Elmalı Litvanya keki – Obuolių Pyragas su Riešutų Plutele

Sonunda sizlere  sonbaharda Litvanya’da en çok pişen, yenilen ve en sevilen elmalı kek tarifi veriyorum. Litvanyada kışlar uzun ve soğuk, meyve mevsimler kısa, ve en iyi bu zor şartlara dayanan meyve elmadır. Ondandır Litvanyada çok ama çok elmalı kek seçenek vardır 🙂

obuoliu pyragas

obuoliu pyragas

 20 dk hazırlanma+ 50 pişirme

Malzemeler:

  • 250 g un
  • 150 g tereyağ
  • 4 yumurta
  • 100-150 g şeker( elmaların tatlılığına bağlı şeker miktarı)
  • 2 kaşık kahve rengi şeker
  • 1 pak kabartma tozu
  • 500 g elma( 4-5 orta boy ekşimsi elma)
  • 100 g fındık( ceviz)

Yapılış:

  1. Oda sıcaklığında tereyağı şekerle güzelce çırpın. Çırpma işlem devam edince birer yumurta kırın. Kabartma tozu unla karıştırıp hamura aktarın.
  2. Elmaların kabukları soyun. Bir elmayı rendenin kalın tarafla rendeleyin ve hamura ekleyin. Kalan elmaları 8 dilim şekilde kesin.
  3.  Pişirme kalıbı yağlayıp unu serpiyoruz. Hamuru döküp üzerinde bastırarak elma dilimleri yerleştirin.
  4. Üzerine ufaltılmış fındıkları serpiştirin ve iki kaşık kahve rengi şeker paylaşın.
  5. 180 c fırında 50 dakika pişiriyoruz.
elmalı Litvanya keki

elmalı Litvanya keki

Obuolių Pyragas su Riešutų Plutele

  (20 mınučių paruošimui ir 50 min kepimui)

Minkštutis, purutis, drėgnutis biskvitinis obuolių pyragas kvepiantis rudeniu ir Lietuva. Vienas du trys ir turime superinį gardumyną pie puodelio arbatos 🙂

Reikės:

  • 250 g miltų
  • 150 g sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • 100- 150 g cukraus (priklausomai nuo obuolių saldumo)
  • 2 šaukštų rudo cukraus viršui apibarstyti
  • 1 pak kepimo miltelių
  • 500 g obuolių( 4-5 rūgščių obuolių)
  • 100 g kapotų lazdyno riešutų (galima pakeisti kitais mėgstamais riešutais)

Gaminimo eiga:

  1. Kambario temperatūros sviestą  gerai išsukame su cukrum.  Maišant mušame po vieną kiaušinį, gale suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
  2. Obuolius nulupame. Vieną  iš jų sutarkuojame stambiąja tarkos puse ir įmaišome į tešlą. Likusius obuolius supjaustome į 8 dalis, nepamišdami išskobti sėklializdžius.
  3. Tešlą supilame į riebalais išteptą ir miltais apibarstytą kepimo formą. Į ją įspaudžiame supjasutytus obuolius.
  4. Viršų apibarstome riešutais ir dviem šaukštais rudo cukraus. Jei neturite rudojo cukraus galima apsieiti ir be jo, kaip ir be riešutų.
  5. Kepame 180 c orkaitėje apie 50 minučių. Jei po pusvalandžio pastebėsite , kad pyragas per daug apskrudo, paprasčiausiai viršų uždenkite aliuminio folijos lakštu.

elmalı Litvanya keki

 

Reklamlar

Etiketlendi:, ,

One thought on “Elmalı Litvanya keki – Obuolių Pyragas su Riešutų Plutele

  1. Gintare 26/10/2014, 16:44 Reply

    Labai skanus pyragas,galiu sakyti ,skaniausias is visu mano gamintu ´´Obuoliu pyragu“ ,tik naudojau graikinius riesutus,margarina,ir apibarsciau paprastu cukriuku,labai labai gardu ! Aciu ! 😉

    Beğen

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking