Ispanaklı Somon Rulosu – Špinatų Omleto Suktinukai su Lašiša

špinatų omleto suktinukai su lašiša

Ispanaklı somon rulosu göründüğü kadar yapması  zor değil. Bir kaç füme somon dilimle müthiş rafine bir aperatif yapabilme şansına sahipsiniz. Ispanak yerinde közlenmiş biber, güneşte kurutulmuş domatesleri koyabilirsiniz ve karşınıza bambaşka lezzet ve görüntü çıkar.

Rulo yapıma başlamadan önce füme somonun tadına bakmalısınız, bazen somon tuzlu olabiliyor ve ona göre tuz miktarını ayarlanmak önemlidir. Füme somon tuzlu ise, ıspanaklı omlete tuz koymayın, zaten kaşar içinde tuz vardır. Aynı şeyi sürme peynir için geçerlidir, bazı baharatlı sürme peynirler tuzlu olabiliyor ondan en iyi sade labne kullanmak ve baharatlarla lezzet katmak, bu aşamada  taze limon suyu kara biber, çok önemli.

Malzemeler:

  1. 100-150 g (bir avuç  temizlenmiş ve ince kıyılmış ıspanak)
  2.  50-100 g  rendelenmiş kaşar( bir avuç)
  3. 4-5 yumurta
  4. 100-150 g füme somon( 3-4 dilim)
  5. 150-200 g sürme peynir (labne, boursin)
  6.  bir tutam kıyılmış dereotu
  7. 1 ç. kaşığı kadar taze sıkılmış limon suyu,
  8. kara biber, muskat ceviz rendesi

Hazırlanışı:

  • Ispanaklı omlet hazırlayın: yumurtaları çırpın, peyniri, ıspanakları, kara biber, muskat cevizi karıştırın.
  • Dikdörtgen pişirme tepsisine pişirme kağıt serin, üzerine hazırlanmış karışımı dökün
  • 200 c ısıtılmış fırında 7-10 dk pişirin.
  • Peynire biraz limon suyu, kara biber, doğranmış dereotu ekleyin ve karıştırın.
  • Ispanaklı omlet soğuduktan sonra hazırlanmış peyniri sürün, üzerine füme somon dilimleri dizin ve tekrar peynir. Rulo şekilde sarın, streç fılme sarıp buzdolabında 1-2 saat saklayın.

 

ispanakli somon rulosu

Špinatų  Omleto Suktinukai su Lašiša

(15 minučių +15 minučių kepimo+ 2 val. vėsinimo)

 

Gaminant šitą užkandį svarbu subalansuoti druskos kiekį ir neperkepti omleto. Būtina ragauti prieš gaminant lašišos sūrumą, nes kai kurių firmų ji būna gana sūri, tokiu atveju siūlau visiškai nedėti druskos į omletą, nes druskos iš tarkuoto sūrio  pakaks. Tas pats ir su tepamu sūriu, jei lašiša sūri geriau dėti naturalų tepamą sūrį, kurį pagardinsim prieskoniais, citrinos sultimis ir to visiškai pakaks. Omletą galima gaminti ir su keptom, nuluptom bei susmulkintom raudomom paprikom ar saulėje džiovintais pomidorais.

 

Reikės

  1. 100-150 g nuplautų ir labai smulkiai supjaustytų špinatų (galima susmulkinti virtuviniame smulkintuve)
  2. 50-100 g tarkuoto sūrio( saujos)
  3. 4-5 kiaušinių
  4. 150-200 g tepamo sūrio su prieskoniais ar paprasto naturalaus
  5.  saujelės susmulkintų krapų,
  6. ~1 v. šaukšto citrinos sulčių, maltų juodųjų pipirų, tarkuoto muskato

Gaminame

  •  Paruošiame špinatų omletą: išplakame kiaušinius, sukratome tarkuotą sūrį, špinatus, žiupsnį tarkuoto muskato.
  • Supilame į stačiakampį indą išklotą kepimo popieriumi ir kepame  200 c įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 minučių. Svarbu neperkepti omleto, kai viršut palietus tvirtokas vadinasi iškepė,
  • Sūrį, citrinos sultis, susmulkintus krapus, maltus juoduosius pipirus išmaišome.
  • Atvėsusį špinatų omletą sutepame sūriu ant viršaus išdėliojame lašišos gabaliukus ir vėl pertepame sūriu. Suvyniojame į ritinėlį, kurį apsukę maistine plėvele dedame į šaldytuvą porai valandų.
Reklamlar

Etiketlendi:

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking