Meyveli Muhallebi — Pieno Pudingas su Vaisiais

 

   

 Çocuklar büyüdü dedim, rahatım dedim, her şeyi yerler dedim ama nerede o günler 🙂 Meyve alıyorum masaya koyuyorum ama kimse yemiyor, güzel meyveler çürüyüp gidiyor. Oğlum  kızımla çok muhallebi severler, ben de dedim ancak muhallebiyle zırlamadan meyve yiyecekler. Meyveli jölem daha tam donmadan bir baktım benim şeftalili muhallebi ikisinin ellerinde.

 

 Malzemeler :Pieno pudingas

  • 1500 ml süt
  • 200 g şeker
  • 150 g. un
  • 150 g. tereyağı
  • 1 pak. vanılya şekeri

Meyve jölesi için:

  • 500 g meyve: şeftali, çilek, yaban mersini
  • 100 g şeker
  • 2 yaprak jelatin

Yapılışı:

  1. Muhallebi pişirmek için kalın altlı tencere kullanmalıyız, aksi taktirde dibi tutar.
  2. Tereyağı eritiyoruz, unu koyuyoruz ve karıştırarak  yaklaşık 5 dk. kavuruyoruz.
  3. Ocaktan alıp birer bardak süt ekliyoruz homojen karışım oluşana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. İşlemi tüm sütü koyana kadar tekrar ediyoruz.
  4. Tekrar ateşe koyuyoruz ve karıştırarak 7 dk kadar orta ateşte pişiriyoruz, şeker ekleyip bir kaç dakika daha pişiriyoruz.
  5. Ateşten alıp mikserle 10 dk. çırpıyoruz. Bu şekilde arada bir çırpınca sert kabuk oluşmaz ve muhallebi kabarık olur.
  6. Koyacağımız kalıpları ilk önce soğuk suya sokuyoruz sonra muhallebi döküyoruz.
  7. Jelatin yaprakları 5 dk soğuk suda bekletiliyoruz
  8. Meyveleri soyup rondoda eziyoruz, şeker miktarı meyvelerin şekerine göre ekliyoruz yada hiç koymuyoruz.
  9. Jelatin yaprakları sudan çıkartıp, yarım çay bardağı kadar meyve püresi ile  yavaş karıştırarak jelatin çözülene kadar ısıtıyoruz. Kalan meyve püresi, şekeri ekliyoruz karıştırıyoruz ve muhallebi kupalara paylaşıyoruz

 

Vanilinis Pieno Pudingas

 4-6 asmenims / 15 min + 30 min.

   Turkai labai mėgsta pieno produktų desertus, gal todėl, kad pieno produktų įvairove jie negali pasigirti. Žinoma ir mano mažius, kuriam jau visas 18 metų labai mėgsta pieno pudingus, vienu prisėdimu gali suvalgyti keletą porcijų. Receptas  kuriuom dalinuosi yra patvirtintas mano didžiojo pudingų  naikintojo. Žinoma Turkijoje kiekviena šeimininkė turi savo firminį šio pudingo receptuką ir kiekviena gins savajį variantą, bet man skaniausias manasis 🙂 

Jei jums patinka standesnis pudingas, kurį galima supylus į platų indą vėliau supjaustyti, tada gaminkite tiksliai, kaip aprašyta žemiau.

Norintiems paprastesnio ir lengvesnio pudingo patarčiau įpilti apie 100 ml daugiau pieno ir virti apie 5 min.  Tokį pudingą geriausia supilstyti į indvidualius indelius.

Pudingą užpyliau vaisinia žėle, kurią gaminau sutrynus 500 gr persikų su 100 gr cukraus įmaišius 2 ištirpdytus želatinos lapelius.  Želatina naudoti nebūtina. Vaisius dėkite kokius turite, cukraus kiekis priklausys nuo jūsų ir žinoma vaisių saldumo. Gaminant su desertus su persikais reikia įpilti truputį citrinos sulčių, nes kitaip jie oksiduojasi.

Pieno pudingas

Reikės: 

  • 1500 ml. pieno (5 stiklinės)
  • 200 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 150 g sviesto
  • pak. vanilinio cukraus

Vaisiniam užpilui:

  • 500 gr uogų: persikų, braškių, aviečių
  • 100 gr cukraus
  • 2 lapelių želatinos( nebūtina)

 

Gaminame:

  1. Puode ištirpdome sviestą.  Šiam pudingui virti geriausiai tiks puodas storu dugnu, nes verdant pienas labai greitai svyla.
  2. Sukratome miltus, intensyviai maišant kaitiname apie 5 min. kol nebesijaus miltų kvap saugodami, kad miltai nepridegtų.
  3. Nuimame puodą nuo viryklės supilame 1 stiklinę pieno, gerai išmaišome, tada pilama antra stiklinę pieno, ir taip, kol supilsime visą. Pieną pilame dalimis, kad galėtumėme tolygiai išmaišyti ir neliktų miltų gumulėlių.
  4.  Dedame  pudingą dar kardelį ant  vidutinio karščio viryklės ir intensyviai maišant  verdame  apie 7 minutes.
  5. Sukratome cukrų, gerai išmaišome ir dar keletą minučių paverdame. Turėtumėme gauti grietinės koncentracija.
  6. Mikseriu 10 min. plakame pudingą. Tai suteikia pudingui purumo.
  7. Gerokai atvėsusį pudingą supilame į norimos formos indus prieš tai juos perliejame šaltu vandeniu. Vandeniu perliejame tam, kad pudingas neprikibtų prie sienelių.
  8. Vaisius sutriname į košelę virtuvinio smulkintuvo pagalba( gaminant su persikais prieš tai juos nulupame)
  9. Želatinos lapelius 5 minutėms užmerkiame šaltame vandenyje po to pėmę nedidelį kiekį trintų persikų masės sudedame želatiną ir kaitiname kol ji visiškai ištirps. Jokiu būdu neuzvirinkime mišinio!
  10. Ištirpdytą želatiną, likusius trintus vaisius bei cukrų išmaiųome ir paskirstome ant pudingo. Dedame šaltai kelioms valandoms. Cukraus kiekis priklausys nuo vaisių saldumo, jo galima ir visiškai nedėti.

 

 

 

Reklamlar

Etiketlendi:, , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking