Baklažanų Salotos su Pomidorais

baklazan

 

palican salatasi

Nepakeičiamas  vasaros skonis – ant barbekiu keptų Baklažanų Salotos su Pomidorais. Vos vyras pradeda kurti ugnį, žiūrėk, aš  jau atlekiu su savo baklažanais, kad tik nepamirštu ju iškepti prieš kepant mėsą. Šitaip kepti baklažanai turi tą nuostabų dūmų kvapą ir skonį, kuris ir padaro salotas pačiom tom nuostabiausiom salotomis.

Kepimui reikia rinktis storulius baklažanus ir kepti ant karštų medžio anglių prieš kepant mėsą. Galima iškepti orkaitėje įjungus grill funkciją ir skardą dedant į viršutinę lentynėlę. Baklažanams iškepti reikalingas karštis, jei kepsite ant lėtos ugnies jie pasidarys guminiai ir vidus pajuoduos. Prieš kepant reikėtų nepamiršti baklažanus subadyti keliose vietose, kitaip jie gali sprogti. Esu išbandžiusi daugybę keptų baklažanų odos nulipimo metodų, nes lupant apanglijusį baklažaną sunku švariai nulupti trupančią odelę. Siūlau išbandyti mano patikimiausią baklažanų lupimo būdą: imame baklažanus už kotelio ir pakišus po šalto vandens srovele nulupame, tokiu būdu būsite tikri, kad neliko apanglijusios odelės, nereikės laukti, kol atvės ir pabaigus nulupimą turėsite švarutėlį baklažaną. Nuvalytą baklažaną dabar sukapojame peiliu ir  nedelsiant užpilame citrinis sultimis, kad išlaikytų tą gražią baltą spalvą. Štai ir turime paruoštą baklažaną salotoms. Šitaip sukapotą ir gerai išmaišytą su citrinos sultimis sudėjus į sandarius indus galima laikytį šaldytuve apie savaitę laiko, o jei dar viršų užpilsite aliejumi, bus dar šauniau.   baklazan.1salotos su baklazanais Salotoms reikės:

  • 2 didesnių keptų baklažanų.
  • 2-3 pomidorų
  • keletos šviežiu svogūnu su laiškais( galima pakeisti ir vid. dydžio svogūno galvute)
  • 1-2 paprikų
  • pluoštelio petražolių
  • 1 citrinos sulčių
  • druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus, žiupsnis žagreniu prieskonių, granatų sirupo

Gaminame :

  1.  Nulupame iškeptus baklažanus, sukapojame ir užpilame citrinos sultimis.
  2. Supjaustome šviežių svogūnų galvutes ir laiškus/ Gaminant su sausa svogūno galvute, reiktų supjaustyti smulkiai, apiberti trupučiu druskos, gerai pertinti ranka, sudėjus į sietelį nupilti svariu vandeniu, kad neliktų druskos pertekliaus, leisti nuvarvėti vandeniui.
  3. Nedideliais kūbeliais supjaustome pomidorus
  4. Jei dedame didžiasias saldžias paprikas, prieš tai jas taip pat būtų gerai jei apkepti ant barbekiu ir nulupti odelę ir tada supjaustyti kūbeliais.
  5. Susmulkiname petražoles
  6. Visus produktus sudedame į dubenį,suberiame prieskonius,aliejų ir išmaišome.

baklažanu salotos

Reklamlar

Etiketlendi:, , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking