Haşhaşlı Limonlu Kek / Gaivus Aguonų Pyragas su citrina

Haşhaşlı kekleri, pastaları, muffinleri çok severim ve sık sık yeni tarifleri denemeden duramıyorum. Bu tarifi rus kızların yemek forumda buldum, limon & haşhaş artı badem karışım ilgimi çekti. Sonuçlardan çok memnun kaldım ve sizinle paylaşmayı karar verdim. Sadece gelecek sefer haşhaşı bir- iki kaşık sıcak sütle demlenmesine brakırım ve sonra kahve makinesi ile oğütecem ( oğlum haşhaş tanelerden hoşlanmaz)

Haşhaşlı Limonlu Kek

Malzemeler kek için :

  • 120 gr. tereyağı
  • 120 gr. şeker
  • 130 gr. un
  • 120 gr. çekilmiş badem
  • 4 yumurta
  • 30 gr. haşhaş
  • 2 limon rendesi ve suyu
  • 1 tepeleme tatli kaşığı kabartma tozu

Şerbet  için:

  • 1 limon suyu
  • 50 gr. şeker

Glazür için:

  • 100 gr. pudra şekeri
  • 1/ 2 limon suyu

haşhaşlı kek

Yapilış;

  1. Tereyağı şeker ile karıştırıyoruz, yumurtaları birer kırıp karıştırıyoruz.
  2. Unu, haşhaşı, bademleri ve kabartma tozu karıştırıp ekliyoruz.
  3. Limon rendesi ve suyu ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  4. Yağlanmış ve unlanmış pişirme kalıba döküyoruz. Bu iş için ben 30×11 cm kalıp kulandım.
  5. 180 c. ısıtılmış fırında 30 dk pişiriyoruz.
  6. Kekimiz soğurken şurubu hazırlıyoruz. Şekeri ve limon suyu karıştırarak kaynatıyoruz, şeker eğriyene kadar. Ilık kekin kabuğu kürdanla deliyoruz ve sıcak şurubu azar azar döküyoruz.
  7. Pudra şekeri ve limon suyu karıştırıp soğumuş kekin üzerine sürüyoruz.

Afiyet olsun

 

Aguonu pyragas

Aguonu Pyragas

Gaivus Aguonų Pyragas su Citrina

(8 asmenims – 40 min. gaminimo laikas)

  Esu didelė patiekalų su aguonomis gerbėja, todėl dažnai bandau įvairius naujus  receptus su aguonomis. Šitą receptą radau rusaičių forume ir nutariau išbandyti, nes citrinos, migdolų ir aguonų kombinacija pasirodė įdomi. Receptukas paprastas, nereikalaujantis didelių kulinarinių sugebėjimų, o rezultatas skonio atžvilgiu šaunus.

Sekantį kartą bandysiu išmirkyti aguonas keliuose šaukštuose karšto pieno ir po to permalti, nes mano sūnui nepatinka traškančios ir lendančios tarp dantų aguonos .

Aguonu pyragas

Pyragui reikės :

  • 120 gr. sviesto
  • 120 gr. cukraus
  • 130 gr. miltų
  • 120 gr. maltų migdolų
  • 4 kiaušinių
  • 30 gr. aguonų
  • 2 citrinų tarkuotų žievelių ir jų sulčių
  • 1 a. šaukštelio su kaupu kepimo miltelių

Sirupui:

  • 1 citrinos
  • 50 gr. cukraus

Aptepimui :

  • 100 gr. cukraus pudros
  • 1/2 citrinos sulčių

Gaminame:

  1. Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išsukame iki purumo. Gerai išmaišydami kuliame po vieną kiaušinį.
  2. Miltus,migdolus, aguonas ir kepimo miltelius sumaišome ir sukratome į kiaušinių masę.
  3. Sukratome citrinos žieveles ir sultis, viska gerai išmaišome.
  4. Paruoštą masę pilame į sviestu išteptą ir miltais apibarstytą formą. Aš naudojau 30×11  kepimo formą.
  5. Kepame 30 min. įkaitintoje 180 c. orkaitėje.
  6. Kol Iškeptas pyragas pravės paruoškime sirupą, paprasčiausiai užvirindami citrinos sultis su cukrumi.
  7. Subadytą šakute ar dantų krapštuku pyragą lėtai apipilame paruoštu karštu sirupu.
  8. Visiškai atvėsusi aptepkime citrinos ir cukraus pudros mišiniu.

Skanaus degustavimo 

Haşhaşlı kek

Haşhaşlı limonlu kek

Reklamlar

Etiketlendi:, ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking