Patlicanlı Mantarlı Lazanya- Lazanija su Baklažanais ir Pievagrybiais

lazanija su baklazanais

Kiymali sos malzemeler:

  • 300-500 g kıyma
  • yarım paket lazanya makarnası
  • 1 doğranmış  kuru soğan
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 1 doğranmış sarımsak
  • 1  büyükçe patlıcan
  • 1 kutu doğranmış domates konservesi( onun yerinde 2 buyuk olgun domates ve 1 kaşık salça kullanabilirsiniz)
  • taze çekilmiş kara biber, fesleğen, kekik

Beyaz sos için:

  • 1 çorba kaşığı un( 30g)
  • 500-600 ml süt
  • 30 g tereyağ
  • 300 g mantar
  • tuz, kara biber, muskat cevizi
  • bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 g permasan peynir rendesi
  1. Hazırlanışı:
    Fırının ızgarasını açıp, ısıyı 220 açıyun
  2. Patlıcanı soyup 1cm küp küp doğrayın ve fırın tepsisine koyun, üzerine zeytinyağı gezdirtip fırına verin. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirip alt tarafı kızartın.
  3. Yağda soğanı kavurun, rendelenmiş havuç ekleyin biraz kavurduktan sonra kıymayı ekleyin ve güzelce karıştırarak kavurun. Domatesleri, yarım bardak su, tuz kara biber, kekik, reyhan ekleyip kısık ateşte beyaz sosu hazırlayana kadar pişirin.
  4. Beyaz sos hazırlanmadan önce mantarları kızartın. Mantarları doğrayıp kızgın tavada kızartın. Mantarlar sıcak tavada pişirdiğinizde suyu sağlamaz be tüm lezzet içinde kalır.
  5. Beyaz sos için tereyağı eritip un ekleyin, bir kaç dakika kavurup azar azar karıştırarak ılık süt ekleyin, bir iki tutam kaynadıktan sonra tuz, muskat cevizi ve mantarları ekleyip ocaktan alın.
  6. Fırında pişmiş olan patlıcanları kıymalı sos içine aktarın ve ocaktan alın.
  7. Lazanya yapraklari ikişer koyup bir kaç dakika kaynar suda haşlayın, çıkartıp üst üste koymamaya dikkat edin, yapışır, en mantıklı doğru pişirme kabına dizmek.
  8. Şimdi lazanya pişirmek için derin fırın kabı seçin. İlk olarak kabın dibine beyaz mantarlı sostan dökün, sonra lazanya hamurdan koyun. Lazanya üzerine bolca kıymalı harçtan koyun, sonra biraz beyaz sostan gezdirin ve peynir serpiştirin. Tekrar lazanya koyup işlemi tekrarlıyoruz malzemeler bitene kadar. En üstte beyaz sos olmalı ve onun üzerine bolca peynir( permasan) koyun
  9. 180-190 c 50 dakika pişirin

Afiyet olsun!

 


patlicanli lazanya

Lazanija su baklažanais ir pievagrybiais

 

Mėsos padažui reikės:

  • 300-500 g maltos mėsos
  • apie pusės pakelio lazanijos lakštų
  • 1 susmulkinto svogūno
  • 1 didesnės  tarkuotos morkos
  • 1  susmulkintos česnako skiltelės
  • 1  didesnio baklažano
  • 1 indelio konservuotų kapotų pomidorų, vasarą pakeiskite į porą didelių prisirpusių pomidorų ar jei neturite nei to nei ano paprasžiausiai įdėkite šaukštą pomidorų pastos praskiestos vandeniu
  •  Maltų juodūjų pipirų, raudonojo baziliko, raudonėlio
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos

Baltam padažui:

  • 1 v.šaukšto miltų(30 g)
  • 500-600 ml šilto pieno
  •  apie 300 g pievagrybių
  • 25-30 g sviesto
  • tarkuoto muskato, maltų juodūjų pipirų ir žiupsnio druskos
  • geros saujos turimo fermentinio sūrio
  • permesan sūrio saujelės ar į jį panašaus sūrio

Paruošimo eiga:

  1. Įjungiame orkaitės grilio funkciją 220 c
  2. Supjaustome apie 1cm kūbeliais  nuluptą baklažaną, sukratome ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir šauname į orkaitę, 7-10 minucių, kai viena pusė apskrunda mentele apverčiame ir leidžiame apskrusti kitai pusei.
  3. Nedideliame aliejaus kiekyje pakepiname svogūną, sukratome tarkuotą morką ir česnaką, pakepiname, sukratome maltą mėsą ir viską maišant tolygiai apkepiname,  nepaliekant didesnių maltos mėsos gumuliukų. Sukratome konservuotus pomidorus, įpilame pusę stiklinės vandens, įberiame druskos, maltų juodūjų pipirų, raudonėlio ir džiovinto raudonojo baziliko. Verdame kol paruošime baltajį padažą.
  4. Baltojo padažo gamybą pradedame apkepindami pievagrybius. Pievagrybius supjaustome ir kepame nedideliais kiekias karštoje keptuvėje ipylę nedidelį kiekį aliejaus, tokiu būdu pievagrybiai gražiai apskrus.
  5. Išimame pievagrybius iš keptuvės ir į ją sudedame sviestą. Ištirpus sviestui suberiame miltus, kelias minutes maišydami pakepiname, tada intensyviai maišydami pilame šiltą pieną ir maišome kol užvirs ir neliks miltų gumuliukų. Pasūdome, sukratome grybus, iberiame tarkuoto muskato ir maltų juodūjų pipirų. Nuimame nuo viryklės, kad padažas per daug  nesuvirtų ir nesutirštėtų.
  6. Apkepusius baklažanus sukratome į verdantį mėsos padažą, pora minučių pavirus nuimame nuo viryklės.
  7. Lazanijai skirtus lakštus apverdupo kelias minutes pasūdytame vandenyje.
  8. Lazanijai  kepti reikalingas orkaitei atsparus indas su aukštesniais kraštais. Sluoksniavimą pradedame nuo dugno padengimu baltu padažu su grybais. Po to išklojame lazanijos lakstus, ant jų paskirstome mėsos padažą su baklažanais, ant mėsos padažo užpilame balto padažo samtelį ir pabarstome tarkuoto sūrio. Klojame vėl lazanijos lakštus, mėsos padažą ir baltajį padažą. Paskutinis sluoksnis turi būti balto padažo ir ant viršaus užberiame gausiai tarkuoto sūrio.
  9. Kepame 180-190 c orkaitėje apie 45-50 minučių.
Reklamlar

Etiketlendi:, ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking