Talaş böreği – Pyragaičiai su mėsa ir daržovėmis

Milföylü talaş böreği  favorimdir, her fırsatta içindeki sebzeleri, etleri değiştirerek yaparım. Noel sezonu başladığında evimizde misafir eksik olmaz, ayrıca bir tanem kızıcım evimize dönüyor, ona güzel  yemekleri yapmayı severim… ama  güzel yemek hazırlanmak, mutfakta çok zaman geçirmek demektir, bu durumda  beni kurtaran talaş böreği oluyor 🙂  Yanında bol salata ile çok güzel bir akşam yemeği hazırlanıyor.

talaş borek

4kişilik / 1 saat

  • 500 gr. milföy hamuru
  • 300 gr.  kuşbaşı et ( kuzu, tavuk, dana)
  • 1 havuç
  • 1 kuru soğan
  • 1 orta boy kabak
  • 1 fincan bezeliye
  • 1/2 kaşık domates salçası

Tarifi:

  1. Kuşbaşı  eti kızgın yağında kavuruyoruz.
  2. Küp şekilde doğranmış soğanları ekliyoruz, ateşi kısıp pişmesine izin veriyoruz.
  3.  Havucu ve kabağı  küp küp şekilde kesiyoruz ve pişen ete koyuyoruz.
  4. Domates salçası, bezeliye ekliyoruz ve suyu kalmayınca kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  5. Milföy kareleri hafifçe oklava yardımı ile büyütüyoruz. Bir kenarına bir iki kaşık  harcından koyup hamurun boş yarısı ile harcı kapatıyoruz. Kenarları iyice yapıştırıyoruz.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve susam yada çörek otu serpişiyoruz
  7.  Önceden 200c. derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk pişiriyoruz.

talaş borek2

borek 3

talaş borek 1

Pyragaičiai su mėsa ir daržovėmis

4 asmenims /1 val

Artėja Kalėdinis sezonas. Laikas, kai pas mus netrūksta planuotų ir neplanuotų svečių ir mano dukrelė grįžta namo iš sunkių medicinos studijų. Aš, kaip visada, noriu visus palepinti skaniais patiekalais, bėda ta, kad daugelio patiekalų paruošimas reikalauja nežmoniškai daug laiko, kurį  noriu praleisti bendraudama su man brangiais žmonėmis. Tokiu metu laiku dažnai gaminu patiekalus, kuriuos vadinu slaptais ginklais, tai yra lengvai pagaminamus ar kuriuos galiu dalinai paruošti iš anksto, bet tuo pačiu išvaizdžiai atrodančius ir žinoma skanius patiekalus.  Noriu pasiūlyti jums viena mano mylimą, paprastą receptuką, kurio įdarą galima paruošti iš anksto, pridėti jums patinkamų daržovių ir paskutinę minutę sudėjus ant sluoksniuotos tešlos suformavus pyragaičius iškepti.

     Ruošiant vakarienę Kūčioms, mėsą pakeičiame grybais arba žuvimi( žuvį dedame visoms daržovėms apkepus 5 min. prieš nuimant nuo viryklės, kitaip žuvies gabaliukai iširs)

Reikės :

  • 500 gr. sluoksniuotos tešlos
  • 300 gr. labai mažais gabaliukais pjaustytos mėsos( veršienos, paukštienos, avienos)
  • 1 morkos
  • 1 nedidės jaunos cukinijos
  • 1 svogūno galvos
  • 1 puoduko šaldytų žirnelių
  • 1 šaukšto koncentruotos pomidorų tyrės( ar konservuotų pomidorų)

Gaminame;

  1. Mėsą apkepiname karštame aliejuje.
  2. Mažais kūbeliais supjaustytą morką ir cukiniją sukratome prie mėsos.
  3. Sukratome pomidorų tyrę, šaldytus žirnelius įberiame druskos ir leidžiame virti, kol mėsa suminkštės ir nebeliks skysčių.( Jei manote,kad jūsų mėsa bus kietoka, galima iš anksto ją  apvirti)
  4. Išimame šaldytus sluoksniuotos tešlos kvadratėlius.
  5. Kočėlo pagalba sluoksniuotos tešlos gabaliukus padidiname ir ant vienos pusės dedame 1-2 šaukštus įdaro, tada tuščiąja tešlos puse užklojame įdarą, gerai užspausdami pakraščius .
  6. Viršų aptepame kiaušinio tryniu ir iš plonai iškočiotos tešlos išpjautomis figurėlėmis kurias puošiau sezamo, juodgrūdės sėklomis.
  7. Kepame 200c. įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes
  8. Skanaus !

borek4

Reklamlar

Etiketlendi:,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking