Armutlu Brüksel lahana salatası – Briuselio kopūstų salotos su kriaušėmis ir riešutais

Armutlu brüksel  lahana salatası

1-DSC01799

4 kişilik / 10 dk.

Brüksel lahanası mevsimde Brüksel Lahanasından bol bol  tarif yazacağım size. Bu sefer meşhur Fransız şefin Siril Cignac tarifini sizin için denedim ve onayladım. Salatayı çok doyurucu buldum, öğlen yemeğinin yerine hazırlayabilirsiniz ve ya akşam yemeğinin giriş tabağı olarak sunabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 500 gr brüksel lahanabruksel lahana
  • 2 armut
  • bir kaç marul yaprağı
  • 30 gr. ceviz / fındık
  • 1 limon suyu
  • 70 gr. eski kaşar/ çedar
  • 10 cl. krema
  • 0.5 tatlı kaşığı bikarbonat soda
  • zeytin yağı
  • tuz, karabiber
  1. Brüksel lahananın sapları kesiyoruz, dış yaprakları temizleyip boydan ortada kesiyoruz.
  2. Kaynar suya tuz ve bikarbonat sodayı koyup brüksel lahanaları koyuyoruz ve 7 dk. kaynatıyoruz.Suyu süzüp soğumasına bırakıyoruz.
  3. Temiz armutları boydan dilim dilim kesiyoruz, üzerine yarım limon suyu sıkıyoruz kararmasına engellensin.
  4. Cevizleri ( fındıkları) bıçakla ortadan kesiyoruz.
  5. Salata sosu hazırlıyoruz; kremayı içine hızlıca çırparak kalan limon suyu döküyoruz, karabiber ekliyoruz.
  6. Servis tabaklara kesilmiş marul yaprakları, brüksel lahanaları, armutları bölüyoruz. Üzerine ince kesilmiş peynir şeritleri yerleştiriyoruz, cevizleri serpişiyoruz

——————————————————————————————-

——————————————————————————————-

Briuselio kopūstų salotos su kriaušėmis ir riešutais

Ir vėl su Briuselio kopūstais. Šį kartą receptas pagal garsaus prancūzų  šefo Siril Cignac. Gana sočios salotos, puikiausiai tiks dieną greitiems pietums ar vakarienei, kaip įžanginis patiekalas.

1-DSC01801

4 asmenims/ 10 min

Reikės:

  • 500 gr. briuselio kopūstų
  • 2 kriaušių
  • Salotos lapų
  • 1 citrinos
  • 30 gr. riešutų (lazdyno, graikiškų)
  • 70 gr. sūrio/ džiugo/ čederio
  • 10 cl grietinėlės
  • 0.5 šaukštelio sodos
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
  1.  Nuvalome pažeistus išorinius briuselio kopūstų lapelius, perpjauname juos išilgai.
  2. Į puodą su verdančiu vandeniu suberiame  sodą  ir druską, sudedame briuselio kopūstus ir verdame apie  7 min. Nukošiame vandenį ir leidžiame atvėsti kopūstams.
  3.  Kriaušes perpjauname išilgai, išimame sėklas, supjaustome išilgais griežiniais ir užpilame 1/2 citrinos sultimis, kad netamsėtų.
  4. Stambiai sukapojame riešutus.
  5. Dabar pagaminkime padažą salotoms.Į intensyviai maišomą grietinėlę  iš lėto pilame likusias citrinos sultis, įberiame druskos ir šviežiai maltų pipirų.
  6. Briuselio kopūstus padaliname į lėkštutes, sudedame supjaustytas kriaušes, susmulkintus salotos lapus( salotos lapų kiekį dedame pagal pageidavimą), padaliname riešutus ir plonomis juostelėmis pjaustytą sūrį.
  7. Paskutine minute užpilame paruoštu padažu.

DSC03232

Reklamlar

Etiketlendi:,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking