Bulgurlu Sulu Köfte — Turkiški Mini Tefteliai

terbiyeli sulu kofte

Malzemeler:

  1. 250 g kıyma
  2. 100 g ince bulgur
  3. 1 kaşık un
  4. 1 yumurta
  5. tuz, karabiber, arzunuza göre kimyon ve pul biber
  6. 1 soğan, doğranmış
  7. 2 patates ( küp küp doğranmış)
  8. 1 havuç (doğranmış)

Limonlu terbiye malzemeleri :

  1. 1/2 limon suyu
  2. 1 adet yumurta sarısı

Yoğurtlu terbiye malzemeleri :

  1. 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  2. 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:

  • Kıymayı,  bulguru, unu, yumurtayı baharatlarla beraber yorun, hamur çok sertleşirse azacık su koyun.
  • Islak ellerinle küçük misketleri yapın ve unlanmış tepsiye  dizin.
  •  Kıymayı bir kaba alın, bulgur, un, kimyon,tuz ve karabiber ilave edip 5-10 dakika kadar yoğurun.  Güzelce yoğurduktan sonra minik misket taneleri  kadar topları yapın. Bunu yaparken elinizi hafif ıslatmak fayda var. Topçuklar  yapışmasın diye unlanmış geniş  tepsiyi dizin ve hafif sallayın ki iyice unlansın.
  • Tencereye azacık yağ dökün ve soğanları kavurun. Küp küp doğradığınız havuçları, patatesleri atın, su ekleyin ve 5 dakika pişirin.
  • Köfteleri ekleyin ve 15-20 pişirin, gerekiyorsa su ekleyin. Tuz kara biber unutmayın.
  • Limonlu terbiyesi : küçük bir kapta 1 adet yumurta sarısı ve yarım limonun suyunu güzelce karıştırın. Terbiyenin içine 1 kepçe kadar yemeğin suyundan  koyun ve karıştırın, ondan sonra yemeğin içine terbiye aktarın, karıştırın.
  • Yoğurtlu terbiye hazırlanışı tipa tip aynı, limon yerine yoğurt koyuyoruz.
  • 2-3 dakika  kaynatın ve yemek servise hazırdır.

Afiyet olsun

Turkiški tefteliai

 Turkiški Mini Tefteliai

3-4 asmenims

Šito patiekalo įvairiausių versijų Turkijoje yra tiek, kiek šeimininkių virtuvėje 🙂 Vienos šeimininkės gamina teftelius su smulkiuoju bulguru, kitos su ryžiais. Vienur į padažą deda garsiają  koncentruotą pomidoru tyrę, kitur balina kiaušinio tryniu su citrina ar net jogurtu maišytu su tryniu ir vėl vienur deda bulviu ir morkų, kitur avinžirnių, yra nedededančių jokių daržovių… Taigi pasakyti, kuris tikriausias ar geriausias receptas negalėčiau 🙂 Galiu tik tiek pasakyt, kad pietrytinėje šalies pusėje viršų ims pomidorų padažo versija su avinžirniais ar bulvėmis, o egėjaus pusė linkusi prie ryžių ir kiaušinio tryniu balintos versijos. Mano receptas būtų kažkur per vidurį, gaminu su bulguro kruopomis ir balinu kiaušinio tryniu, taip gamindavo mano vyro mama, taip įpratau. Berašydama receptą susiradau savo senają receptų knygutę, pasirodo, kad tai pats pirmiausis mano užsirašytas Turkiškas receptas, kvepiantis “92 metų vasara 🙂

Reikės:

  1. 250 g faršoSulu Kofte
  2. 100 g smulkiūjų bulgur kruopų
  3. 1 šaukšto miltų
  4. 1 kiaušinio
  5. druskos, pipirų, pagal pageidavimą kumino, paprikos
  6. 2 bulvių supjaustytų kūbeliais
  7. 1 didesnės morkos supjaustytos kūbeliais ar kaip jums patinka
  8. 1 svogūno supjaustyto smulkiais kūbeliais

Citrinos Padažui:

  1. 1/2 citrinos( apie 2-3 v. šaukštai citrinos sulčių)
  2. 1 kiaušinio trynio

Jogurto padažui :

  1. 2 v.šaukštų su kaupu jogurto
  2. 1 kiaušinio trynio

Gaminame:

  •  Faršą, bulgurą, miltus ir kiaušinį sukratome į dubenį ir viską gerai išmaišome(išminkome), jei masė gausis labai kieta, apšlastykite vandeniu. Minkome apie 5-10 minučių, tokiu būdu gausime lipnią masę iš kurios formuoti teftelius bus lengviau.
  • Vandeniu sudrėkintomis rankomis  formuojame mažyčius kamuoliukus, kuo mažesni tuo geriau, čia pagal Turkus taip vertinami moterų sugebėjimai 🙂 ir ko tie turkai tik neprisimislija .. Suformuotus mini tefteliukus dedame į miltais dosniai išbarstytą  padėkliuką, kurį pasukę paridensime kamuoliukus, tokiu budu jie gražiai ir tolygiai pasidengs miltais ir nekibs vienas prie kito.
  •   Puode susmulkintą svogūną pakepiname aliejuje, sukratome kūbeliais supjaustytą morką ir bulves užpilame vandeniu, kad pilnai apsemtų ir paverdame apie 5 minutes, tada sukratome teftelius ir verdame apie 15-25 minučių. Vandens turetų būti tiek , kad vos apsemtu teftelius.
  • Kol verda tefteliai paruošiame padažą.
  •   Citrinos Padažui: Kiaušinio trynį sumaišome su 2-3 šaukštais citrinos sulčių, tada užpilame  1 samčiu verdančiu sultiniu kuriame verda tefteliai, gerai išmaišome ir tik tada trynu mase supilame į teftelius, permaišome.
  • Pora minučių leidžiame pavirti ir tada imame nuo viryklės.
  •  P/S Gaminant su jogurtu visa eiga ta pati, tik vietoje citrinos sulčių dedame jogurtą.
  • Valgome su duona ir salotomis

Skanaus!

Mini tefteliai- turkiški

Reklamlar

Etiketlendi:, ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking