Caponata – Patlican Mezesi- Baklažanų užkandėlė

Kaponata(Caponata) bana göre Italyanleşmiş bir Türk mezesi 🙂 Patlıcanı ve zeytinyağlı yemekleri sevenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.

Caponata

 

Malzemeler:

  • 3-4 büyük patlıcan
  • 3-4 büyük domates
  • 1-2 kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1-2 çorba kaşığı kapari
  • 100 g yeşil ve ya siyah çekirdeksiz zeytin
  • 20-40 g dolmalık fıstık
  • 20-40 kuş üzüm
  • bir doğranmış kereviz sapı( yerinde bir yeşil biber koyabilirsiniz)
  • 4-5 kaşık balzamik sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • bir avuç doğranmış taze kişniş ve ya fesleğen
  • tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Patlıcanları 1-1,5 cm küpler şeklinde doğrayın, tuz serpiştirip kenarda bırakın
  2. Kıyılmış soğanları tavada zeytinyağı ile 5 dakika pişirin.
  3. Domatesleri  soyup küp küp doğrayın ve  doğranmış kerevizle tavaya ilave edin. Kısık ateşte pişirin.
  4. Fırını ızgarasını açın 220 c.
  5. Zeytinleri dilim dilim kesiyoruz ve tavaya ekliyoruz
  6. Patlıcanları  mutfak kağıtla kurulayıp fırın tepsisine  alın. Üzerine zeytinyağı sürün üst rafta  10 dk. pişirin kızarana kadar, çevirin ve tekrar kızartın.
  7. Kapari, kuş üzüm,dolmalık fıstık, sirke, şeker, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kısık ateşte malzemeler yumuşayıncaya kadar fazla karıştırmadan pişirmeye devam edin.
  8. Pişmiş patlıcanları ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Sonunda taze kişniş veya taze fesleğen ekleyin
  9.  Kızartılmış ekmek çok yakışır.

 

 

Italyan patlican mezesi

Caponata

 

 Caponata – Baklažanų užkandėlė

 4 asmenims

 

Kaponata(Caponata) tai Itališkas  baklažanų užkandis- patiekalas. Kadangi nesu gyvenusi Italijoje ir ten jo ragavus tai galiu pasakyti tik tiek, kad tokį ragavau Prancūzijoje ir man jis labai patiko. Žinoma, patiko todėl, kad šis patiekalas yra su baklažanais ir kvepia viduržemio virtuve 🙂  Lengvai pagaminimas ir maloniai valgosi karštomis vasaros dienomis.

Kadangi visos mes gyvename išsibarsčiusios po svietą, aš bandysiu receptuose pažymėti kuom galėtumėte pakeisti tą ar aną ingridijentą.

 

Reikės:

  • 3- 4 baklažanųKaponata
  • 100 g žalių ar juodų alyvuogių be kauliukų
  • 3-4 pomidorų ( galima pakeisti indeliu kapotų pomidoru savo sultyse)
  • 1-2 svogunų
  • 3-4 česnako skiltelių
  • 1-2 šaukštų kaparių
  • 20-40 g kedro riešutų( manau galima pakeisti kitais riešutais ar saulėgražomis)
  • 20-40 g džiovintų serbentų ( puikiai apsieisit ir be jų )
  • saujos supjaustyto seliero lapkočio( neturinčios gali pakeisti žalia paprika)
  • 4-5 šaukštų balzamiko acto( paprastu actu)
  • saujos susmulkintos šviežios kalendros( džiovinta malta kalendra) ar baziliko
  • 1 arb. šaukštelio cukraus
  • druskos, maltų pipirų

Gaminame:

  1. Baklažanus supjaustome nedideliais 1-1,5 cm dydžio kūbeliais, apibarstome druska ir dedame į šoną.
  2. Susmulkintus svogūnus apkepiname nedideliame kiekyje aliejaus.
  3. Nulupame pomidorus, supjaustome nedideliais kūbeliais ir sukratome į svogūnus kartu su  saliero lapkočiu ant nedidelės ugnies paliekame virsnoti.
  4. Įjungiame orkaitės grill funkcija 220 c
  5. Pjauname perpus alyvuoges ir sukratome į svogūnų puodą.
  6. Sukratome džiovintus serbentus, riešutus, sukratome cukrų, kaparius permaišome ir verdame toliau.
  7. Nusausintus baklažanus sudedame į kepimo skardą, apšlakstome aliejumi ir kepame  ant viršutinės lentynėlės apie 10 min kol gražiai apkeps, permašome ir leidžiame apkepti kitai baklažanų pusei.
  8. Iškeptus baklažanus sukratome į  puodą su pomidorais ipilame 3-4 šaukštus balzamiko acto, prieskonius. Acto pilkite po kelis šaukštus pagal savo pageidavimą, viemiems jo reiks daugiau kitiems mažiau. Gale sukratome susmulkintą kalendrą ar baziliką.
  9. Labai skanu su skrudinta duona ir vyno taure …

 

Kaponata 2

 

Reklamlar

Etiketlendi:, , , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking