Çilekli Rulo Pasta – Vyniotinis su Braškėmis

Laikas kepti braskiu vyniotini,,
Tam Çilekli Rulo pastanın zamanı…

Audracik Mutfakta - Audra Virtuvėje

cilekli rulo pasta

Çilekli rulo pasta hiç un kullanmadan yapılır ve gerçek krem şantiyle. Kimse ama kimse bana gelip  hazır tozu sütle karıştırdım krem şanti oldu demesin, daha da tuhaf krem şanti tarifleri gördüm ama onları anlatmayı bile değmez. Krem şanti yağlı ve çok soğuk çiğ kremayı mikserle hızlıca çırparak olur, koyuleşmeyi başladığında yarımşer kaşık şeker ekliyoruz. Krem şanti yapmak  ancak azacık sabır ister, Türkiye de bulunan çiğ kremalardan da denedim ve çok güzel oldu ondan bahane kalmadı ve gelin gerçek krem şantili bir rulo pastanın tadına varalım.

Braškių vyniotinis

Malzemeler:

Pandispanya çin-

  • 25 gr. file badem kuru tavada kavrulmuş
  • 6 büyük yumurta
  • 125 gr şeker
  • 50 gr çekilmış badem

Krema için:

  • 200 gr soğutulmuş çığ krema (35 % yağı oranı)
  • 500 gr çilek
  • 50 gr pudra şekeri
  • 2 jelatin yaprağı ( 4 gr)

Hazırlanışı :

  1. Yumurta sarıları şekerle iyice  koyuleşene ve beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Bu karışıma çekilmiş bademleri yavaşça ekliyoruz.
  2. Yumurta beyazları kar beyaz…

View original post 410 kelime daha

Reklamlar

Etiketlendi:, , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking