
  3. 1 v. š. cukraus
  4. 250-300 g braškių, aviečių, mėlynių šviežių ar šaldytų. Galima naudoti ir konservuotus vaisius: kriaušes, persikus, tokiu atveju praskiedę vandeniu jų sirupą panaudosime biskvitams sulaistyti
  5. 50g kokoso drožlių, kurias galima paleisti  maltais migdolais ar lazdynų riešutais

Biskvito gaminimo eiga:

  • Biskvitui kiaušinius išplakite su cukrumi  tol kol masė taps  šviesi ir tris kartus padides, tas procesas gali užtrukti iki 10 minučių.
  • Plakant  supilkite aliejų.
  • Suberkite persijotus ir su kepimo  milteliais maišytus miltus. Atsargiai  maišykite masę, kol neliks miltų gumuliukų.
  • Biskvito masę pilkite į 24cm kepimo formą (dugną išklokite kepimo popieriumi)
  • Kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje (įjungę šildymo viršui ir apačioje funkciją)  apie 35 minutes. Orkaitės kepimo metu nedarinėkite.
  • Iškepusį biskvitą tuoj pat neimkite iš orkaitės, palikite gerokai pravėsti
  • Atvėsintą biskvitą supjaustykite 3  dalis.

Kremo  gamyba:

  • Pradedame nuo konditerinio kremo gamybos. Pieną supilame į nedidelį puodą, vanilės ankštį perpjauname išilgai pusiau ir peiliu išskobiame minkštają dalį, kurią dedame į pieną kartu su vanilės ankštim. Kaitiname iki užvirimo
  • Kol pienas šyla, trynius suplakite su cukrumi ir krakmolu.
  • Užvirintą pieną srovele pilame ant plakamų trynių, gerai permaiše mišinį dedame ant viryklės ir intensyviai maišydami verdame keletąminučiū kol masė pradės tirštėti. Nuimame nuo viryklės kremą supilame į kitą indą, kad greičiau atvėstų, nepamiršdami jį uždengti maistine plėvele.
  • Atvėsusį kremą mikseriu gerai išplakame, tade dalimis dedame kambario temperatūros sviestą ir plakame kol kremas pasidarys purus. Šitame etape svarbu, kad produktai būtū vienodos kambario temperatūros.
  • Į gerai išplaktą kremą dalimis sudedame kambario temperatūros sūri, gerai išmaišome ir leidziame kremui atvėst šaldytuve.

Torto surinkimas:

Biskvito lakštus sudrėkiname virinto vandens ir citrinos sulčių mišiniu. Tepame dalį kremo, dedame vaisiu arba ne, cia jau, kaip jums labiau patinka. Dedame antrą biskvita, kremą. Šonus ir viršų aptepame likusiu kremu. Šiuo atveju šonus aplipdžiau kokoso drožlėmisir viršų puošiau šviežiais vaisiais.

 

 

Reklamlar

Etiketlendi:

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking