Beyaz Şaraplı Holandez Sosu – Olandıškas Padažas su Baltu vynu

 

   Mangal mevsimi bitiğinde balıkları fırında yada buharda  pişiririz ancak o zaman en büyük sıkıntı hangi sos yanına hazırlayım olur. İşte bu sıradan gibi görünen kolayca yapılan sos sızın işinize çok yarayacak. Tarif benden deneme sizden 🙂 

DSC02610

Holandez soslu somon

4 kişilik/ 5 dk.

Malzemele

  • 2 yumurtanın sarısı
  • 4 kaşık sek beyaz şarap
  • 125 gr. tereyağı
  • 1/ 2 limon suyu
  • Tuz, karabiber, acı cayenne biberi

Yapılışı:

  1. Bain-mari usulle bir kasede yumurta sarıları ve şarabı koyup çırpıyoruz koyulaşana kadar.
  2. Çırpmayı devam ederken eritilmiş tereyağı koyuyoruz.
  3. Limon suyu ekliyoruz.
  4. Tuz, karabiber, acı biber, limon suyu koyuyoruz ve ateşten alıyoruz.
  5.  Arzunuza göre  kesilmiş cibullet koyabiliriz.

DSC02602

Olandiškas padažas su baltu vynu

4 asmenims  / 5 min.

Olandiškas padažas su baltu vynu nuostabiai tinka pagardinti orkaitėje ar garuose  keptomis žuvimis, taip pat galime patiekti su garuose virtomis daržovėmis.

Reikės :

  •  2 kiaušiniu trynių
  • 4 šaukštų sauso balto vyno
  • 125 gr. sviesto
  • 1  2 citrinos sulčių
  • Druskos, maltų pipirų, aštrios paprikos

Gaminame:

  1. Dubenėlį su tryniais ir vynu  dedame ant karštų garų  ir intensyviai plakame kol pradės tirštėti.
  2. Plakimą tęsdami supilkime lydytą sviestą.
  3. Supilame citrinos sultis.
  4. Įberiame druskos,  maltų juodųjų pipirų, aštrios paprikos.
  5. Labai tinka susmulkinti  plonu svogūnu (cibullete) laiškai.

sos holandezOlandiskas padazas su baltu vynu

Reklamlar

Etiketlendi:

One thought on “Beyaz Şaraplı Holandez Sosu – Olandıškas Padažas su Baltu vynu

  1. […] Kuşkonmaz sezonu bitmeden sizinle güzel  bir tarifini paylaşmak istiyorum. ”Mousseline” soslu kuşkonmaz, ismi ne kadar karmaşık olsa da yapılması çok kolaydır. Bu tarifte yeşil kuşkonmaz kullanıyoruz. Onların hazırlığı neredeyse hiç yok, bir tek sapların sert kısmından yaklaşık 3 cm kesiyoruz.  Kuşkonmaza başka soslar da yakışabilir, örneğim  şaraplı Hollandaise sosu. Onun tarifini de  buradan  bulabilirsiniz  HOLANDAİSE […]

    Beğen

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking