Mercimek köftesi / Raudonųjų lęšių užkandis

Mercimek koftesi

 4-6 kişilik 

Malzemeler:

  • 150 g kırmızı mercimek
  • 100 g ince bulgur
  • 1 baş  kuru soğan
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1/2 çay kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 6-7 sap yeşil soğan
  • tuz, kimyon, kara biber, pul biber, zeytinyağı

Yapılış:

  1. Kırmızı mercimeği yıkadıktan sonra üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin ve pişirin.
  2. Mercimekler pişince içine bulguru ekleyin tencerenin altını kapatın, beraber demlenmesini bırakın.
  3. Ufak doğranmış soğanı kavurun, salçaları ekleyin, hepsini biraz kavurup mercimeğe ekleyin.
  4. Limon suyu, tuz, biber ekleyin  İnce doğranmış yeşil soğanları, maydanozları ekleyin.
  5. Tüm malzemeleri güzelce yoğurun ve avucunuzla istediğiniz şekil verin.

Lesiu uzkandis

Raudonųjų Lęšių Užkandis

 

4-6 asmenims /20 minučių

Apie šitą užkandį pasakysiu tik tiek, kad per 13 metų, praleistų skirtingų šalių Turkijos atstovybėse, pastebėjau, kad be išimčių  per visus priėmimus, banketus, kokteilius, turkai vaišina svečius Mercimek köfte – Lęšių užkandžiu. Vıenas iš populiariausių turkiškų užkandžių tinkančių visiems ! Išvadas darykite patys.

P.S. Šį patiekalą galima pagaminti iš vakaro, laikyti šaldytuve ir sekančią dieną pridėjus žalumynų suformuoti į vieno kąsnio užkandėles.

Reikės:

  • 150 g raudonųjų lęšių
  • 100 g smulkaus bulguro (kietųjų kviečių smulkiosios kruopos)
  • 1 šaukšto pomidorų tyrės
  • 1/2 šaukšto koncentruotos paprikos tyrės
  • 1 didelio svogūno
  • 1/2 – 1 citrinos sulčių + 1 citrinos pjaustytos skiltelėmis
  • Pluoštelio petražolių
  • Pluoštelio svogūnų laiškų
  • Druskos, maltų pipirų, maltų kmynų, žiupsnio cukraus, aštrios paprikos (pagal pageidavimą)
  • alyvuogių aliejaus

Gaminame:

  1. Nuplautus lęšius sudedame į nedidelį puodą, įberiame druskos, užpilame vandeniu, kad  apsemtų ir iuždengus išverdame. Reikia karts nuo karto patikrinti, kad neprisviltų, nes vandens pilame minimumą. Nusakyti tikslų vandens kiekį yra neįmanoma, tai priklausys nuo virimo temperatūros. Išvirę lęšiai neturėtų būti labai skysti, jei  jaučiate, kad vandens padauginote, nieko baisaus, įdėsite truputį daugiau bulguro.
  2. Į išvirusius lęšius supilame bulgurą, išmaišome ir uždengę padedame į šoną. Po 10 min. vėstančius lęšius išmaišome, masė turėtų būti kietoka, bulguras išbrinkęs.
  3. Sutarkuotą ar smulkiai supjaustytą svogūną apkepiname nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus.
  4. Sudedame pomidorų tyrę į kepamus svogūnus, įberiame žiupsnį cukraus, keletą minučių leidžiame kartu apkepti ir po to masę supilame ant lęšių.
  5. Susmulkiname petražoles, svogūnų laiškus.
  6. Atvėsusius lęšius gerai išmaišome, supilame citrinos sultis (ragaukite ir po to, pagal pageidavimą, dar pridėsite arba ne), sukratome prieskonius. Jei masė kietoka, galima paprasčiausiai įpilti truputį aliejaus, svarbu, kad nebūtų per skysta.
  7. Sudedame susmulkintus žalumynus, išmaišome ir rankomis formuojame norimos formos užkandžius. Užkandžiai neturėtų tižti imant rankomis. Patiekiame su citrinos skiltelėmis ar salotos lapais. Viršuje nuotraukoje užkandį formavau, kaip įprasta Turkijoje, apačioje mano fantazijos vaisius.
  8. Skanaus.

Mercmek koftesi

Reklamlar

Etiketlendi:, , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking