Karnıyarık – Diyet Karnıyarık – Faršu įdaryti baklažanai

 

malta jautiena idaryti baklazanai

Karnıyarığı çok sık yaparım, ancak son zamanında fark ettim ki yağında kızartılmış patlıcanların yağlar benim vücudumda kalmaya başladı 🙂 Patlıcanlardan vazgeçmem pek zordu benim için, yağında kızartılmış patlıcan lezzetten da vazgeçemiyorum ondan son zamanında patlıcanların üzerine fırçayla yağı sürüp fırında kızartmaya başladım,, inanın çok daha hafif ve lezzet açısından hiç bir şey kaybetmiyoruz… kesinlikle deneyin derim..

Rejim yapan yağı miktarı minimuma indirsin, tuzu azaltıp yazılmış olan baharatlarla lezzet versin, ayrıca yağsız kıyma kullansın

Malzemeler ( 4 kişilik):

  1. 2-3 tombulca patlıcan
  2. 300-400 g kıyma
  3.  bir baş soğan
  4. 3-4 diş sarımsak
  5. 1 kaşık salça
  6. 2 domates
  7. karabiber, kurutulmuş reyhan, tuz, kırmızı biber
  8. zeytinyağı

Hazırlanışı:

  • Fırını ‘gril’  250 c fonksiyona ayarlayın
  • Patlıcanları boydan ortadan kesin, zeytin yağı sürüp, fırının üst rafa koyun. Güzelce kızarana kadar pişirin
  • Patlıcanlar pişerken iç malzemeleri hazırlayın. Tavada az zeytinyağında doğranmış soğanı kavurun, kıymayı ekleyin ve tekrar kavurun. Doğranmış domatesi, sarımsağı, yarım kaşık salça, tuz ve kara biber ekleyin, domates yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin
  • Pişmiş patlıcan yarımları harçla doldurun
  • Tavada kalan yarım kaşığı salca yarım bardak su ve kuru reyhanla bir demet kaynatın ve patlıcanların üzerine gezdirin
  • 180 derecede yarım saat kadar pişirin, sonuna doğru birer dilim kaşar koyun ve eriyene kadar tekrar fırında bekletin

 

 

Imam bayildi turkiski farsu idaryti baklazanai

 

 

Faršu įdaryti baklažanai( Imam bayildi)

 

Paprastas, bet labai skanus baklažanų patiekalas. Turkijoje  prieš įdarant dažniausiai baklažanus apkepa  karštame aliejuje ir tada įdaro, aš labai mėgstu šitaip apkeptus ir po to įdarytus baklažanus, deja baklažanai prisigeria nežmoniškai daug aliejaus ir suvalgius tas aliejukas turi tendencija kažkur užsilikti  mano kūne 🙂 Taigi siulau pabandyti kitokį, bet nei kiek skoniu neatsiliekantį gaminimo būdą. Man jis pasiteisino, labai skanu ir dar kalorijų žymiai mažiau, tai galiu su ramia sąžine pati valgyti ir siūliti jums išbandyti.

P/S  Renkantis baklažanus, žiurėkite, kad  jų oda blizgėtų, nebūtų apvytę ir palietus nebūtų kieti, kaip akmuo. Kietas kaip akmuo baklažanas reiškia, kad yra peraugęs ir ir viduje jau su ryškiai matomomis rudomis sėklomis 🙂 Dėl patiekalui reikalingų baklažanų skaičiaus viskas priklausys nuo to, kokio jie dydžio ir storumo. 

 

 

 4 asmenims

Reikės:

  1. 2-3  storulių baklažanųkepti baklazanai su farsu
  2. 300-400 g faršo
  3. 1 svogūno
  4. 2 pomidorų
  5. 3-4 skiltelių česnako
  6. 1v. šaukšto koncentruotos pomidorų pastos
  7. maltų juodūjų pipirų, džiovinto raudonlapio baziliko, saldžios paprikos prieskonių
  8. alyvuogių aliejaus
  9. kelių juostelių mėgstamo sūrio

Gaminame:

  • Įjungiame orkaitės  grilio funkcija 250 c
  • Perpjauname baklažanus išilgai perpus, aptepame negailedami aliejumi ir dedame į orkaitę ( perpjauta puse viršun) ant viršutinės lentynėlės ir kepame apie 15-20 min. kol paviršus gražiai apkeps ir palietus jausis, kad vidus iškepė.
  •  Kol kepa baklažanai paruošiame įdarą. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname susmulkintą svogūną, sukratome faršą ir maišydami pakepiname. Sudedame smulkiai supjaustytą vieną pomidorą, susmulkintus česnakus, įberiame druskos, pipirų, įdedame pusę šaukšto pomidorų pastos( jei faršas labai liesas ir įdaras atrodys sausokas, galima įpilti truputėlį vandens) ir kepame ant lėtos ugnies, kol pomidorai suminkštės.
  • Paruoštą įdarą sudedame ant baklažanų puselių, ant viršaus dedame po pomidoro grėžinėlį.
  • Įmame keptuvę, kurioje ruošėme įdarą, neskalaujame, įpilame nedidelę stiklinę vandens, likusį pusę šaukšto pomidorų pastos( galima ir daugiau) maišydami pakaitiname, įberiame žiupsnį džiovinto raudonojo baziliko, pipirų, permaišome ir supilame į kepimo indą ant baklažanų.
  • Kepame 180-200 c orkaitėje apie 30 minučių, baigiant iškepti uždedame po juostele sūrio ir dar keletą minučių kepame kol pastarasis išsilydis
  •  Patiekiame su ryžiais

Baklažanai faršas turkija

Reklamlar

Etiketlendi:, ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking