Dana Dili Mantar Sosu İle – Jaučio Liežuvis su Grybų Padažu

 

 

Mantar soslu dana dilli

6 kişilik _ 2 saat hazırlama süresi

Malzemeler:

  • dana dili ~1000g
  • havuç
  • 1 kereviz sapı
  • kuru soğan, defne yaprağı, birkaç tane biber, tuz

Sos malzemeleri:

  • 3 arpacık soğan
  • 1 bardak dili pişirdiğimiz sudan
  • 3-4 kaşık çiğ krema
  • 3-4 alman tipi kornişon
  • 1 çay kaşığı Dijon hardal
  • 30 g tereyağı
  • bir avuç doğranmış mantar
  • 1 kaşık un

Hazırlanışı:

  1. Dili güzelce temizleyin. Dili, havuç, kereviz ve kalan baharatları koyun, üzerine bolca su koyun ve pişirin. Pişirme süresi 2 saat kadar olabilir. Pişmiş dilin diş kabuğu temizleyin, dilimleyin ve sıcak tutun.
  2. Sos için küçük doğranmış arpacık soğanları tere yağında kavurun, unu ekleyin ve karıştırarak bir dakika kavurun. Yavaşça dili pişirdiğimiz sudan koyun ve 5 dakika da ha pişirin, tuz, kara biber, çiğ kremayı ve doğranmış mantarları ekleyin, güzelce karıştırın bir tutam kaynatın ve ocaktan alın. Bu aşamada yarım kaşık Dıjon hardal ekleyin, tadın, zevkinize ve sos miktarına göre  hardal daha ekleyebilirsiniz. Son olarak küçük küçük doğranmış kornişon ekleyin.
  3. Sıcak servis edin, yanında patates püresi ve ya karabuğday pilav çok güzel gider

 

 

Jaučio Liežuvis su Grybų Padažu

 

Jautienos liežuvis su grybų padažu

6 asmenims_ 2 valandos

Reikės:

  • jaučio liežuvio ~1000 g
  • morkos
  • 1 saliero stiebo
  • svogūno, lauro lapo, keletos pipirų, druskos

Padažui reikės:

  • 3 šarlotos svogūnų(česnakų) arba vieno didesnio svogūno
  • Didelės stiklinės sultinio kuriame virė liežuvis
  • 3-4  acte marinuotų agurkėlių
  • 30 g sviesto
  • 1 valgomo šaukšto miltų
  • 1 arb šaukštelio Dijono garstyčių
  • 3-4 šaukštų grietinės
  • saujos pievagrybių ( 100 g)

 

Gaminame:

  1. Dideliame puode su saliero stiebu, supjaustytomis morkomis ir prieskoniais išverdame liežuvį, tai užtruks apie 2 valandas. Išvirusį liežuvį nulupame ir supjaustome.
  2. Padažo gamybą pradedame nuo smulkiai supjaustyto svoguno apkepimo svieste, sukratome miltus, intensyviai maišydami pakepiname keletą minučių. Supilame sultinį  ir ant nedidelės ugnies verdame  pamaišydami 5 minutes. Įberiame druskos, pipirų, grietinės, sukratome supjaustytus pievagrybius gerai išmaišome ir nuimame nuo viryklės. Dedame pusę arbatinio šaukštelio garstyčių ir susmulkintus agurkus, išmaišome ir ragaujame. Priklausomai nuo jūsų padažo kiekio ir pageidavimo dėsite dar garstyčių ar ne. Gaminant padažus yra labai sunku nusakyti preiskonių kieikius viską reikia dėti po truputį ir ragauti… visada geriau mažiau nei per daug 🙂
  3. Tiekiame su bulvių koše ar virtais grikiais.

 

 

Reklamlar

Etiketlendi:,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking