Zeytinyağlı Fasulye – Šparaginių Pupeliu Troskinys

zeytınyağlı fasulye

  • 500 gr. taze fasulye
  • 1-2 kuru soğan
  • 1 domates
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • tuz, zeytin yağı

Yapılışı :

  1. Fasulyeleri yıkayıp, kenarlarını ve uçlarını kesiyoruz. Sonra 3-4 cm uzunlukta olacak şekilde kesiyoruz.
  2. Doğranmış soğanı yağda kavuruyoruz.
  3. Fasulyeleri soğanlara ekliyoruz. Ardından tuz ve şeker ekliyoruz.
  4. Domatesleri doğruyoruz ve fasulyeye ekliyoruz.
  5. Yarım bardak su ekleyip, kapağı kapatıyoruz ve kısık ateşte 30 dk pişiriyoruz.

šparaginės pupelės

troškintos šparaginės pupelės

 

 Šparaginių Pupelių Troškinys 

 

Alyvuogių aliejaus pagrundu gaminti troškiniai užima labai plačia vietą Turkiškoje virtuvėje. Turkai juos valgo šaltus, dažniausiai po pagrindinio patiekalo arba kaip užkandį. Praktiškai per visus pietus bus patiekiamas bent vienas toks troškinys, o Egejaus pakrantėse  vasarą tokie troškiniai pakeičia pagrindinius mėsos patiekalus, nes yra gardūs ir lengvi.

 

 4 asmenims  / 10 min paruošimui  + 30 min. virimui

 

Reikės:

  • 500 gr plokščių šparaginių pupelių
  • 1-2 svogūnų
  • 1 pomidoro
  • 1/2 arb. šaukštelio cukraus
  • alyvuogių aliejus, druskos,

Gaminame :

  1. Pirmiausia paruoškime  nuplautas pupeles, nupjaudami galiukus ir pupelių kraštus. Supjaustome 3-5  įstrižais ilgio gabaliukais. Jei  pupelės labai plačios ( apatine nuotrauka) galima jas išilgai perpjauti perpus ir tada pageidaujamu ilgiu supjaustyti
  2. Susmulkintus svogūnus apkepame alyvuogių aliejuje.
  3. Sukratome pupeles, druską, cukrų.
  4. Gale sudedame susmulkintą pomidorą, man pomidorų oda netrukdo, todėl nelupu.
  5. Vandens kiekis priklausys nuo pupelių šviežumo, gamindama vasarnamyje, kur pupeles praktiškai susirenku iš šalla esančio daržo, vandens įpilu tik šlakelį. Jei perku iš parduotuvės, kur jos galbūt buvo suskintos prieš savaitę,vandens reikės daug daugiau, tada siūlyčiau užpilti , kad vos matytusi per pupeles.
  6. Verdame  uždengę puodą ant nedidelės ugnies apie pusvalandį, virimo laikas taip pat priklausys nuo pupelių šviežumo ir rūšies, vertėtų kas keik laiko patikrinti, ar pakanka skysčių. Turiu pridurti, kad kuo mažesniame vandens kiekyje išvirsite tuo gardesnės jos bus.
  7. Skanaus degustavimo

plokščios šparaginės pupelės

 

 

Reklamlar

Etiketlendi:, , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking