Nutellalı kek – Pyragas su nutella

Nutellalı kek

Uzun zamandır internete bu kekin resimler farklı gruplarda dolaşıyordu ama tarifi yoktu, eminim hemen bu tarifi çözen çoktu ama bazılara da bir tür sır kaldı. Bugün ben de kendi tarif imle denemeye karar verdim. Sonucundan çok memnun kaldım ve sizinle paylaşıyorum tüm püf noktalarla.

Verdiğim miktarlarla, ki ben onlarla pişirdim, çök büyük bir kek oldu, neredeyse 35cm çapında 🙂 Ve baya doyurucu. Normal 3-4 kişilik aile için malzemelerin yarısından yapmayı tavsiye ederim, tabi eğer çok çikolata gurmanı varsa o başka. Yarı malzemelerden yaparken yumurtayı nasıl böleceğim soran olursa, çok kolay: yumurtayı çırpın ve öyle yarısını keke aktarın kalanı da fırına vermeden üzerine sürersiniz….. Kesinlikle çocuklu ailelere denemeyi tavsiye ederim…

P/s Maya konusunda şunu söyleyeceğim: bizde(Fr) yaş maya 42 g paketlerde satılır ve 500-700 g un miktarına ideal. Kuru mayayı kullanırsanız eğer 5g -250 g una yani 10-12 g kuru maya 500 g una kullanırız. Yeniden paketlerin üzerine açıklamalar varsa ona göre kullanın

Malzemeler:

  1. 1 yumutantellalı paskalya çoreği
  2. 250 ml süt
  3. 100g tereyağı
  4. iki tutam tuz
  5. 100g (4 çorba kaşığı) şeker
  6. 500g un+50 g kadar hamur açma işlem için
  7. 1 paket yaş maya(42g)
  8. Nutella sürme çıkolata
  9. 1yumurta üstüne sürmek için

Hazırlanışı:

  • Sütü azacık ısıtın, şekeri, mayayı ekleyip güzel karıştırın
  • Tereyağı eritin, ve yumurtayla hafif çırparak süte ekleyin
  •  Unu tuzla karıştırın
  • Unu karıştırarak süt karşımı dökün, güzelce karıştırın, hamur sert olmamalı, azacık yapışkan.
  • Hamuru güzelce streç filmle kapatıp 50 derece ayarlanmış fırına koyun, daha çabuk mayalanır.
  • Bir tutam un serpiştirin çalışma masanıza, hamuru koyun ve güzelce yorun.
  • Hamuru 4 eşit parçaya bölün
  • Tüm hamurları yaklaşık 25 cm büyüklükte açın. İlk hamuru pişirme kağıt üzerine koymadan un serpiştirin, aksi taktirde kestikten sonra parçaları zor kaldırabilirsiniz. Açılmış hamur üzerine büyük kaşık Nutella dan sürün, kenarlarda çok az kadar boşluk bırakarak. İkinci ve üçüncü hamur üzerine da nutella sürün.
  • Son hamuru koyun ve ortasına tersten bir bardak koyun. Şimdi hamurumuzu  bardaktan dışarıya doğru dörde kesin, her parçayı ayrıca üçe kesin. Her kesilmiş parçayı dikkatli kaldırarak iki kere kendi etrafına çevirin, kekin yuvarlak şeklini korumaya dikkat edin. Kesme işlem için en kullanışlı pizza bıçağı, hamuru çekmez ve ezmeden keser.
  •  Hazırlanmış keki temiz havlu ile örtün be sıcakta ikince kez mayalanmasına bırakın (30 dk)
  • fırına koymadan çırpılmış yumurta sürün
  • 180-190 derecede ısıtılmış fırında  yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişirme kontrolü kürdanla yapmayı unutmayın.

Afiyet Şeker Olsun….

Paskalya çöreğı nutellalı

 

Pyragas su Nutella

 Pyragas su Nutella šokoladu

Jau kuris laikas internete visi dalinasi šio pyrago ruošimo nuotraukomis, bet recepto nebuvo, šiandien ir aš užsimaniau išbandyti.  Gaminau su mieline tešla, rezultatu likau daugiau nei patenkinta,manau kepsiu dardaug kartų įpač vaikams.

Turiu paminėti, kad  iš šitų proporcijų gaunasi milžiniškas pyragas, net visų 35 cm skersmens ir jo pilnai pakaks pavaišinti būriui žmonių. Jei esate nedidelė šeima, siūlau  gaminti iš pusės produktų. Toms, kurios klaus, kaip padalinti kiaušinį, atsakymas paprastas: išplakite kiaušinį ir tada pusę supilkite į tešlą, kitą pusę panaudosite pyrago aptepimui.

P/s Gavau daug klausimų apie mieles, pasirinkimą ir dozavimą. Anksčiau naudodavau sausas mieles ir buvau patenkinta, nes paprasčiausiai nežinojau, kad su šlapiom mano pyragai bus puresni ir rezultatai geresni, na gal tik man taip yra. Visgi kepėjoms, kurioms nelabai sekasi su mieliniais kepiniais siulau pabandyti kepti naudojant šlapias mieles. Pas mane (Fr) šlapios mielės parduodamos pakeliais po 42 g ir skirtos 500-1000g miltų, asmeniškai aš vieną toki pakelį naudoju iki 700g, o 1kg dedu jau du pakelius mielių. Dėl sausu mielių kiekių, jei ant pakelio nėra instrukcijos kokiam kiekiui kiek dėti, tada skaičiuokit taip: 5g – 250g miltų, 10-12g  mielių dėčiau 500g miltų. 

Visus kepimo procesus su mielėm pradėkite nuo mielių sumaišymo su šiltu pienu ar vandeniu įberiant cukrų, net jei gaminsite picos padą iberkite žiupsnį cukraus, kuris ypač sausoms mielėms padės  reaguoti, ar pagal mano terminus atsigauti 🙂 

 

Reikės:nutellalı paskalya çoreği

  1. 1kiaušinio
  2. 250ml pieno
  3. 100 g sviesto
  4. 100 g cukraus( 4 v. šaukštai)
  5. dviejų žiupsnių druskos
  6. 500g miltų + 50g kočiojimui
  7. 1 pakelio šlapių mielių(42g)
  8. Nutella tepamo šokolado
  9. 1 plakto kiaušinio pyrago aptepimui

Gaminame:

  • Pašildome truputį pieną, sukratome cukrų, sumaigytas mieles, išmaišome
  •  Išlydome sviestą, kurį su kiaušiniu dedame į pieno mišinį, išmaišome
  • Miltus sumaišome su druska
  • Maišydami miltus supilame pieno mišinį, viską gerai išmišome. Tešla nebus kieta, lipnoka. Uždengę indą maistine plėvele dedame į 50 laipsnių orkaitę, tešla daug greičiau pakils.
  • Beriame žiupsnį miltų ant darbo stalo, sukratome pakilusia tešlą, daržiupsnį miltų ant tešlos ir perminkome, tešla bus minkšta, bet nekibs prie rankų
  • Tešlą daliname į 4 lygias dalis
  • Pirmają dalį kočiojame tiesiai ant kepimo popieriaus norimu dydžiu pabarstę miltų, jei nepabarstysite proceso gale ja bus sunku pakelti ir susukti. Kočiojau apie 25cm
  • Imame didelį šaukšta tepamo šokolado Nutella ir  tolygiai aptepame iškošiotą “blyną” palikdami mažytį  tarpa kraštuose. Jei nutella sunkiai tepasi, pašiltykite ant garų ar trumpam mikrobanginėje.
  • Kočiojame labai nedaug pabarstę miltų kitus ‘blynus’, dedame ant nutella ištepto blyno
  • Ant 4 ‘blyno’ nebetepame šokolado, viduryje dedame apvertą stiklinę ir supjaustome tešla pirma į 4 dalis po to kiekviena dar padaliname į tris gausime 12 įpjovimų. Pakelę kiekvieną įpjautą dalį persukame du kartus ir galus sujungiame su kaimynine susukta dalimi. Proceso gale stikinę nuimame. Man tešlą patogiausia buvo pjaustyti picai skirtu peiliu, jis netamto tešlos ir gražiai supjausto.
  •  Uždengę pyragą  rankšluosčiu dedame pusvalandžiui šiltai antrą kartą kildiname
  • Prieš dėdami pyragą į orkaitę nepamirškite aptepti plaktu kiaušiniu
  • Kame 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Iškepimą tikriname po gerų 20 minučių mediniu krapštuku, jei švarus vadinasi iškepė

Skanaus!

Velykinis pyragassu nutella

Reklamlar

Etiketlendi:,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking