Dondurmalı İrmik Tatlısı – Turkiškas Manų( Irmik) Kruopų Desertas su Ledais


dondurmali irmik tatlisi

Süper kolay yapılan ve inanılmaz lezzetli bir tatlı… bence denemeye değer 🙂

Malzemeler :

  • 200 g irmik
  • 100 g şeker
  • 200 ml süt
  • 200 ml su
  • 30-50 g dolmalık çam fıstığı
  • 125 g tereyağı
  • dondurma

Yapılışı:

  1. Yağı tencerede eritiyoruz, irmiği ve çam fıstıkları ilave ediyoruz.
  2. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dk pişiriyoruz
  3. Üzerine sütü, suyu ve  şekeri koyuyoruz, biraz daha karıştırıyoruz
  4. Tencerenin üzerine temiz mutfak havlusu koyup sıkıca kapağı kapatıp, kısık ateşte suyu çektiriyoruz.
  5. Karışımda su kalmadıktan sonra ocaktan alıyoruz ve 10-15 dakika demlenmeye bırakıyoruz.
  6. Ilıken istediğimiz kalıba koyuyoruz ortada boşluk bırakarak, oraya dondurmayı koyuyoruz, ve sonunda yeniden ılık irmik karışımla kapatıyoruz.
  7. kalıbı ters çevirerek tabağa koyuyoruz, bekletmeden servis yapıyoruz. Çikolata veya tuzlu karamel sosu ile süsleyebilirsiniz.

irmik tatlisi

Turkiškų Manų( Irmik) Kruopų Desertas su Ledais

(6-8 asmenims / gaminimo laikas apie 45 minutes)

 

Gyvenantys toli nuo Turkiškos kultūros perskaitę deserto pavadinima galvos na ir kas čia dar per “irmikas” ? Su kuom valgomas, kur aš jo gausiu? Nebekankindama Jūsų atskleidžiu paslaptį, kad irmik yra Turkiškos manų kruopos, kurios sumaltos kiek tai stambiau, bet galų gale manų kruopos ir tiek. Gaminau  šį desertą su lıetuviškom manų kruopom, kad įsitikinčiau rezultato panašumu, likau labai patenkinta, nejaučiau jokio skirtumo.

Taigi nesvarbu, kad gyvenate toli nuo Turkijos, nesvarbu, kad neturite irmik kruopų,  savo namuose galėsite ragauti truputėlį Turkiškos virtuvės . Dėl riešutėlių pasakysiu tik tiek, kad juos galite pakeisti kitais  smulkintais riešutais ar saulėgražomis. Taigi gaminkite  sulietuvintą Turkišką desertą 🙂 Šitas desertas skanus ir be ledų.

 

dondurmali irmik tatlisi

Reikės:

  • 200 g Irmik kruopų ar manų kruopųırmıkkk tas
  • 100 g cukraus
  • 200 ml pieno
  • 200 ml vandens
  • 125 g sviesto
  • 30- 50 g kedro riešutų( neturintys dėkite gliaudytų saulėgražų)
  • ledų

Gaminame:

  1. Puode ištirpdome sviestą, sukratome kruopas ir riešutus.
  2. Nuolat maišydami ant nedidelės ugnies kepiname apie 10 minučių. Kruopos gražiai apkeps, taps biriomis ir įgaus grąžią gelsvą spalvą, bet saugokite neprideginti.
  3. Supilame pieną, vandenį ir cukrų dar truputį pamaišome.
  4. Puodą uždengiame švariu virtuviniu rankšluosčiu po to dangčiu ir ant labai lėtos ugnies verdame kol nebeliks vandens, tai užtruks tik keletą minučių.
  5.  Nuėmę nuo viryklės uždengtą puodą paliekame subręsti apie 10-15 minučių. Prieš dėdami į indelius gerai išmaišome, kruopos turėtų būti birios.
  6. Desertui suformuoti puikiai tiks nedidelis ekspresso kavos puodelis į kurį dedame apie šaukštą kruopų prispausdami prie sienelių ir dugno, viduryje paliekame vietos ledams. Įdėję ledus nežymiai prispaudžiame ir vėl užklojame kruopų nedideliu sluoksniu. Išverčiame puoduko turinį ant lekštės ir nedelsdami tiekiame į stalą. Galima papuošti skystu šokolado ar karamelės padažu

Manų kruopų desertas su ledais

 

Reklamlar

Etiketlendi:, ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking