Kabak çiceği dolması- Įdaryti Cukinijų Žiedai

Kabak çiçeği dolması

 

  1. 1 bardak pirinç
  2. 2 adet kuru soğun
  3. 1 yemek  kaşığı dolmalık fıstık
  4. 1 yemek  kaşığı kuş üzümü
  5. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  6. 1 çay kaşığı tuz
  7. 1 ufak demet ince doğranmış maydanoz
  8. 1 ufak demek ince doğranmış dere otu
  9. 1 ufak demet ince doğranmış taze nane
  10. 3-4  ince doğranmış yeşil soğan
  11. 1-2 adet olgun domates
  12.  kara biber, yenibahar
  13. 1/2 bardak zeytinyağı

Hazırlanışı:

  • Zeytin yağında dolmalık fıstıkları kızartın, sonra küp doğradığımız soğanları ekleyin ve güzelce kavurun, ardından pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun, rendelenmiş domatesleri, tuzu ve şekeri ilave edip karıştırın, 1/2 bardak sıcak suyu dökün, kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Ocaktan alın, dere otu, maydanozu, taze soğanları, kuş üzümü ve naneyi ekleyin.
  • Yıkadığınız çiçeklerin saplarını kesin, taç yaprakları yırtmadan açın ve çay kaşıkla ortada olan dişicik borusunu koparın.
  • Hazırladığınız harçla çiçeklerin içleri bir tatlı kaşığıyla doldurun. Fazla doldurmaya özen gösterin.
  • Dolmaların yüksekliğin yarısından biraz daha az sıcak su ekleyin, azacık zeytinyağı gezdirin. Son olarak dolmaların üzerine  ağırlık olarak bir tabak koyun( pişerken bozulmasın) tencere kapağı kapatın ve kısık ateşte 20-30 dk pişirin. Pişirme zaman kabak çiçeklerin cinsine ve boyuna bağlıdır.

idaryti cukiniju ziedai

 

 Įdaryti Cukinijų  Žiedai

Po ilgų atostogų praleistų prie Egejaus gryžtu su Lietuviams gana neiprastu ” Įdarytų cukinijų žiedų” receptu. Tiems kuriems dar neteko valgyti garantuoju, kad skanu ir valgoma 🙂 Dirbant su žiedais reiktų nepamiršti, kad jie greitai vysta saulėje ar esant karštam orui ir įsįgįjus nedelsiant tą pačią dieną gaminti, nes žiedams apvytus bus labai sunku juos nesuplėšius atverti ir farširuoti. Gaminant įdarą yra labai sunku nusakyti kiek jo reikės, nes viskas priklausys nuo to kiek dėsite į kiekvieną žiedą ir kokio dydžio tie žiedai bus. Turkijoje Ayvaliko turguje rasdavau tik labai mazus, o gryžus į prancūzus tik labai didelius cukinijų žiedus, tai pasakyti, kokiam kiekiui kiek reikės žiedų bus labai sunku. Mano duotom proporcijom pakaks  20-24 didelių cukinijų žiedų prikimšimui. Jei lieka įdaro, galite kimšti paprikas, išskobtus baklažanus, pomidorus ar paprasčiausiai užsišaldyti sekančiam kartui. Visus turkiško tipo ryžių įdarus be mėsos apverdu prieš įdarant, tokiu būdu niekad neturiu problemų su neišvirusiu įdaru. Ryžius naudoju pačius paprasčiausius.

 

Reikės:

  1. 1 stklinės ryžių
  2. 2 svogūnų
  3. 1 v. šaukšto kedrinių pinijų
  4. 1v. šaukšto džiovintų serbentų
  5. 1 šaukštelio cukraus
  6. 1/2 šaukštelio druskos
  7. saujos susmulkintų petražolių
  8. saujos susmulkintų mėtų (galima pakeisti džiovintomis)
  9. saujos smulkintų krapų
  10. keletos sviežių svogūnų laiškų
  11. 1-2 prinokusių pomidorų
  12. Maltų juodūjų pipirų, nepamirškite įberti maltų kvapiūjų pipirų
  13. 1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus

 

Gaminame:

  • Puode su alyvuogių aliejumi kepiname pinijas, kol įgaus gražią auksinę spalvą. Sukratome smulkiai supjaustytą svogūną ir maišydami pakepiname keletą minučių, sukratome ryžius, tarkuotus pomidorus, suberiame druską, cukrų, supilame 1/2 stiklinės karšro vandens, viską gerai išmaišę sandariai uždengiame puodą ir verdame ant nedidelės ugnies kol ryžiai sugers visą vandenį.
  • Nuėmę ryžius nuo viryklės sukratome susmukintus krapus, petražoles, svogūnų laiškus, mėtas ir džiovintus serbentus, gerai išmaišę leidžiame įdarui atvėsti ir tuo metu paruoškime cukinijų žiedus
  • Atsargiai nuplauname, nupjauname kotelius ir praskleidę žiedlapius nugnybkime viduryje esančia piestelę.
  • Atsargiai praskleidę cukinijų ziedlapius dedame po 1-2 šaukštelius įdaro ir užlankstome po vieną lapelius ant įdaro į vidinę pusę. Dedame į puodą, užpilame nedideliu kiekiu vandens, kad tik pusiau apsemtų, užpilame šlakeliu alyvuogių aliejaus. Ant viršaus dedame lėkštę dugnu aukštyn, taip prispausime įdarytus žiedus ir jie neiširs verdant.
  • Verdame ant nedidelės ugnies sandariai uždengę puodą apie 20-30 minučių, virimo laikas priklausys nuo žiedų dydžio ir cukinijų rūšies todėl reiktų po 20 min. patikrinti išvirimą.
  • Įdarytus cukinijų žiedus pravėsus sudedame į lėkštę ir užpilame nedideliu citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus mišiniu.

idaryti cukiniju ziedai |Įdaryti cukinijų žiedai

Reklamlar

Etiketlendi:, , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking