Fransız Krep – Prancūziški Lietiniai

Krep kim sevmez ki ? Sabah olsun, öğlen olsun, hata akşam bile krep yenilir. Iyi  tatlı fransiz kreplere süt ve tereyağı koyulur. Benim tarifle yapılan krepleri ister peynirle, ister peynir jambon koyup, isterseniz reçel sürüp yiyebilirsiniz, ama sakın margarin koymayın, tereyağı  sevmeyenler yerine kaliteli zeytin yağı koysun… Şimdi bir yandan duyuyor gibi oldum, acaba süt yerine su koysam olur mu, yoğurt koysam olur mu, olur olur, ama o zaman krep kreplikten çıkar 🙂

Şimdi krep hamurun ve krep pişirme püf noktaları. Krep hamuru hazırlanır hazırlanmaz pişirmeyin, güzelce örtüp bir yarım saat dinlenmesine izin verin.

İkinci önemli püf noktası ise, kimsenin pek bahsetmediği pişirme ısı, krepleri çok yüksek ateşte pişirmeyin, çök sıcak tavada krep hamuru yaymayı zorlanırsınız ve tam pişmeden yanmaya başla bilir, ondan orta ateşte pişirmek en iyisi.

krep hamuru

Malzemeler:

  1. 300g un
  2. 4 yumurta
  3. 600ml ılık süt
  4. 50g eritilmiş tereyağı
  5. bir tutam tuz
  6. 1 çay kaşığı şeker
  7. 1 pak. vanilya şekeri

Hazırlanışı :

  • Unu, tuzu ve şekeri karıştırın.
  • Ayrı kapta yumurtaları çırpın, hafif soğumuş eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyin, güzelce karıştırın.
  • Karıştırarak una yumurta karışımı ekleyin.
  • Hazırlanmış hamuru yarım saat bir kenara koyun, hamur kendine gelsin 🙂
  • İlk krep pişirmeden önce  tavaya azacık tereyağı yada sıvı yağı damlatın. Bir kepçe hamurdan dökün ve güzelce yayın. Bu arada krepleri orta ateşte – orta ateşten azacık yüksek ısıda pişirin.

Lietiniai

Prancūziški Desertiniai Lietiniai 

 

Reikės:

  1. 300 g miltų
  2. 4 kiaušinių
  3. 600ml šilto pieno
  4. 50 g tirpdyto sviesto
  5. žiupsnio druskos
  6. 1arbatinio šaukštelio cukraus
  7. 1 pak.vanilinio cukraus

Gaminame:

  • Sumaišome miltus, cukrų, druską
  • Atskirame inde gerai suplakame kiaušinius, supilame lydytą sviestą, pieną ir gerai išmaišome
  • Miltus sukratome į kiaušinių masę ir gerai išmaišome
  • Jei turime laiko, tešlą dedame į šoną ir leidžiame “pailseti” pusvalandį
  • Lietinius patogiausia kepti ant vidutinio karštumo viryklės, tokiu būdu iškepsite plonus ir tolygiai pasiskirsčiusius lietinius

Krep

Reklamlar

Etiketlendi:,

2 thoughts on “Fransız Krep – Prancūziški Lietiniai

  1. gülayinmutfagindan 22/01/2016, 09:58 Reply

    Krep bizde de çok sevilir, şahane görünüyorlar ellerinize sağlık Audra

    Beğen

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking