Şakotis keki ( Litvanya versiyonu) – Šakočio pusbrolis

Şakotis kekin Litvanyaların versiyonu 🙂 Fransız bu kekin versiyonu burda bulabilirsiniz

 

Šakotis

Malzemeler:

  • 250 gr. tereyağı
  • 150 gr. un
  • 100 gr. nışasta
  • 250 gr. şeker
  • 7 yumurta
  • 1 kaşık yoğurt
  • 1/2 pak. kabartma tozu
  • 1 pak vanilya şekeri

Hazırlanışı :

  1. Oda sıcaklığında tereyağı  şekerle  iyice çırpıyoruz. Vanilya şekeri koyuyoruz.
  2. Yumurtaların beyazları sarılardan ayırıyoruz.
  3.  Birer yumurta sarısi tereyağı karışım içine ekleyip güzelce çırpıyoruz, yoğurdu ekliyoruz.
  4. Yumurta beyazları çırpıyoruz .
  5. Yumurta sarıların ve beyazların karışımları yavaşça karıştırıyoruz.
  6. Unu, nişastayı ve kabartma tozu  bir kâsede karıştırıyoruz ve yumurta karışıma ekliyoruz.
  7. Pişirme kalıbı yağlıyoruz ve unluyoruz. Bu tarif için 24 cm yuvarlak kalıbı kullanıyoruz.
  8. Bir kepçe hamurdan döküp, tepside yayıyoruz ve 3 dk çok sıcak (220-240c)  Firinin üst ısıtıcıyı  kulanarak  pişiriyoruz üstü kızarana kadar. Tekrar bir kepçe hamurdan döküp, yayıp pişiriyoruz. Hamurumuzdan 10-12 kat oluşan kekimiz pişiriyoruz.
  9. Kek piştikten sonra fırından çıkartıyoruz ve ılıkken kesiyoruz.

šakotis

Šakočio pusbrolis

Šakočio pusbrolio Lietuviška versija pasiilgusiems šakočio pyrago geras pakaitalas. Turiu pripažinti, kad prancūziška šakočio versija man labiau patiko, nes antrą diena šitas pyragas buvo sausokas, bet su kava ar arbata tai labai liuks. Toms, kurias baugina ilgas kepimo procesas galiu pasakyti, kad geriausia ji kepti, ruošiant pietus ar vakarienę, besisukdamos virtuvėje nepastebėsite, kaip pyrago sluoksniai ‘savaime’ iškeps 🙂 Man asmeniškai laikas neprailgo ir tikrai, kad kepsiu ne viena ir ne du kartus, nes rezultatas nuostabus.

Reikės:

  • 150 gr. miltų
  • 100 gr. krakmolo
  • 250gr. sviesto
  • 250 gr. cukraus
  • 7 kiaušinių
  • 1/2 pak. kepimo miltelių
  • 1 šaukšto jogurto
  • 1 pak. vanilinio cukraus

Gaminimo eiga :

  1. Sviestą išsukame su cukrumi.
  2. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
  3. Į sviesto masę gerai išsukdami dedame po vieną trynį.
  4. Sudedame jogurtą.
  5. Įjungiame orkaitę 220- 240 c. viršutinę kepimo funkciją. Jei įjungsite ir apatinią kepimo funkciją, didelė tikimybė, kad pyrago apačia perkeps, kol iškepsite paskutinį sluoksnį.
  6. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų.
  7. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais.
  8. Svieto masę sumaišome su miltais, sudedame kiaušinių baltymus, atsargiai išmaišome.
  9. Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą 24 cm. formą pilame nedidelį samtelį tešlos, šaukštu plonu sluoksniu  paskirstome po visą formą ir kepame apie 3 minutes. Vėl pilame nedidelį samtelį tešlos, šį kartą tešlą paskirstyti  bus daug lengviau, nes apatinis sluoksnis karštas. Šitą procesą kartojame kol baigsime visą tešlą, man išėjo 12 sluoksnių.
  10. Pyragą patartina supjaustyti kol dar šiltas, nes atšalęs pjaustant trupės.

šakotis

Reklamlar

Etiketlendi:, ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking