Portakallı kek / Apelsinų Pyragas

Şimdi size en güzel ıslak portakallı kek tarifini vereceğim. Yumuşacık, yoğun portakal aroması olan inanılmaz lezzetli bir kektir. Çabuk bozulmayan ve kokusuyla herkesi mest eden bir kek.
Mutlaka deneyin derim.

Portakallı kek, portakal ,kek

 

 

 

Malzemeler:

  1. 3 yumurta
  2. 175 g un( 7 ç. kaşığı)
  3. 125 g şeker( 5 ç. kaşığı)
  4. 1/2 pak. kabartma tozu
  5. 1 portakalın rendelenmiş kabuk
  6. 200 ml taze sıkılmış portakalın suyu

Şurup için:

  1. 2 portakal kabuğu rendesi
  2. 250 ml taze sıkılmış portakal suyu
  3.  3 çorba kaşığı şeker

Hazırlanışı :

  1. Yumurtaları ve şekeri mikserle beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ekliyoruz. Unu kabartma tozu ile karıştırıyoruz ve karışıma ekliyoruz.
  2. 180c. yaklaşık 40 dk pişiriyoruz, keki bıçakla batırdığımızda eğer bıçağa hamur bulamıyorsa pişmiş demektir. Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  3. Şurup malzemeleri karıştırarak bir tutam kaynatıyoruz.
  4. Kekin üzerine azar azar döküyoruz.

apelsinu pyragas , apelsinai, pyragas, kaledos

Apelsinų Pyragas

 

Labai labai skanus, gaivus pyragas. Vienas iš tų gardėsių, kuriuos lengva transportuoti, ilgai negendanta. Bėda bus tik ta, kad atidarius dėžutę su šiuo pyragu visų, apsoliučiai visu aplinkinių akys pakryps į jus, tikslaiu į jūsų pyragą 🙂 Pyragas skleidžia magišką apelsinų kvapą, kuriam atsispyrusių dar neteko sutikti.

 

 

Reikės:

  1. 3 kiaušinių
  2. 175 g miltų(7 v. šaukštai)
  3. 125 g cukraus(5v. šauštai)
  4. 1/2 pak. kepimo miltelių
  5. 1 apelsino tarkuotos žievelės
  6. 200 ml. šviežiai spaustų apelsinų sulčių

Sirupui:

  1. 2 apelsinų tarkuotos žieveles
  2. 250 ml. apelsinų sulčių
  3. 3 v. šaukštų cukraus

Gaminame:

  1.  Plakikliu labai gerai išplakame kiaušinius su cukrumi. Supilame apelsinų sultis, sukratome apelsino žieveles, miltus maišytus su kepimo milteliais, atsargiai išmaišome.
  2. Kepame 180 c. ikaitintoje orkaitėje apie 40 min. Jei ismeigtas peilis į pyrago vidurį lieka švarus, reiškia, kad jis iškepęs.
  3. Pyragą išimame iš orkaitės ir kepimo formoje paliekame atvėsti
  4. Sirupui skirtus produktus supilame į nedidelį puodą ir užviriname.
  5. Jei kepimui naudojate silikoninę formą, apipilti bus gana nesunku. Sirupą pilame ne tik ant viršaus, palenkus kraštus leidžiame sirupui prasisverbti į apatinę pyrago dalį. Sirupą pilame dalimis ir tolygiai paskirstome po visą pyrago paviršių. Leidžiame visiškai atvėsti.

apelsinu pyragas , pyragas su apelsinais

Reklamlar

Etiketlendi:, ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking