Fransız üzümlü çörekleri – Escargots aux raisins -Bandelės su razinomis

Fransız Üzümlü Çörekleri

Fransız üzümlü çörekleri farklı kılan, lezzet katan şey kremadır, bu farkı ancak  Fransa da fark etim. Kitapları okuyarak bu fark anlaşılmıyor ve önemsiz görünebiliyor ama pasta, çörek yapımda ufak şeyler her şeyi değiştirebiliyor. Şimdi sizinle bu güzel tarifi paylaşıyorum…

DSC02162

20 çörek / 2 saat

Malzemeler :escargot 1

  • 350-450 g un
  • 3 yumurta
  • 50 g tereyağı
  • 50 g şeker
  • 1 pak. kuru maya(7 g)
  • 12 cl. ılık süt
  •  bir tutam tuz

Krema için:

  • 500 ml süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 60 g mısır nişastası
  • 100 g şeker
  • 100 g üzüm.
  • 1 yumurta sarısı üzerine sürmek için

Krema yapımda ancak yumurta sarıları kullanırsınız, yumurta akıları kullanarak Acibadem yapmayı tavsiye ederim.

Üzüm

  1. Tüm malzemeden yumuşak hamur yoruyoruz ve kabarması için ilik yere koyuyoruz. Ben bu iş için fırınımı kullanıyorum, 100-150 c. ısıtıp ve kapadıktan sonra hamurumu koyarım.
  2.  Bu arada kremayı hazırlayalım, yapılışı burada bulursunuz krema 
  3. Üzümleri sıcak suda 15 dk bekledikten sonra iyice kurutalım.
  4. Kabarmış hamuru dikdörtgen şekilde açalım.
  5. Soğumuş kremayı sürelim. Üzerinde üzümleri serpelim.
  6. Hamurumuz dan rulo yapıyoruz ve 2 parmak kalınlıkta dilimlere kesiyoruz.
  7. Dilimleri fırın tepsisine koyuyoruz ve üstünü hafif bastırıyoruz, rulo hafiften açılsın diye.
  8. Temiz havlu ile kapatıyoruz ve 30-50 dk tekrar kabarmasını bekliyoruz.
  9. Fırına koymadan önce çöreklerin üstünü bir yumurta sarısı ile sürüyoruz.
  10. 190-200 c ısıtılmış fırında 15- 20 dk pişiriyoruz.

DSC02168

 

Bandelės su Razinomis

Idėjų blogo receptams semiuosi parduotuvėse, kepyklėlėse, restoranuose. Aplinka pilna nuostabiai kvepenčio maisto. Šeštadienį vyras grįžo su bandelėmis ir davė man užduotį iškepti tokių pačių. Prancūziškos bandelės su razinomis skiriasi nuo paprastų, nes jas pertepa plikytu kremu, kuris sudrėkina bandeles. Šiandien iškepiau ir liko vos kelios… vadinasi pavyko :)

20 bandelių / 2 valandos

Reikės:

  • 350-450 g miltųescargot 2
  • 3 kiaušinių
  • 50 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 1 pak. sausų mielių( 7g)
  • 12cl šilto pieno
  •  žiupsnio druskos

Plikytam kremui:

  • 500 ml pieno
  • 4 kiaušinių trynių
  • 60 g kukuruzų krakmolo
  • 100 g cukraus
  • 100 g razinų
  • 1 trynio aptepimui

Gaminant plikytą kremą jums liks kiaušinių baltymai iš kurių galite pasigaminti Migdolinius sausainius

Gaminame:

  1. Iš visų produktų išminkome minkštą tešlą ir dedame šiltai subrendimui. Tam patogiausia naudoti orkaitę, kuria pašildytą iki 100 150 c. išjungiame ir tada dedame kilimui paruoštą tešlą.
  2. Kol tešla kyla, paruoškime plikytą kremą, kurio paruošima rasite ČIA
  3. Razinas išmirkome šiltame vandenyje, po to nusausiname.
  4. Pakilusią tešlą iškočiojame stačiakampio formos.
  5. Aptepame tešlą atvėsusiu plikytu kremu. Apibarstome razinomis
  6. Tešla atsargiai suvyniojame ir supjaustome 2cm pločio ritinėliais.
  7. Dedame į kepimo skardą, truputį peilio šonu suplojame ir dar kartą leidžiame pakilti.
  8. Aptepame kiaušinio tryniu.
  9. Kepame 190-200 c. ikaitusioje orkaiteje 15- 20 min.

escarg 3

Reklamlar

Etiketlendi:

2 thoughts on “Fransız üzümlü çörekleri – Escargots aux raisins -Bandelės su razinomis

  1. ruta 30/08/2014, 12:33 Reply

    labai labai skanios bandelės esu išbandžiusi daug , bet šitos pirmoje vietoje , aš tik dėjau šiek tiek mažiau krakmolo ,ačiū už puiku receptą 🙂

    Liked by 1 kişi

    • Audra 30/08/2014, 13:04 Reply

      Sveika, labai malonu girdėti, kad pavyko ir patiko. Su tuo kremu ir krakmolu žinoma, kad priklausys ir nuo krakmolo rūšies ir virimo laiko, nes keliom minutėm daugiau pavirk ir turi per tirštą padažą…

      Beğen

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking