Fırında kabaklı tavuk mücver _ Vištienos pyragas su cukinija ir rūgštynėmis

 

Firarda pişmiş mücveri ailece severiz, ayrıca bir gün öncesinden kalan pişmiş tavuk, hindi değerlendirmek için ideal bir tarif.

kabak-3.jpg

Malzemeler :

  • 300 gr. pişmiş tavuk eti
  • 1  orta boy kabak ( 200 gr)
  • 4 çorba kaşık un ( 100 gr)
  • 3 yumurta
  • 150 gr. rendelenmiş emmental ve ya iyi eski kaşar peyniri
  • 20 cl çiğ krema ( ben 10cl krema ve 10 cl süt koydum)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir avuç kesilmiş kuzukulağı
  • tuz, karabiber, rendelenmiş muskat.
  • bir avuç doğranmış dereotu

Yapılış :

  1. Bir kasede ufaltılmış tavuk eti, rendelenmiş kabak, dereotu, kuzukulağı ve rendelenmiş peyniri karıştırıyoruz.
  2. Ayrı yerde yumurtaları, kremayı, zeytinyağı, tuzu ve tüm baharatları karıştırıyoruz.
  3. Kabartma tozu un ile karıştırıyoruz.
  4. Yumurtalı karışımı unla karıştırıp, tavuğun üzerine döküyoruz, karıştırıyoruz ve yağlanmış tepsiye  döküyoruz.
  5. 180 c. ısıtılmış fırında 30-40 dk pişiriyoruz. Çıkarmadan pişirme derecesini kürdanla kontrol etmeyi unutmayalım.
  6. Ilık servis yapıyoruz.

Afiyet olsun !

kabak-2

 Vištienos pyragas su cukinija ir rūgštynėmis

 

  Pagaminti patiekalą iš šviežių produktų nėra sunku, bet, sugalvoti, kur ir kaip panaudoti likučius nuo praeitos dienos vakarienės yra daug sunkiau. Siūlau išbandyti idealų būdą virtos( keptos) vištienos ar kalakutienos likučių panaudojimui, nesulaukiant iš namiškių kreivų žvilgsnių, kad vėl juos  vakarykščiais likučiais maitinate.  Cukinija šauniai tinka prie višienos, skonio atžvilgiu nėra dominuojanti, tai pridėjus rūgštynių suteikiame patiekalui idomumo. Valgome pyragas šiltą patiektą su žaliomis salotomis.

 Reikės :

  • 300 gr. virtos vištienos
  • 200 gr. cukinijos (vidutinio dydžio cukinijai)
  • 100 gr. miltų ( 4 valgomieji šaukštai )
  • 3 kiaušiniai
  • 150 gr. tarkuoto emmental sūrio ( galima pakeist kitu)
  • 20 cl grietinėlės ( dėjau 10 cl pieno ir 10 cl grietinėlės )
  • 1/2 pakelio kep. miltelių
  • 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • saujos susmulkintų rūgštynių
  • druskos, šviežiai maltų juodūjų pipirų, malto muskato.
  • saujos susmulkintų krapų

Gaminame:

 

  1. Į dubenį sudedame susmulkintą vištieną, sutarkuotą cukuniją, susmulkintus krapus ir tarkuotą sūrį.
  2. Atskirai išplakame kiaušinius su grietinėle( pieno gireitinėlės mišiniu), supılame aliejų, suberiame druska ir kitus prieskonius.
  3. Miltus sumaišytus su kep. milteliais supilame  į kiaušinių mišinį. Viską gerai išmaišome.
  4. Gautą pyrago mišinį sukratome į riebalais(sviestu) išteptą kepimo indą ir kepame 180 c apie 30-40 min. Prieš išimant reikėtų patikrinti iškepimą dantų krapštuku.
  5. Valgome šiltą su salotomis.

 Skanaus

kabak

Reklamlar

Etiketlendi:, , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking