Mandalinalı Zeytinyağlı Kereviz – Salierų troškinys su mandarinais

mandalinali kereviz

Malzemeler:

  • 1 büyük kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 patates
  • 1 adet soğan
  • 4-5 mandalinanın suyu
  • yarım limon
  • zeytinyağı, tuz

Yapılışı:

  1. Soğanı küp küp doğrayın zeytinyağ da hafif kavurun.
  2. Havuçları ve patatesleri  soyup, küp  küp doğrayın, soğanlara ekleyin.
  3. Son olarak kerevizleri soyup, beklemeden yarım limonla güzelce limonlayın.
  4. Sıkılmış mandalina suyu, kerevizleri doğrayıp tencereye aktarın, karıştırın ve  kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp dereotu ile süsleyip servis yapıyoruz.. Afiyet olsun…

saliero troškinys su mandarinais

Saliero Šaknies Troškinys su Mandarinais

Nors orai vis dar šilti pas mus, bet parduotuvėse  jaučiasi žiema, vasarinės daržovės užleido vietą žieminėm. Iš pavadinimo supratot, kad radau saliero šaknų ar dar kitaip vadinamų gumbų, bet man senamadei tai šaknim vadinti patogiau. Siūlau išbandyti šitą turkišką saliero troškinį su mandarinų sultimis, kuris jus nustebins ne tik nuostabiai balta salierų spalva, kas reta, bet ir nuostabiai švelniu skoniu. Turkai šitą troškinį valgo šaltą, bet man jis labai patinka ir karštas, galite valgyti vieną ar patiekti prie mėsos.

 4 asmenims- 40 min

Reikės

  • 1 didelės ar kelių mažesnių saliero šaknų
  • 1 morkos
  • 1 bulvės
  • 1 svogūno
  • 4-5 mandarinų sulčių
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • smulkintų petražolių ar krapų
  • Pusės citrinos

Gaminame:

  1. Susmulkintą svogūną pakepiname aliejuje
  2. Nuvalome bulvę ir morką, supjaustome nedideliais kūbeliais ir sukratome į svogūnus
  3. Peiliu storai nulupame- apipjaustome saliero šaknį ir nedelsiant aptriname citrinos pusele, kad šaknis nepradėtu juoduoti. Jei turite ir saliero lapus, juos taip pat supjaustę sukratykime į puodą.
  4. Supilame mandarinų sultis į puodą
  5. Supjaustome nedideliais kūbeliais salierą ir nedelsdami sukratome į puodą, išmaišome. Pilame vandens tiek, kad vos vos dengtų daržoves. Įberiame druskos
  6. Verdame ant nedidelės ugnies apie 20 minučių kol salieras pilnai išvirs.
  7. Nuėmę nuo viryklės įberiame petražolių man  asmeniškai patinka su krapais, galime įpilti truputėlį gero alyvuogių aliejaus. Belieka tik ragauti.

Skanaus

 

 

Reklamlar

Etiketlendi:,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking