Acıbadem kurabiyesi – Minkšti Migdoliniai sausainiai

migdoliniai sausainiai

Tatlılarla pek aram yok, pastanelere gittiğimde pek merak etmem yeni tatlılarda ne var ne yok, tek şey ilgimi çekebilir oda Acıbadem kurabiyesi. Dış kısmı kıtır, içi yumuşacık acıbadem tadına bayılıyorum.

Çekilmiş badem hazır bulamadığınızda evde hazırlayabilirsiniz. Çiğ bademleri suda 5 dakika haşladıktan sonra soğuk suda soğutun ve görürsünüz nasıl kolayca kabuklar çıkıveriyor. Temizlenmiş bademleri temiz havlu üzerinde kurulayın ve mutfak rondo ile çekin.

Malzemeler:

  • 250 gr çekilmiş badem (kabukları soyulmuş ve robotta çekilip un haline getirilmiş)
  • 200 gr yumurtanın akı ( 5-6 yumurta gerekebilir)
  • 350 gr toz şeker
  • 1-2 kaşık limon suyu
  •  1 tatlı kaşığı badem esansı

Hazırlanışı:

  1. Yumurta akılarını, çekilmiş bademleri, toz şekeri bir tencereye koyuyoruz ve karıştırarak migdoliniai sausainiaiocakta ısıtıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 5 dakika  pişiriyoruz. Pişen bademleri tahta kaşıkla karıştırdığımızda karışım hemen yayılmıyorsa, bizim bademler pişmiştir demek.
  2. Ocaktan alıp limon suyu ekliyoruz. Tenceremizi soğuk suya koyuyoruz ve karışımı arada bir karıştırarak soğutuyoruz.
  3. Fırını 130 c açıyoruz
  4. Soğumuş karışımı sıkma torbasına koyuyoruz. Pişirme kağıdın üzerine arzu etiğiniz boyunda kurabiyeleri sıkıyoruz.
  5. Ortasına birer badem koyuyoruz
  6. Isıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz, sonra ısıyı 160 c çıkartalım ve 15 daha pişiriyoruz güzel kızarana kadar. Aman fırından uzak olmayın kurabiyeler hemen yanabilir ve sertleşir…

acibadem migdoliniai sausainiai -acibadem

   Turkiski Migdoliniai Sausainiai

Jau kuris laikas, kaip maniškis zirzia, kad nori turkiškų migdolinių sausainių. Bėda ta, kad nors ir labai aš juos mėgstu, niekada nesu kepus. Apklausinėjau visus aplinkinius deja niekas negalėjo pasiūlyti gero recepto. Teko griebtis visagalio google pagalbos, peržiūrėjus begales receptų radau vieną, kuris man pasirodė vertas dėmesio. Pirmą bandymą dariau iš pusės kiekio produktų ir likau patenkinta, vyrui taip patiko, kad lėkštę paliko ramybėje tik suvalgęs visus sausainius. Po daugelio bandymų jau galiu dalintis su jumis minkštučių turkiškų migdolinių sausainių receptu …

Šiam receptui naudojami malti migdolai, kuriuos galima paruošti ir namuose. Tam reikės neskrudintų ir nesūdytų migdolų. Sukratę į puodą su vandeniu verdame apie 5 minutes. Perpilame šaltu vandeniu ir nulupame migdolus. Migdolų odelė labai lengvai atsiskiria ir darbas užtruks tik kokias 5-10 miničių. Nuluptus migdolus sudedame ant švaraus rankšluosčio ir leidžiame nudžiūti, po to sumalame virtuvinio roboto-smulkintuvo pagalba. 

Reikės:

  • 250 gr maltų migdolųacıbadem
  • 350 gr cukraus
  • 200 gr kıaušinių baltymų ( 5_6 didelių kiaušinių)
  • migdolų papuošimui
  • 1 arbatinio šaukštelio migdolų esencijos
  • 1-2 šaukštų citrinos sulčių (  galima ir tarkuotos citrinos žievelės įdėti)

Gaminame:

  1. Maltus migdolus, baltymus ir cukrų sukratome į puodą, išmaišome. Dedame ant nedidelės ugnies,nuolat maišome. Po užvirimo  apie 5 minutes maišydami verdame, kol masė pradės tirštėti ir maišant sunkiai sklis puode.acibadem
  2. Nuimame nuo viryklės, supilame citrinos sultis, gerai išmaišome. Puodą  su migdolais dedame į įndą su šaltu vandeniu. Nuolat maišydami greitai atšaldysime migdolų mišinį, kuris bus gana tirštas.
  3. Įjungiame orkaitę 130c, kepimo skardą iškoljame kepimo popieriumi.
  4. Atvėsusią masę sudedame į švarų plastmasinį maišiuką, kurio vieną kampą nukirpus išspausime sausainiukus.
  5. Išspaudžiame norimo dydžio sausainiukus ant kepimo popieriaus palikdami po 1-2 cm tarpus. Ant kiekvieno sausainiuko dedame po migdolą.
  6. Kepame apie 30minučių 130c orkaitėje, po to karštį padidiname iki 160 ir kepame apie 15 minučių kol sausainiukai gražiai pagels. Padidinę orkaitės karštį reiktų stebėti sausainius, nes labai greitai jie gali perkepti ir tada sausainiai bus kieti.

sausainiai is migdolu

Reklamlar

Etiketlendi:, ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking