Fransız Zeytin Ezmesi -Tapenade – Prancūziška Alyvuogių Užtepėlė

avokadolu tapenade

‘Tapenade’ Fransanın Provance bölgesine ayıt bir çeşit zeytin ezmesi. Fazla zeytinyağı koyup meze olarak sunabilirsiniz, çocuklarınıza hazırladığınız sandviçlere sürüp farklı lezzet katabilirsiniz, ceviz ekleyip kahvaltıda sunabilirsiniz, somon üzerine koyup fırında pişirebilirsiniz ya da  bir dilim kızartılmış ekmekle yiyebilirsiniz ….:)  Zeytin siyah kulanın yeşil kulanın, arzunuza göre ceviz, fındık ekleyin, kurutulmuş domates, dolmalık fıstık, badem. Tapenade avokado bile ekledim ve sonucundan çok memnun kaldım. Temel tarif benden uygulama sizden.

 

tapenade- zeytin ezmesi

 

Malzemeler:

  • 1 küçük kavanoz çekirdeksiz  siyah ve ya yeşil zeytin( 200g)
  • 1  çorba kaşığı kapari
  • 4-5 ançuez fileto ( yerinde salamura hamsi kullanabiliriz)
  • 1 kaşık rendelenmiş permesan peyniri( güzel eski kaşar da koyabilirsiniz)
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2-4 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı :

Zeytinleri ve kaparileri ılık suyla yıkayın. Tüm malzemeleri rondoya koyup güzelce çekiyoruz. Istediğiniz kıvamı zeytinyağı ile ayarla bilirsiniz

 

tapenade su juodomės alyvuogemės


TAPENADE-  Prancūziška Alyvuogių Užtepėlė

 

‘Tapenade’ pietrytinės Prancuzijos dalies, Provance regiono alyvuogiu užtepėlė- užkandis. Tapenadą paprastai prancūzai valgo su skrudintu prancuzišku batonu( baguette), bet užtepėlė puikiai tiks pagardinti sumuštiniams ar net kepamai žuviai. Gaminama tiek iš juodūjų, tiek ir iš žalūjų alyvuogių, sutrinant viską akmeninėje trintuvėje. Žinoma aš neturiu tokios trintuvės, nes baisiai ji daug vietos užima ir dar sunki, tai viską sutrinu virtuvinio smulkintuvo pagalba. Recepte surašau pagrindinius ingridijentus, po to galite žaisti pridėdami: džiovintų pomidorų, lazdyno ar graikiškų riešutų, kedro riešutų, migdolų. Gaminau tapenadą pridėjus avokado, kas man labai patiko, nes pridavė gaivumo. Jūsų tapenade skanumas, kaip ir viski kiti patiekalai priklausys nuo produktu kokybės ir sūrumo, todėl būtina ragauti alyvuoges, kaparėlius, permasaną bei ančiuvius ir jei viskas labai sūru reiktu pamirkyti juos drungname vandenyje ar bandyti pridėti saulėje džiovintų pomidoru ar avokado.

Ruošiant užtepą kepamai žuviai pilu citrinos sulčių bei įberiu duonos džiuvėsėlių.

Reikės:

  • 1 indelio juodūjų alyvuogių be kauliukų ( 200 g)
  • 1v. šaukšto  konservuotų kaparėlių
  • 4-5 ančiuvių aliejuje
  • 1 šaukšto  tarkuoto parmezano ar kitokio kieto sūrio
  • 1-2  trintų česnako skiltelių

Gaminame:

Alyvuoges ir kaparėlius nuplauname drungname vandenyje. Visus ingridijentus sukratę į virtuvinį smulkintuvą susmulkiname, įpilame šlaką alyvuogių aliejaus.

tapenade ile somon

Reklamlar

Etiketlendi:,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking