Kirazlı klafutis(klasik) – Kirazlı tatlı- Klafutis su trešnėmis (Clafoutis)- Desertas su Trešnėmis(klasikinis)

fransız kirazlı kek

Fransa’da bir klasik tatlı-kek tarifle yeniden sizinleyim. Klafutis bir halk tatlısı, genelikle kirazla veya vişne ile yapılır ama son zamanlar erikle, armutla da yapan oluyor. Hafif, kolay yapılır ve dondurma ile çok güzel bir yaz yemeği taçlandırabilir.

Malzemeler:

  • 700 gr kirazklafutis su trešnėmis
  • 2 yumurta +2 yumurta sarısı
  • 100 gr un
  • 50-100 gr kahve rengi şeker ( kirazlar çok tatlıysa şeker az koyun)
  • 25cl süt
  • 60 gr tereyağı + yağı pişirme kalıbını yağlanmak için
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ekstraktı
  • bir tutam tuz
  • pudra şekerı üzerıne serpişrmek için

Yapılışı :

  1. Kirazların çekirdekleri çıkartıyoruz.
  2. Yumurtaları bir tutam tuzla mikser yardımıyla güzelce çırpıyoruz, şeker ekliyoruz.
  3. Sütü, vanilya ekstraktı, unu ve eritilmiş tereyağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz
  4. kirazları yumurta karışıma koyuyoruz karıştırıyoruz ve yağlanmış pişirme kalıbına döküyoruz
  5. Isıtılmış 180 c fırında 45 dakika pişiriyoruz.
  6. Ilık servis yapıyoruz, yazın dondurma ile ikram edebilirsiniz.

kirazli kalfutis

 

Klafutis su Trešnėmis ( Clafoutis)

– Desertas su Trešnėmis

Klafutis kaip ir daugelis senūjų prancūzų  liaudies desertų yra labai paprastas, lengvai pagaminamas ir žinoma labai gardus. Galime jį gaminti su trešnėmis, serbentais, kriaušėmis, obuoliais, slyvomis, vyšnios iš viso pasakiškai tiktų, bet kur žmogau tu vyšnių mieste rasi. Dažniausiai valgomas šiltas nors man ir  šaltas labai patinka. Karštom vasaros dienom prie  šilto klafučio labai gerai tiks ledai.

Anksčiau į klafutį trešnes dėdavo su kauliukais, bet aš nerizikuoju išsilaužti vieno, kito danties, per brangiai atsieitų man tas klafučio ragavimas 🙂

Reikės:

  • 700 gr  trešnių
  • 2 kiaušinių + 2 trynių
  • 100 gr miltų
  • 100 gr rudo cukraus( jei trešnės saldžios cukraus patarčiau dėti mažiau)
  • 25 cl pieno
  • 60 gr sviesto +  kepimo indo ištepimui
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrato
  • žiupsnio druskos
  • miltinio cukraus apibarstymui

Gaminame:

  1. Išimame  trešnių kauliukus
  2.  Šluotele arba mıkseriu gerai išplakame su žiupsniu druskos kiaušinius, sukratome cukrų ir plakame toliau.
  3. Supilame pieną, vanilės ekstratą, sukratome išsijotus miltus ir lydytą sviestą, išmaišome.
  4. Trešnes sukratome į kiaušinių mišinį, išmaišę supilame į sviestu išteptą kepimo indą.
  5. Kepame 180c  apie 45 minutes kol paviršius gražiai paraus.
  6. Valgome šiltą, ypač skanu vasara su ledais.

pyragas su trešnėmis

 

 

Reklamlar

Etiketlendi:, ,

2 thoughts on “Kirazlı klafutis(klasik) – Kirazlı tatlı- Klafutis su trešnėmis (Clafoutis)- Desertas su Trešnėmis(klasikinis)

  1. Aušra 17/07/2014, 18:17 Reply

    Labai skaniai atrodo ir pagal aprašymą paprasta pagaminti, reiks bandyti 🙂 Tik klausimas, o nereikia jokių kepimo miltelių ar sodos? Vien tik su kiaušiniu iškyla?

    Beğen

    • Audra 18/07/2014, 19:19 Reply

      Malonu, kad bandysıt, lauksıu atsılıepim, kritikos! Jokių kepimo miltelių nededame, purumas priklausys nuo to kaip gerai išplaksite kaiušinius ir šis pyragas nėpasižymi įpatingu purumu.

      Beğen

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking