Pişmeyen Meyveli Cheesecake / Cheesecake / Nekeptas Sūrio Tortas su vaisiais

Kolay yapılan, pişirmesi geremeyen ve çok lezzetli bir pasta.

Pasta üzerinde tuzlu karamel kremanın tarıfı burda bulabilirsiniz

 

Nekeptas cheesecake

Taban için :

  • 150-200 gr petit beure bisküvi( bisküvi azaltıp  çekilmiş ceviz, fındık koyabilirsiniz)
  • 50 gr yumuşak tereyağı

Cheesecake için:

  • 600 gr tuzsuz sürme peynir( philadelphiya)
  • 30cl çiğ krema( 1,5 kutu)
  • 150 gr şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya ekstresi
  • 6 jelatin yaprağı ( 12 gr)
  • 200 gr meyve: frambuaz, çilek, blueberry ( yaban mersini)kaysı veya şeftali da olabilir

 

Nekeptas cheesecake

Hazırlanışı:

  1. Bisküvileri bir poşete koyup üzerine bardakla ve ya oklavayla eziyoruz, yumuşak tereyağı koyup karıştırıyoruz.
  2. Bisküvi karışımı kenarları açılan kalıbının dibine bastırarak koyuyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
  3. Jelatin yaprakları  yumuşaması için soğuk suya 10 dk koyuyoruz.
  4. Küçük miktar ( 5cl) ciğ kremadan kaynatıyoruz, ocaktan alıp suyu sıkılmış jelatin yaprakları koyuyoruz ve jelatin eriyene kadar karıştırıyoruz.
  5. Kalan soğuk çiğ kremayı mikser ile sertleşene kadar çırpıyoruz.
  6. Sürme kremayı, şekeri, vanilya ekstresini, meyveleri, çırpılmış çiğ kremayı yavaşça karıştırarak serinlemiş jelatin karışımı ekliyoruz. Güzel ve meyveleri parçalanmadan karıştırmayı dikkat etmeliyiz.
  7. Buzdolabından pasta kalıbı tabanla alıyoruz ve üzerine peynir karışımı döküyoruz.
  8. Üzerine birkaç meyve koyabiliriz. Streç filmle güzel üstünü kapatıyoruz( buzdolabın kokuları çeksin pastamız istemeyiz) ve 12-24 saat buzdolabında soğumasına bırakıyoruz.
  9. Üzerine meyve ve ya tuzlu karamel koyabiliriz.

 

cheesecake 4

Nekeptas Sūrio Tortas  Cheesecake

Esu išbandžiusi daug nekeptų cheesecake tortų deja visi jie man tai per saldūs, tai per skysti ar galų gale per riebūs. Neisivaizduoju, kaip reiktų valgyti šitą tortą pagamintą su mascarpone ir baltu šokoladu 🙂 Šitame recepte naudojau ne mascarponės sūrį kuris yra labai riebus, o philadelphiją, dėjau uogų į patį mišinį ir cukraus kiekį sumažinau iki minimumo. Kadangi net šiuo atveju man gana sotus gavosi, sekantį kartą bandysiu su light sūrio versija, tik kažin ar bebus panašus į cheesecake :). Želatinos turkiškomis sąlygomis dėčiau  vienu lapeliu daugiau(2 gr),nes labai šilta. Naudojau 20 cm skersmens formą.

 

Pagrindui dėjau 250gr speculoos sausainių, nes pakelyje tiek yra( negi paliksi kelis sausainius ) ir 75 gr lotusspeculoospusiau tirpdyto sviesto.  SPECULOOS sausainius renkuosi todėk, kad jie neižtyžta, lieka gruzdūs ir turi nežymų karamelės skonį, kas labai tinka  šito pobūdžio gaminiams. Pasėkmėje 20 cm formai man jis pasirodė per storas ir šios rūšiems sausainianiams sviesto buvo mano nuomone per daug. Kadangi gyvename skirtingose šalyse ir ne visur galima rasti Speculoos sausainių, manau kiekviena šeimininkė  susmulkinus(sumalus) turimus sausainius ir sudėjus  minimumą sviesto turėtų žiūrėt idėjus į šaldytuvą pusvalandžiui ar pagrindas sukietėjo. Kodėl tiek terliotis? Ogi šis tortas gana kaloringas, sotus ir aš mažinu riebalų kiekį, kad galečiau ramia sąžine jį valgyti 🙂 

Sūdytos karamelės padažo aprašymą rasite ČIA

Pagrindui reikės:

  • 150-200 gr sausainių( galima sausainius maišyti su maltais riešutais)
  • 50-70 gr minkšto sviesto

Sūrio sluoksniui reikės:

  • 600 gr tepamo kreminio sūrio( philadelphija )
  • 30 cl grietinėlės
  • 150 gr cukraus
  • šaukštelio vanilės ekstrato
  • 6 lapelių želatinos ( 12 gr)
  • 200 gr  galima ir daugiau vaisių: aviečių, mėlynių, braškių

Pişmeyen Cheesecake

Gaminame:

  1. Sausainius sukratę į maišiuka kočėlo pagalba susmulkiname, sudedame minkštą sviestą, išmaišome.
  2. Sausainių masę dedame į formos dugną, gerai prispausdami ranka, kad dugnas būtų vientisas. Dedame į šaldytuvą.
  3. Želatiną pamerkiame šaltame vandenyje apie 10 min.
  4. Nedidelį kiekį ( 5cl) grietinėlės užviriname, nuėmę nuo viryklės sudedame išmirkytą želatiną ( išimdami želatiną nepamiškime ranka nuspausti vandenį kuriame  ji mirko), maišome tol kol nebeliks želatinos gabaliukų.
  5. Išplakame likusią grietinėlę iki standumo.
  6. Tepamą sūrį išmaišome su cukrumi, supilame vanilės ekstratą, sukratome uogas, sudedame plaktą grietinėlę ir atsargiai, nesumaigydami uogų, maišant po turputį supilame jau pravėsusį želatinos mišinį.
  7. Sūrio mišinį pilame ant atvėsusio pagrindo, ant viršaus uždedame keletą uogų ir dedame į šaldytuvą 12-24 valanadoms. Nepamirškime varškės pyrago užkloti maistine plėvele, kad neprisigertų šaldytuvo kvapo. Puošiame uogomis, sūdytu karamelės padažu ar šokoladu, kas jums prie širdies .

Skanaus !

Nekeptas Sūrio Tortas

 

 

Reklamlar

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking