Kadınbudu köfte – Kotletai su Ryžiais

Benim kadinbudu köfte tarifi biraz farklı, ben kıymanın yarısını kavurmadan koyarım, böyle seneler evel öğrendım, böyle da yapmayı devam ediyorum 🙂

kadın budu köfte

Malzemeler:

  • 300 gr dana kıyma
  • 200 gr haşlanmış pirinç( dünden kalan pilav bu iş için ideal seçenek) 1 bardak
  • 2 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz, kara biber
  • kızartmak için yağı

Yapılışı:

  1. Soğanı rendeliyoruz.
  2. 1 yumurtayı, kıymayı, pirinci, soğanı ve baharatları ekleyip güzelce yoruyoruz.
  3. Çırpılmış yumurtaya köfteleri bulayıp kızgın yağında kızartıyoruz

Domates sosu için:

  • 2 büyük domates
  • 1  çorba kaşığı domates salcası
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1-2 diş  sarımsak
  • 1 sivri biber
  • bir kaç dal maydanoz
  • tuz, kara biber, zeytinyağı

Yapılışı:

Domates küp küp doğruyoruz. Maydanoz ve biber haricinde tüm malzemeleri tencereye koyuyoruz, yarım bardak sıcak su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. 10dk piştikten sonra ince doğranmış sivri biberi ekliyoruz ve bir 5 dk daha pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ekliyoruz.

kotletai su ryziais

Kotletai su Ryžiais ( Kadınbudu kioftė)

Gaminote ryžius ir liko. Ką su jais daryt ? Atsakymą rasite šio patiekalo recepte. ‘Kadınbudu kiofte’ reikštų moters šlaunies kotletai, kai kurių turkiškų patiekalų pavadinimai mane pritrenkia savo paprastumu 🙂 Na lai vadina, kaip nori, aš gi nepakeisiu metų metais naudotą pavadinimą, bet esme ta, kad šie kotletukai yra puikus būdas sunaudoti likusiams virtiems ryžiams ir prie viso to yra labai skanūs. Kotletukai puikiausiai tiks iškylai į gamtą ar kelionei. Žinau, kad yra kitokia šio Turkiško patiekalo versija, kur pusę faršo deda žalią, o kitą pusę deda pakepintą. Galinis rezultatas mažai kuo skiriasi, todėl aš nesivarginu atskirai kepindama.

Reikės:

  • 300 gr veršienos faršo
  • 200 gr virtų ryžių
  • 2 kiaušinių
  • 1 svogūno
  • 1 arb. šaukštelio malto kumino
  • žiupsnelio maltų juodūjų pipirų
  • 1 šaukšto džiuvėsėlų
  • aliejaus kepimui

Gaminame:

  1. Smulkiai sutarkuojame svogūną.
  2. Faršą, virtus ryžius, 1 kiaušinį, džiuvėsėlius, tarkuotą svogūną sudedame į dubenį ir gerai išmaišome.
  3. Formuojame kotletukus, kuriuos pamirkome plaktame kiaušinyje ir dedame į keptuvę su karštais riebalais. Pradžioje kepame ant didelės ugnies po to pamažiname karštį, apvertę pakartojame tą pačią procedūrą, nes kitaip kotletai apsvils, o viduje neiškeps.

kotletai su ryziais

 

 Pomidorų Padažui reikės:

  • Dviejų didelių pomidorų arba 1 indelio sukapotu pomidorų konservų
  • 1 šaukšto  koncentruotos pomidorų pastos
  • 1-2 susmulkintų skiltelių česnako
  • 1 šaukšto acto
  • 1 arbatinio šaukštelio cukraus
  • saujos susmulkintų petražolių
  • 1 pailgos žalios paprikos
  • druskos, maltų juodūjų pipirų, alyvuogių aliejaus

Gaminame:

  1. Pomidorus supjaustome kūbeliais.
  2. Į puodą sudedame pomidorus, pomidorų pastą, česnakus, actą, cukrų, druską. Užpilame puse stiklinės karšto vandens ir verdame ant nedidelės ugnies apie 10minučių.
  3. Sukratome susmulkintą papriką ir dar paverdame 5 minutes.
  4. Nuėmę nuo viryklės sukratome petražoles, išmaišome.

kotletai

 

 

Reklamlar

Etiketlendi:, ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking