Jagareli tatlisi (Litvanya) – Žagarėliai su citrina

Jagareli

Jagareli Litvanya’da sevilen bir tatlı. Baktım, soruşturdum ve anladığım kadarıyla Türkiye’de lokma tatlısı en yakın ona olur, aynısı yok. Jagareli lokma gibi yağında kizartilir ama  şerbete koyulmaz, üzerine sadece pudra şekeri serpiştirilir. Pişirdiğimiz zaman alkol hamurun yağı emmesine engel olur ve bu şekilde tatlı yağılı olmaz, ayrıca alkol pişerken buharlaşıyor oluyor. Yapılışı çok kolay, lezzetli bir tatlı….

6+ kişilik / hazırlanma zaman 10dk + soğutma 2 saat + pişirme 10 dk 

 

 Malzemeler:

  • 300 gr un
  • 3 yumurta
  • 50 gr. şeker
  • 50 gr. yumuşak tereyağı
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşık vodka
  • 1 tutam tuz
  • pişirmek için sıvı yağı 1l.
  • pudra şekeri

Yapılış :

  1. Bir kasede unu, şekeri, tuzu karıştırıyoruz.
  2. Yumurtaları,vodkayı ve limon rendesini ekleyip  yumuşak hamuru yoğuruyoruz.
  3. Streç filmle kaplayıp 1-2 saatliğine  buzdolabına koyuyoruz.
  4. Hamuru 3-5 mm kalınlıkta açıyoruz.
  5. Iki parmak kalınlıkta şeritleri kesiyoruz, sonra çapraz kesip, baklava şekli elde ediyoruz.
  6. Her parçanın ortasına bir çizik atıyoruz.
  7. Bir ucunu alıp ortada olan delikten geçiriyoruz.
  8. Kızgın yağda çevirerek altın rengi alana dek kızartıyoruz
  9. Pişmiş tatlımızı yağın fazlasını emmesi için mutfak kağıdı üzerine koyuyoruz.
  10. Soğumuş tatlının üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

zagareliai

 

 

zagareliai paruosimas 2

 

Žagarėliai su Citrina

Žagarėlių su citrina receptą radau Herve Cuisine puslapyje, kuris mane sudomino savo citriniška puse. Nepasigailėjau išbandžiusi, nes gaminimo eiga gana paprasta, citrina lengvai, kaip lengvas vasaros vėjelis jaučiasi, iš savo pusės pridėjau degtinės, kuri kepant neleidžia žagarėliams prisigerti riebalų. Naujas žagarėlių receptas vertas vietos mano užrašuose, ateityje bandysiu gaminti ir su neapdorotų apelsinų tarkuota žievele.

 

 

6+  asmenims /  Paruošimo laikas -10 min + 2 val. brandinimo šaldytuve + 10 min kepimo

Reikės:

  • 300 gr miltų
  • 3 kaiušinių
  • 50 gr. cukraus
  • 50 gr. minkšto sviesto
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės
  • 1 v. šaukšto degtinės ar kito alkoholio
  • žiupsnelio druskos
  • aliejaus kepimui apie 1l.
  • miltinio cukraus

Gaminame :

  1. Miltus sumaišome su druska, sukratome cukrų ir kiaušinius.
  2. Sukratome minkštą sviestą ir tarkuotą citrinos žievelę, alkoholį ir išminkome minkštą tešlą.
  3. Iš tešlos suformuojame kamuolį, kurį apvynioję maistine plėvele ir dedame vėsiai 1-2 valandoms.
  4. Iškočiojame atvėsusią tešlą apie 3-5 mm storiu.
  5. Supjaustome juostomis, po to skersai, tokiu budu gauname rombus.
  6. Rombų viduryje darome įpjovimą.
  7. Paėmę smailūjį rombo kampą perkišame per įpjovimą, tokiu būdu gauname persuktus rombus.
  8. Kepame karštuose riebaluose apversdami kol pagels.
  9. Iškeptus žagarėlius apibarstome miltiniu cukrumi.

Jagareli

 

Reklamlar

Etiketlendi:, ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking