Içli tavuk köfte / Vištienos maltinukai įdaryti sūriu

Hanımlar, beyler  🙂 bu köfteye benim içimden sürpriz köfte demek geçiyor, ancak  Siz yaptığınızda bu köftelere isim koyma özgürlüğünü size bıraktım

Köfte genellikle çabuk yemek ve benim en çok sevdiğim bitki patatesle güzel bir kombin olan yiyecektir, ama bugünkü köftemiz kırmızı et değil beyaz etten.Tavuk göğüsü ne kadar sağlıklı olsa da pişirdiğiniz zaman çok çabuk kuruyabiliyor. Bu tarifle yaptığınız köfteler yumuşak olur, tereyağı lezzet katar ve kurumaya engel olur.

 

tavuk köftesi / vistıenos maltiniai

Içli Tavuk (sürpriz) köfte

 4 kişilik / 15-20 dk

Malzemeler:

  • 500-600 gr. tavuk göğüsü
  • 1 yumurta
  • 2-4 kaşık galeta unu
  • 50 gr. tereyağı
  • 50 gr. rendelenmiş kaşar
  • 1 kahve fıncan doğranmış maydanoz
  • tuz, kara biber

kofte

Yapılış:

  1. Kaşarı, tereyağı, maydanozu, tuzu iyice karıştırıyoruz ve 8 top yapıp buzluk kısmına koyuyoruz.
  2. Tavuk göğüsü rondo’ya koyup kıyma haline getiriyoruz. Yumurtayı, tuzu, kara biberi  koyup güzelce karıştırıyoruz.
  3. Kıyma karışımı 8-e bölüp, her bir parçanın ortasına donmuş kaşar-tereyağı topu koyup köfte yapıyoruz.
  4. Hazırladığımız köfteleri galeta ununa bulayarak sıcak yağda pişiriyoruz.

————————————————————————————————————————————————————————————————

Vištienos maltinukai įdaryti sūriu

4 asmenims/ 15 -20 min.

,

Kai pabosta  valgyti vištienos krūtinėles, kurios kepant greitai perkepa ir būna sausos, dažnokai gaminu maltinukus su įvairias įdarais. Šį kartelį gaminau kijevo kotletų ”pusbrolius”  su sūrio ir sviesto įdaru, kuriais esu vaišinus ne vieną mandrą svetelį, visas  gėris slypi paprastume 🙂

esi

esi

Reikės:

  • 500-600 gr. vištienos krūtinėlės
  • 1 kiaušinio
  • 2-4  šaukštų džiuvėsėlių
  • 50 gr. sviesto
  • 50 gr. tarkuoto sūrio ( gauda)
  • 1 saujos smulkintų petražolių
  •  druskos, pipirų

Gaminame:

  1. Sviestą išmaišome su tarkuotu sūriu ir petražolėmis, beriame druskos ir suformuojame 8 rutuliukus, kuriuos dedame į šaldomąją kamerą.
  2. Vištienos krūtinėles sumalame, mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų ir išmaišome.
  3. Iš vištienos faršo formuojame maltinius įdėję po sviesto rutuliuką į vidurį.
  4. Suformuotus maltinukus apvoliojame džiuvėsėliuose.
  5. Kepame vidutinio karščio riebaluose(aliejuje), kol gražiai paraus.

tavuk köftesi  Vistienos kotletai

Reklamlar

Etiketlendi:, , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking