Mayalı Poğaça – Mielinės Bandelės -Tarybinės Bulkutės

 

 

Bu müthiş poğaça tarifini facebook’taki ‘ Gülo’ nun Mutfağı’ yemek grubunda görüp denemeye karar verdim ve hiç pişman olmadım. Sade, peynirli, patatesli yaptım ve son olarak nutella’lı da yaptım, hepsi ayrı ayrı güzeldi çıktı . Sizinle paylaşmaya karar verdim.

pufidik poğaça

Malzemeler:

  • 300 gr ılık süt
  • 75 ml. zeytinyağı
  • 5 çorba kaşığı şeker( 125 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket taze maya
  • ~ 500-550 gr un

Iç harcı:

  • Haşlanmış ve rendelenmiş patates bir tutam tuzla ve kırmızı biberle
  •  Nutella,
  • beyaz peynir ve maydanoz
  • Tatlı lorlu harç için lora bir yumurta ve bir iki kaşık şeker karıştırın

 

 

1 yumurta sarısı ve bir tutam şeker  poğaçaların üzerine sürmek için

bandelės su bulvėmis

Hazırlanışı:

  1.  Mayayı şeker ile karıştırıyoruz, süt ilave ediyoruz.
  2. Unu tuzla karıştırıp mayalı süt ve zeytinyağı ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz, hamur yapışkan,  baya yumuşak olur. Havlu ile kapatıyoruz ve 1-2 saat mayalanmasına izin veriyoruz. Mayalanmasını hızlandırmak için 50 dereceye ayarlanmış fırına koyabilirsiniz, sadece bunu yaparken hamuru streç filmle kapatın, yoksa kurur.
  3. Mayalanmış hamuru hafiften tekrar yoruyoruz, küçük parçaları kopartıp istediğimiz şekilleri veriyoruz  ve pişirme tepsisine diziyoruz.
  4. Hazırlanmış olan poğaçaları örtüp ikinci mayalanmasına izin veriyoruz 30-50 dk.
  5. Yumurta sarısını bir tutam şekerle çırpıp poğaçaların üzerine sürüyoruz.
  6. 200 c ısıtılmış fırında güzel kızarana kadar 15-20 dk pişiriyoruz. Pişmiş pişmemiş kek gibi kürdanla kontrol edebilirsiniz

Afiyet Olsun

 

 

tarybines bandeles

tarybines bandeles su nutella

bandeles su nutella

 

 Tarybinės Bulkutės _ Mielinės Bandelės

Kartais atrandu kažką nuostabaus ir pamiršto visiškai neitikėtinoje vietoje. Prieš keletą mėnesių “benardydama” vienoje turkiškoje maisto grupėje( Gülo’nun Mutfağı) radau paprastą mielinių bandelių receptą, kurį visos dalyvės labai gyrė. Žinodama, kad  išeivių Turkių mielinės tešlos receptais galima pasitikėti nutariau išbandyti. Iškepus pagal rastą receptą bandeles apstulbau, nes jos priminė tarybiniais laikais mokykloje parduodamas bulkutes…. gryžau į vaikystę, kai vos suskambus skambučiui visi pasileisdavome, kiek kojos neša, į valgyklą, noredami nugvelbti karščiauisia arbatos stiklinę ir gražiausiai apkepusę bulkutę. Šiandien gal jau jos vadinamas kitais vardais, bet man jos visada liks mokyklinėmis bulkutėmis.

Pagal tą patį receptą galima gaminti ir bandeles su nutella šokoladu. Cukraus  kiekį sumažinus perpus gaminame bandeles  su baltu sūriu, apkeptu faršu, dešrelėmis ar virtom bulvem su paprika.

P/s Kepant mielines bandeles stenkitės nepridėti per daug miltų, nes to pasėkmėje bandelės bus kietesnės, taip pat neperkepkite bandelių

 

bandeles rageliai

Reikės :

  • 300 ml pieno
  • 75 ml alyvuogių aliejaus
  • 5 šaukštai cukraus(125gr)
  • 1 arbatınio šaukštelio druskos
  • ~ 500-550 gr.miltų
  • 1 pakelio šviežių(šlapių) mielių

Įdarui:

  • Nutella,
  • virtų  maltų bulvių su žiupsniu paprikos ir druska
  •  feta sūrio su petražolėmis
  •  varškės įdarui įmušame kiaušinį ir vieną du šaukštus cukraus( galima dėti razinų ar aguonų)

1 kiaušinio trynio ir žiupsnelio cukraus aptepimui

Gaminame:

  1. Mieles sumaigome ir sumaišome su cukrumi. Supilame šiltą pieną, gerai išmaišome.
  2. Druską sumaišome su miltais, supilame aliejų ir mielių mišinį, gerai išmaišome. Tešla gaunasi gana lipni ir rankomis  neminkoma, uždengiame indą rankšluosčiu ir leidžiame tešlai pakilti dvigubai. Mielinės tešlos gaminių tešla turi būti kuo minkštesnė, tada ir iškeptos bandelės bus minkštutėlės. Priklausomai nuo kambario temperatūros tai gali užtrukti nuo 1 iki 2 valandų, norint pagreitinti kildinimo procesą žiemą, dekime tešlą uždengę maistine plėvele į 50 laipsnių orkaitę.
  3. Pakilusią tešlą išėmę ant virtuvinio stalo apibarstę žiupsniu miltų perminkome vieną du kartus, kad pašalintume susikaupusių dujų perteklį tešloje. Paėmę nedidelį tešlosgabaliuką formuojame apvalias mandarino dydžio ar net mažesnes  bandeles- bulkutes, nepamiršdami, kad tešla dar kils ir bandelės bus dvigubai didesnės. Galima daryti ir ragelius, tešlą pabarsčius miltais truputį pakočiojus supjaustome trikampiais ir susukame į ritinėlius.
  4. Suformuotas bandeles dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, užklojame rankšluosčiu irkildiname antrą kartą ( apie 30-50 min)
  5. Aptepame  plaktu kiaušinio tryniu su žiupsneliu cukraus( apatinėje nuotraukoje bandelių neaptepus kiaušinio tryniu kepiau, o viršutinėje aptepus)

Kepame įkaitintoje 200c. orkaitėje 15 – 20 min kol gražiai paraus.

 

Pastabos: Kepant su tepamu šokoladu nutella  imame nedidelį gabaliuką tešlos, kuria paprasčiausiai ranka išplojame į nedideli blyną. Viduryje dedame šaukštelį šokolado, visus kraštus suimame į vieną tašką ir suėmimo puse žemyn dedame į kepimo skardą. Šitaip suformuotos bandelės “nesrogs” ir neišbėgs šokoladas.bandelės su varške

Gaminant su varške , jei norite bandelių kaip pas močiutę, paėmę tešlos gabaliuką suformuokite nestoras barankas su gana didelėmis skylėmis ir dėkite ant kepimo skardos kilimui. Pakilus tešlai pamatysite, kad barankų skylutės labai sumažėjo. Varškės įdarą dėkite prieš pat kepimą, po šaukštelį į vidurį. Nepamirškite apteptikiaušinio tryniu.

 

Bandelės rageliai

Reklamlar

Etiketlendi:

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking