Domates soslu Karışık Sebze Kızartması – Keptos Daržovės su Pomidorų(kečupo) ir Jogurto Padažais

Bizim evde kızartmasız  yaz geçmez. Yağlı olduğundan dolayı ancak ve ancak yazlıkta yaparım, oradayken bol bol yüzerim ve kızartma yerken çok suçlu hissetmem 🙂 Benim kızartmayı farklı kılan kızartmanın kendisi değil soslardır. Domates sosu oğlum kilo sorunu yaşadığı dönemde ve her şeyi ketçapla  yediği dönemde evde pişirmeyi başladım. Ev yapım ketçabın’da ancak maydanoz koymam ve piştikten sonra blender yardımı ile homojen haline getiririm.

sebze kızartması

Malzemeler:

  • patlıcan
  • havuç
  • sivri biber
  • patates
  • kabak
  • kızartmak için sıvı yağı

Hazırlanışı:

Sebzeleri 0,5 cm halkalarla kesip kızgın yağıda kızartıyoruz.

domates sosu ,yoğurtlu sos

Domates sosu için :

  • 4-5 büyük olgun domates( 1 doğranmış domates konservesi kullanabilirsiniz)
  • 1 soğan
  • 1 kaşık salça
  • 1-3 sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz, çekilmiş karabiber, kimyon
  • reyhan( mor fesleğen)
  • 1-2 çorba kaşığı sirke( ideal balzamik sirkesi)
  • bir sivri biber( arzunuza göre acı olabilir)
  • bir avuç doğranmış maydanoz
  • zeytinyağı

 

Hazırlanışı:

  1. Küçük doğranmış soğanı yağda kavuruyoruz.
  2. Rendelenmiş domatesleri, salçayı ve bir iki bardak su ekleyip kısık ateşte pişirmeyi bırakıyoruz. Su miktarını siz ayarlamalısınız, başlangıçta sos baya sulu olmalı, kaynadıkça lezzetler tatlar karışır ve sosumuz koyulaşır.
  3. Sarımsakları, sivri biberi ufak doğruyoruz, domateslere ekliyoruz. Bu aşamada şekeri, tuzu, reyhanı ve sirkeyi.
  4. 10-15 dak pişiriyoruz, ocaktan aldıktan sonra maydanozu ekliyoruz ve biraz zeytinyağı ekliyoruz.

Yoğurtlu sos için:

  • 2-3 kaşık süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 küçük salatalık( rendelenmiş)
  • 2-3 turp ( rendelenmiş)
  • tuz, zeytinyağı

Tüm malzemeleri karıştırıyoruz, tuz, zeytin yağı ekliyoruz

 

 

 

aštrus pomidorų padažas | jogurto padažas su agurkais ir ridikėliais

 

Keptos daržovės su Pomidorų ( kečupo) ir Jogurto padažais

 

Bijau skaičiuoti praleistų prie egejaus jūros vasarų skaičių, nes tada pajuntu, kad laikas bėga labai greitai 🙂 , bet galiu pasakyti, kad nei viena vasara nepraėjo be šio Keptų Daržovių su Pomidorų ar Jogurto padažais patiekalo.  Užmetusios akį  galbūt nusivilsite, nes nieko tokio ypatingo nepastebėsite, bes aš primygtinai siūlau išbandyti mano firminį pomidoru padažą, kurį galima pritaikyti daugeliui turkiškų patiekalų.

Šitą pomidorų padažą gaminu jau daugelį metų, nes vienu metu mano mažius(tada tikrai jis buvo mažius)  buvo įnikęs į kečupą, viską valgydavo su juom, žinoma man toks gausus pramoninio produkto naudojimas buvo ne prie širdies. Pradėjau improvizuoti ir gaminti a la kečupą namuose, nedėdavau tik petražolių ir viska gerai sutrindavau virtuvinio smulkintuvo pagalba. Padažas gana gerai laikosi šaldytuve iki savaitės laiko, ko pilnai pakanka naminiam gaminiui. Pridėjus gausiai paprikos, petražolių gauname geros tekstūros padažą daržovėms, picoms, makaronams, prieskonius surašiau tik pagrindinius, kiekviena šeimininkė improvizuos savaip.

Jogurto padažą Turkijoje pagrinde gamina be agurkų ar tuo labiau ridikėlių. Turiu pasakyt, kad ridikėlius cacike-padaže pradėjau naudoti visai neseniai, jei neapsirinku  iš Beatos blogo idėja nugvelbiau. Man kažkaip 50:50 santykis su agurkais gardesnis.

 Reikės, tiksliau imame tai,  ką turime šaldytuve :

  • baklažanų
  • morkų
  • cukinijų
  • Bulvių
  • pailgų šviežių paprikų
  • aliejaus kepimui

Daržoves supjaustome 0,5 cm storio grežinėliais ir iškepame labai karštame aliejuje. Iškeptas dedame ant virtuvinio popieriaus aliejui nuvarvėti

Pomidorų padažas

Pomidorų padažui reikės:

  • 4-5 didelių prisirpusių pomidorų arba vieno indelio kapotų pomidorų konservų( viena iš išimčių kada naudoju konservus  )
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 šaukšto koncentruotos pomidoru pastos
  • 1-3 skiltelių česnako
  • 1 arbatinio šaukštelio cukraus
  • maltų juodujų pipirų
  • malto kumino
  • 1-2 šaukštų acto( balzamiko actas tiks geriausiai)
  • 1/ 2 šaukštelio druskos
  • šviežios  susmulkintos aštrios paprikos
  • žiupsnelio džiovinto  trinto raudonojo baziliko
  • saujos smuklintų petražolių

Gaminame:

  1. Smulkiai supjaustytą svogūną apkepiname nedideliame kiekyje alejaus
  2. Pomidorus sutarkuojame ir sukratome į svogūnų puodą. Sudedame pomidorų pastą, įpilame stiklinė vandens ir dedame virti ant nedidelės ugnies.
  3. Kol verda mūsų pomidorų masė smulkiai sukapojame česnako skilteles ir išėmę sėklas susmulkiname šviežią papriką. Sukratome į puodą. Verdame pamaišydami, sukratome cukrų, druską, actą, baziliką.
  4. Verdame apie 10-15 minučių, kol padažas sutirštės. Nuėmę nuo viryklės sukratome susmulkintas petražoles ir įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus.

 

Jogurto padažas su mėtomis

Reikės:

  • 2-3 šaukštų nuvarvinto jogurto( süzme yogurt)
  • 1 arbatinio šaukštelio sutrintų džiovintų mėtų
  • 1 trintos česnako skiltelės
  • druskos, šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1 mažučio tarkuoto agurko
  • 2-3 tarkuotų ridikėlių

 

Gaminame:

Sudėję visus produktus į dubenį išmaišome, nepamiršdami įpilti šlakelio gero alyvuogių aliejaus.

kečupas yogurto padažas

Reklamlar

Etiketlendi:, , , , , , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking