Haşhaşlı Cheesecake- Sūrio Pyragas su Aguonomis

 

cheese cake

 

 

Malzemeler:

  • 500 gr. tuzsuz labne peyniri (philadelphia)
  • 500 gr. süzme yoğurt (fromage blanc, mascarpone )
  • 4 yumurta
  • 150-200 gr. şeker
  • 200 ml süt
  • 50-60 gr. haşhaş
  • 60 gr. mısır nişastası

Taban için :

  • 200-250 gr. petit beurre bisküvi ama eğer ”Speculoos” bisküvi bulursanız harika olur, onların lezzeti farklıdır.
  • 50-75 gr. tereyağı

cheese cake

 

Hazirlanişı;

  1. Sütün yarısını haşhaşla beraber kısık ateşte 10-15 dk pişiriyoruz. Oğlum tane tane haşhaştan hoşlanmaz ondan ben pişmiş haşhaşları elektrik kahve çekme makinası ile çekiyorum.
  2. Petıt beurre bisküvileri ezip un haline getiriyoruz ve tereyağı ile karıştırıyoruz. Kenarlar açılan pasta kalıbın altına pişirme kağıt koyuyoruz ve ezilmiş bisküvilerin karışımı güzelce yerleştiriyoruz. Bu tarif için ben 24 cm kalıp kulandım.
  3. Kalan sütü nişasta ile karıştırıyoruz
  4. Yoğurdu, labneyi, yumurtaları, vanilya şekeri karıştırıyoruz. Nişastalı sütü ve haşhaşı ekliyoruz. Karışımı pişirme kalıbımıza döküyoruz.
  5. 150 c ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz, fırını kapatıp orada soğumasına izin verin yoksa cheesecake üstü çatlayacak.Soğumasını kalıbında izin veriyoruz en güzeli gece boyu serin yerde bırakmak.

cheese cake

Cheesecake- Sūrio Pyragas su Aguonomis

Seniai patikrintas, lengvai pagaminamas, sūrio pyragas. Pasakysiu tik tiek – pyragas tvirtas , bet sultingas, tikrai patiks ir išrankiems ragautojams.

Reikės:

  • 500 gr. philadephija (labne) tipo tepamo nesūdyto sūrio
  • 500 gr. nuvarvinto jogurto (süzme yoğurt),nerandantiems tokio jogurto galima naudoti mascarpone sūrį ar ”fromage blanc”
  • 4 kiaušinių
  • 150-200 gr. cukraus
  • 1 pak. vanilinio cukraus
  • 60 gr. kukurūzų krakmolo
  • 200 ml pieno
  • 50-60  g. aguonų

Pagrindui reikės:

  • 200-250 gr. petit beurre sausainių, o jei rastumėte ”speculoos” sausainių, būtų iš viso nuostabu.
  • 50-75 gr. minkšto sviesto

Gaminame:

  1. Pusę pieno supilame kartu su aguonomis į puodą ir verdame ant nedidelės ugnies apie 10-15 min. Įšvirusias aguonas sumalame. Malimui geriausiai tinka elektrinė kavos malimo mašinėlė, bet jei nemalsite nieko baisaus neatsitiks.
  2. Kol verda aguonos, sumalame (susmulkiname) sausainius, sudėję sviestą išmaišome. Šiam pyragui geriausia naudoti atidaromais šonais torto formą. Mano atveju naudojau 24 cm dydžio torto formą, nieko neatsitiks, jei gaminsite didesėje, tik pyragas bus plonesnis. Formos dugną išklojame kepimo popieriumi, sukratome susmulkintų sausainių mišinį, prispaudžiame sausainius tolygiai prie dugno.
  3. Likusį pieną išmaišome su krakmolu.
  4. Sūrį, jogurtą, kiaušinius, vanilinį cukrų išmaišome, supilame pieną su krakmolu ir maltas aguonas su likusiu pienu. Viską gerai išmaišę pilame į kepimo formą.
  5. Kepame 150 °C temperatūroje apie vieną valandą. Leidžiame atvėsti orkaıtėje neišėmę. Geriausia palikti vėsiai per naktį.
  6. Gardiname pyragą trintomis braškėmis su cukrumi ar karamelės padažu.

cheese cake1

 

 

 

Reklamlar

Etiketlendi:, ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking