Yoğurtlu Taze Bakla Çorbası — Pupų Ankščių Sriuba su Jogurtu

Bahar kokan taze bakla çorbası Ege’den sizin mutfağınıza… Körpe baklalar tam çorbalık, taze, soğanlar, sarımsak taze kesinlikle deneyin… sizin mutfağınıza da bahar gelsin 🙂 Taze sarımsak bulamıyanlar bir iki diş sarımsak koysun.

Taze bakla corbasi

Malzemeler:

  1.  300 g körpe taze bakla
  2. 1 orta boy soğan
  3. 3-4  adet taze sarımsak
  4. 5-6  adet taze soğan
  5. 5-6 çorba kaşığı zeytinyağı
  6. 1 tatlı kaşık tuz
  7. 1 tatlı kaşık şeker
  8. ~500 g yoğurt
  9. 1 tepeleme dolu çorba kaşığı un
  10. 2 yumurta sarısı
  11. 1 ufak demet dereotu

Yapılışı :

  • Kuru soğanı ufak, küp küp doğrayın, taze soğanı ve sarımsağı beraber ince doğrayın. Baklaları temzleyin, en fazla 1cm uzunluğunda doğrayın. Dereotu ince doğrayın ve kenara koyun.
  • Kuru soğanın tamamını ve taze soğan, sarımsak karışımın yarısını zeytınyağında  kavurun.
  • Baklaları soğan karışıma ekleyin ve canlı renk alana kadar orta ateşte çevirin. Tuz, şeker ekleyin, 1,5- 2 litre su ekleyin ve kapalı şekilde kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  • Geniş bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarıları güzelce karıştırın.
  • Pişmiş çorbayı ocaktan alın, bir kepçe sıcak çorbanın suyundan yoğurt karışıma karıştırarak yedirin ve sonra bu karışımı sıcak çorbaya ( karıştırarak) yedirin.
  • Kalan doğranmış soğan ve sarımsakları çorbaya ekleyin, dereotu ekleyin.
  • Çorbayı tekrar ateşe koyun ve sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin, ocaktan alın

Afiyet olsun

Pupų ankščių sriuba

 

  Pupų Ankščių Sriuba su Jogurtu

Pavasariu kvepianti sriuba tiesiai iš Egėjaus regiono virtuvės. Pupų ankštys dar plonos, pupos dar per mažos, kad jas aižytumėm, todėl egejaus sumanios moterys gamina sriubą su visom ankštimis pagardindamos ne tik šviežių svogūnų, bet ir šviežių česnakų laiškais. Turiu prisipažinti, kad pirmą kartą ragaudama šia sriubą ne tik, kad nudegiau liežuvį, bet ir visiškai nejutau svogūnų ar česnakų laiškų specifinio kvapo. Pirmą kartą valgydami  šią sriubą, būkite įpač atsargūs, nes jogurto sriubos išlaiko aukštą temperatūrą gana ilgai. Turkų liaudies išmintis sako: valgyk jogurtą pasipusdamas… tai tik parodo, kad yra nemažai nukentėjusių valgant šio tipo sriubas 🙂

Reikes:

  1. 300 g šviežių  pupų ankščiųpupų ankštys, pupų ankščių sriuba
  2. 1 svogūno
  3. 3-4 šviežių česnakų laiškų
  4. 5-6 šviežių svogūnų laiškų
  5. 5-6 šaukštų alyvuogių aliejaus
  6. 1 arb. šaukštelio cukraus
  7. 1 arb. šaukštelio druskos
  8. 500 g jogurto
  9. 1 v. šaukšto su kaupu miltų
  10. 2 kiaušinių trynių
  11. Saujos susmulkintų krapų

Gaminame:

  • Svogūną smulkiai supjaustome, svogūnų česnakų laiškus smulkiai supjaustome ir sumaišę padaliname perpus, puse jų sukratome į puodą. Į puodą sukratome ir susmulkintą svogūną. Pupų ankštis nuvalome ir supjaustome mažais 1 cm dydžio gabaliukais.
  • Į puodą su susmulkintais svogūnais ir česnakais pilame aliejų ir maišydami juos pakepiname keletą minučių.
  • Sukratome supjaustytas pupas ir  toliau maišydami kepiname keletą minučių, kol pupos įgaus ryškiai žalią spalvą. Sukratome druską, cukrų, įpilame 1,5-2 litrus vandens, uždengę verdame ant nedidelės ugnies apie 15-20 minučių.
  • Didesniame dubenėlyje sumaišome kiaušinių trynius, miltus ir jogurtą.
  • Sriubą nuimame nuo viryklės ir minutę-dvi palaukę, imame vieną samtį karštos sriubos skysčio, pilame ant intensyviai maišomo jogurto mišinio, gerai išmaišome ir vėl pilame samtį sriubos. Gerai išmaišę jogurto mišinį supilame į sriubą, žinoma  reiktų nepamiršti maišyti sriubą. Sukratome likusius susmulkintus svogūnų ir česnakų laiškus bei krapus.
  • Gerai išmaišę jogurtą sriuboje puodą dedame ant  nedidelės ugnies  ir visą laiką maišydami leidžiame sriubai užvirti.

Skanaus

Reklamlar

Etiketlendi:, , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking