Fırında Etli Biber Dolması – Įdarytos Paprikos, Cukinijos ( Turkija)

 

orkaiteje keptos paprikos

 

Malzemeler:

  1. 200 g kıyma
  2. 1 büyük soğan başı
  3. 100 g pirinç ( 1 çay bardağı)
  4. 2 çorba kaşığı  ince bulgur
  5. 0,5 kg dolmalık biber
  6. 1-2 domatesfarširuotos cukinijos
  7. 1 çorba kaşığı salça
  8. yarım demet kıyılmış maydanoz
  9. tuz, kara biber, yenibahar, kişniş ve nane
  10. zeytinyağı

sos malzemeleri:

  1. 1 bardak et suyu
  2. 1 çorba kaşığı salça
  3. karabiber, bir tutam tuz, kuru reyhan,
  4. biraz zeytinyağı

Yapılışı:

  • Domatesleri yıkayıp, kabuk kısımdan bıçakla demir 1 tl büyüklükte parçaları kesin, kalan domatesi rendeleyin. Biberlerin sapların etrafına kesin, içleri boşaltın ve yıkayın.
  • Soğanı rendeleyin, kıymayı, pirinci, bulguru, salçayı, maydanozu, rendelenmiş domatesleri, tuzu biberi ve kalan baharatları ekleyin, güzelce  karıştırın.
  • Hazırlandığınız harçla biberleri doldurun, yuvarlak kesilmiş domates kabuklarla kapatın ve fırına girebilen tepsiye dizin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın
  • Şimdi dolmaların üzerine koyacağımız sosu hazırlayın. Tüm malzemeleri güzelce karıştırmayı yeterlidir. Sosu dolmaların üzerine gezdirin ve folyo ile tepsiyi kapatıp fırına sürün.
  • 45 dakika  pişirin, sonra folyo çıkartıp üstü güzelce kızarana kadar pişirin.
  •  Sıcak dolmaları naneli yoğurtla servis edin.

Afiyetolsun

firinda etli biber dolmasi

 

Įdarytos Paprikos( cukinijos)

 

Kai nebezinau ką gaminti iš faršo dažniausiai įdarinėju daržoves ir gaminu turkų vadinamas “dolmas”. Dolmom vadinami įdaryti daržovių patiekalai, kaip įdarytos įvairiausios paprikos (biber dolmasi), įdarytos jaunos cukinijos ar jų žiedai ( kabak dolmasi), įdaryta duona( ekmek dolmasi) įdaryti pomidorai, įdaryti baklažanai  ar net įdaryti svogūnai. Visus šiuos patiekalus galime gaminti puode išvirdami vandenyje ar sultinyje, garuose ar kaip aš šaindien siulau pabandyti kepti orkaitėje.

 

Reikės:

  1. 200 g faršo
  2. 1 didelės svogūno galvos
  3. 100 g ryžių
  4. 2 v. šaukštų bulgur kruopų
  5. 0,5 kg “dolmalik”paprikų, jaunų cukinijų
  6. 1-2 pomidorųDolma
  7. 1 v. šaukšto pomidoru pastos
  8. saujos smulkintų petražolių
  9. druskos, maltų juodūjų pipirų, maltos kalendros, maltų kvapiūjų pipirų, džiovintų mėtų
  10. alyvuogių aliejaus

Padažui:

  1. 1 šaukšto koncentruotos pomidorų pastos
  2. 1 stiklinės veršienos sultinio
  3. alyvuogių aliejaus
  4. žiupsnio druskos, maltų pipirų, džiovinto raudonlapio baziliko

Gaminame:

  • Visu pirma paruoškime paprikas. Apipjauname peiliu aplink paprikos kotelį, išimame jį, pašaliname viduje esančias sėklas ir išplauname. Cukinijas supjaustome 3-4 cm  ilgio gabalais, išskobiame vidų šaukšteliu. Tada imamės pomidorų, nuplauname ir peiliu pjauname apvalius gabaliukus kuriais uždengsime prikimštas paprikas.
  • Įdarui sutarkuojame svogūną ir likusius be odų pomidorus. Sudedame visus kitus ingridijentus bei prieskonius produktus, gerai išmaišome.
  • Idaru pripildome paprikas, per daug neprikimšdami, nes kepant ryžiai ir bulguras išbrinks. Prikimštas paprikas uždengiam pomidorų gabaliukais.
  • Sudėję į orkaitei atsparų indą paprikas užpilame padažu, kurio ingridijentus reikia tik gerai sumaišyti. Uždengiame įndą folija.
  • Kepame 180c orkaitėje apie 45 minutes ir nuėmus folija pakepame darapie 15 minučių, kol gražiai apkeps.
  • Ragaujame karštas su jogurtu, pagardintu džiovintomis mėtomis
  • Skanaus !

Įdarytos paprikos keptos orkaitėje

 

Reklamlar

Etiketlendi:, , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking