Turkiškas biorekas( borek) su vakumuota tešla

Vienas iš paprasčiausių ir dažniausiai gaminamų Turkiškų patiekalų, kurio ne tik įdarų, formų, bet ir tam naudojamų  tešlų yra tikriausiai šimtais. Šiandien dalinuosi šio paprasto patiekalo paslaptimis gaminant iš parduotuvėse parduodamos vakumuotos tešlos. Pirkta už Turkijos ribų vakumuota biorekams tešla( yufka, tariame- jufka) yra daug storesnė, sausa ir labai lengvai lūžinėjanti.

Bioreko formų yra labai daug, bet nutariau pradėt nuo paprasčiausios versijos, pyrago formos bioreko. Įdarą galima daryti kokį pageidaujat: sūrio, žirnių, mėsos, bulvių ar įvairiausių daržovių. Gaminant bioreka iš vakumuotos tešlos visa paslaptis yra geras tešlos sudrėkinimmas, nes jei gaminsite pagal Turkijoje parduodamos tešlos metodą, rezultatas bus tikrai ne koks, biorekas paprasčiausiai sudžius bekepant 🙂

borek-turkiškas biorekas

Reikės:

  1. 1(400-500g) pakuotės bioreko tešlos( boreklik yufka), kurioje būna 4-5 tešlos lakštaiborek
  2. 200 ml gazuoto mineralinio vandens
  3. 200ml šilto pieno
  4. 3-4 kiaušinių
  5. 100ml aliejaus

įdarui :

  1. fetos sūrio+ petražolių+ maltų juodūjų pipirų
  2. sezamo sėklų galima ir juodgrūdės sėklas naudoti ar visai nieko nedėti
  3. Kiaušinio aptepimui

DSC05618

Gaminame:

  • Bioreko gamybai galima naudoti, bet kokį didoką kepimo indą, atsparų karščiui. Atidarę bioreko( yufkos)turkiškas biorekaspakuotę atsargiai išimame ir įvyniojame į gerai sudrėkintą rankšluostį.
  • Tuo metu paruoškime įdarą: sumaigome sūri ir sumaišome su  susmukintomis petražolėmis, įberiamemalų pipirų
  • Atskirame inde išplakame kiaušinius, supilame pieną, mineralinį, aliejų išmaišome
  • Kepimo indą ištepame aliejumi. Imame vieną tešlos lakštą, kurį atsargiai išlankstome ir tiesiame į indo dugną taip, kad tešlos(jufkos) kraštai “gerokai liptų per kraštus”
  • Pilame pusę samčio kiaušinio-pieno mišinio, tolygiaipaskirstome po visą tešlą. Imame sekantį tešlos(yufka) lakštą, suplėšome į didelius gabalus, sumaigome, kaip laikraštį ir išklojame kepimo indo dugną vienu sluoksniu, pilame samteli pieno mišinio ir dar karta klojame jufkas. Jei jaučiate, kad nesiseka kiaušinio mišiniu sudrėkinti jufkų, galima tiesiog sumaigytas jufkas panardint į mišinį ir tada dėti į kepimo indą. Sudėjus pusę jufkos sudedame įdarą ir vėl užklojame likusios jufkos sluoksniais drėkintais pieno-kiaušinių mišiniu. Bioreko sluoksnių skaičius priklausys nuo kepimo indo didumo, gale užlankstome apatinio jufkos sluoksni, kuris “lipo per kraštus” ant viršaus supilame likusį kiaušinių mišinį ir leidžiame tešlai sugerti pertepimą 10-20min
  • Kepame 180-190 c orkaitėje kol bioreko vidurys išsipūs ir gražiai apkeps paviršius
  • Iškeptą bioreką išimame iš orkaitės ir uždengiame drėgnu rankšluosčiu, tokiu budu viršus nebus kietas.
  • Biorekas skaniausias po pusvalandžio, šiltas. Žinoma jis yra valgomas ir šaltas

Skanaus

biorekas su faršu

biorekas

Reklamlar

Etiketlendi:,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking