Kuzu Tandır Evde / Kepta Ėriena

Kuzu tandır fırında _ Kepta eriena

 Havalar soyunca benim için tandır mevsimi gelmiştir demek. Kuzu tandırı ben inanılmaz severim, zaten kuzu eti seven tandıra bayılır 🙂 Benim yaşadığım şartlarda her zaman tandır bulamıyorum lokantalarda, zaten düzgün Türk yemekleri yapan lokanta bulmak zordur, koskoca Liyonda bana göre  Türk restoranı yok, ancak bir iki tane  lokanta var, seçenekleri siz düşünün…. Bir şey bulamayınca kendim bir yöntem bulup farklı yemekleri yaparım. Internete baktığımda gördüm ki benim gibi fırında kuzu tandır pişiren pek yok, ondan sizinle bu kolay ve inanılmaz lezzetli tarifi paylaşmayı kara verdim

3-4 kişilik – 3 saat  terbiye + 3 saat pişirme

Malzemeler:

  • 1,5 kg. kuzu kol, but
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1tatlı kaşığı tane kişniş
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 küçükbaş sarımsak

Tandır malzemeler

Yapılış:

  1. Et yıkayıp kuruluyuz. Yağlı kısımları et üzerinde bırakıyorum, pişerken akar, ayrıca pişerken etine yumuşaklık katar.
  2. Sarımsakları eziyoruz ve tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  3. Baharat karışımı etimize güzelce sürüyoruz ve en azında 3 saat dolapta marine olsun beklettiriyoruz
  4. 200 c. ısıtılmış fırınımıza etimizi koyuyoruz ve 45dk.- 1 saat güzel kızarana kadar pişiriyoruz. Sonra ısıyı 160-180c. düşürüp  2 saat pişiriyoruz.
  5. Pişirme yarılanda  yıkanmış kabuklu patates koyabilirsiniz.

Kuzu tandır - erıena

Kepta Ėriena

3- 4 asmenims  / 3 val. marinavimui + 3 val. kepimui

Žiemos sezoną atidarau turkišku Kuzu Tandir – Kepta Ėriena. Jei mėgstate ėrieną šis patiekalas skirtas Jums. ”Kuzu tandır” žinomas Konijos regiono patiekalas, dabar jau paplitęs po visą šalį. ”Tandır” kepamas apie 5-7 valandas specialiai tam iškastame ir uždengtame šulinyje, pakabinant avį virš vos rusenančios ugnies. Kadangi neturiu nei visos avies, nei tokio šulinio, tai ”šuliniu” paverčiu orkaitę 🙂  Maiše per keletą valandų iškepta ėriena yra tirpstanti burnoje, česnakas ir kiti prieskoniai sumažina specifinį avienos kvapą iki minimumo. Nešalinu riebalų nuo mėsos, nes jie kepant apsaugo mėsą nuo išsausėjimo. Aš palieku apskrudusius prieskonius, kurie matosi nuotraukose, bet jei pageidaujate žinoma ,kad galima ir juos nuimti prieš tiekiant į stalą.

Reikės:

  • 1.5 kg. ėrienos šlaunies
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 arb. šaukštelio čiobrelio
  • 1 arb. šaukštelio kalendros
  • 1 arb. šaukštelio rozmarino
  • 1/2 arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1 nedidelė  česnako galvutė

Gaminame:

  1. Mėsą nuplauname ir nusausiname.
  2. Česnakus sutriname, sudedame visus prieskonius ir gerai išmaišome.
  3. Prieskonių mišiniu ištriname ėrieną ir dedame į šaldytuvą keletai valandų.
  4. Mėsą  dedame į pakankamai didelį kepimo maišą, praduriame kelias skylutes peiliu.
  5. Kepame 200 c. įkaitintoje  orkaitėje 1 val. kol mėsytė gražiai paraus, tada temperatūrą sumažiname iki 160-180 c. ir kepame 2 val.
  6. Kepimui įpusėjus  galime įdėti bulvių su lupenomis, kurios iškeps kartu su mėsa ir bus gardus garnyras.
  7. Tandir patiekiamas su virtų ryžių ar bulgur kruopų plovu.

Kuzu tandir  Kepta eriena

Reklamlar

Etiketlendi:, , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking