Hünkar beğendi – Ėrienos troškinys baklažanų pataluose

Hünkar beğendi

 

Malzemeler :

  1. ~300 g kuzu (dana) et
  2. 1-2 domates
  3. 1 y. kaşığı domates salçası
  4. 1  soğan
  5. zeytinyağı, tuz, kara biber, çekilmiş kişniş

Patlıcan beğendisi malzemeler:

  1. 2 tombul patlıcan
  2. 1 tepeleme kaşık un
  3. 1 avuç rendelenmiş kaşar
  4. 1 bardak ( 200 ml ) soğuk süt
  5. 30-50 g rendelenmiş kasar peyniri

Yapılışı :

  • Etlerini küp küp doğrayın, tencerede  yağı koyup eti kavurun. Doğranmış kuru soğan ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Salçayı ve suyu ilave edin etleri pişmeye bırakın.
  • Pişmeye yakın doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi ilave edin.

Patlıcan beğendisi hazırlanışı:

  • Patlıcanları 250 derecede ısıtılmış fırında pişirin, kabukları soyun.
  • Soyulmuş patlıcanların üzerine yarım limon suyu ekleyin ve bıçakla ince ince kıyın.
  • Tavaya yağı koyun, un ekleyip bir kaç dakika kavurun.
  • Patlıcanları ekleyin ve 2-3 dakika karıştırarak kavurun
  • Bu aşamada yavaş yavaş karıştırarak sütü ilave edin. Karıştırarak kaynamasına izin verin, tuz, kara biber, kişniş ve rendelenmiş kaşarı ekleyin . Yoğun yoğurt kıvamına gelince ocaktan alın. Servise hazır.

Afiyet olsun

 

Troškinta ėriena baklažanų pataluose. baklazanai. versiena. ėriena

 

 Ėrienos troškinys baklažanų pataluose

( Hünkar beğendi)

 

Reikės:

  1. ~300 g ėrienos (veršienos) ar vištienos supjaustytos kūbeliais
  2. 1 svogūno smulkiai supjaustyto
  3. 1-2 pomidorų supjaustytų kūbeliais ( galima pakeisti konservuotais kapotais pomidorias)
  4. 1 v. šaukšto koncentruotos pomidorų tyrės
  5. alyvuogių aliejaus, maltų juodūjų pipirų, maltos kalendros prieskonių, druskos

Baklažanų patalams reikės:

  1. 2 didelių baklažanų
  2. 1 šaukšto su kaupu miltų
  3. 1/2 citrinos
  4. 4-5 v. šaukštų aliejaus
  5. stiklinės šalto pieno (200 ml)
  6. druskos, maltų juodūjų pipirų
  7. 30-50 g tarkuoto olandiško tipo sūrio

Gaminame mėsos troškinį:

  • Puode su nedideliu kiekiu aliejaus pakepiname supjaustyta mėsą, tada sukratome susmulkintus svogūnus ir toliau kepiname keletą minučių.
  • Sudedame pomidorų tyrę, mėsą užpilame vandeniu, kad vos vos apsemtų ir ant lėtos ugnies išverdame.
  • Gale sukratome pomidorus, beriame druskos ir pipirų.

Baklažanų patalų gamyba:

  •  Baklažanus subadome šakute, įjungiame orkaitės grilio funkciją 250 c. Sudedame baklažanus ant viršutinės lentynėlės ir kepame apie pusvalandį, palietus turim justi minkštą baklažanų vidų.
  • Nulupame odeles, smulkiai sukapojame.  Susmulkintus baklažanus aplšlakstome pusės citrinos sultimis, tai susdabdys baklažanų oksidavimąsi
  •  Keptuvėje įkaitiname aliejų, sukratome miltus, keletą minučių maišydami pakepiname. Sukratome baklažanus ir toliau maišydami kepame, kol jie pašils.
  • Supilame pieną, maišydami ant nedidelės ugnies užviriname baklažanus. Beriame druskos,  maltų juodūjų, kvapiūjų pipirų ir sutarkuotą sūrį, išmaišome. Baklažanų masė turėtų būti tirštos grietinės koncentracijos, įdėjus šaukštą baklažanų masės lėkštėn ji turi daugmaž išlaikyti formą, o ne lengvai pasklisti.
  • Patiekiame į lėkštę sudėję karštus baklažanų “patalus” ir ant jų karštą mėsos troškinį. Valgome su ryžiais ar  duona…

Skanaus !

hunkar begendi - baklazanu pataluose eriena

Reklamlar

Etiketlendi:, , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking