Pırasalı Patates Graten – Bulvių ir Porų Apkepas

Oğlum bazen bana sorar ‘anne acaba sen patatessiz yemek pişirmesini biliyor musun ?’ Biliyorum elbette, ama patates varken neden başka bir şey yapayım, ben Litvanyalıyım. İçimiz dışımız patates derim 🙂 işte bunun için  size bir patatesli tarif yazıyorum. Gratene normalde çığ patates koyulur ve 1saat yakına fırında pişirme süresi var. Benim yontemle yaptığımızda pişirme süresi sadece 25 dk .

 Pırasalı Patates Graten

1-DSC01896

Malzemeler:

  • 500 g patates
  • 2-3 pırasa sapı
  • 20 cl krema
  • 2 diş sarımsak
  • 25-50 g tereyağı
  • 30-50 g. rendelenmiş kaşar
  • 1/2 tatlı kaşığı dijon hardal
  • Tuz, karabiber, muskat
  1. Soyulmuş patatesleri inci dilimler şekilde kesiyoruz.
  2. Pırasayı temizleyıp, yeşil yaprak kısmını kesip kalanları ince kesiyoruz.
  3. Kaynar tuzlu suda pırasaları 5 dk. pışırıyoruz
  4. Pırasaları çıkartıp aynı suda patatesleri hafif  5-8 dk.pişiriyoruz, suyu suzüp soğumasına brakıyoruz.
  5. Kremayı, hardallı, eritilmiş tereyağı ve sıkılmış sarımsağı karıştırıyoruz. Tuz, kara biber, muskat ekliyoruz.
  6. Pişirme kabına pırasaları koyuyoruz. üzerine 1/3 krema karışımdan döküyoruz
  7. Soğumuş patateslerı güzel şekilde diziyoruz, üzerine kalan kremayı döküyoruz.
  8. Rendelenmiş kaşarı serpiyoruz
  9. 200 c. 25 dk pişiriyoruz

1-DSC01874

 Bulvių ir poru apkepas

4 asmenims jei Lietuviai tai 3 🙂

Gaminimo laikas 15+ 25 min.

    Sūnus kartais manęs klausia ar sugebu ką nors pagaminti be bulvių.  Žinoma, bet kam tos gėles, kai bulves žydi 🙂  Esu Lietuvė ir dar žemaitė, galiu valgyti bulves tris kartus per dieną ir nenusibos. Taigi siūlau išbandyti šita greitą bulvių pyragą.

Reikės:

  •  500 g bulvių
  •  2-3 poru stiebų
  • 20 cl. grietineles
  • 2 çesnako skilčių
  • 25-50 g sviesto
  •  gr. tarkuoto sūrio
  • 1/2 saukstelıo garstyciu
  • druskos, juoduju pipiru ,muskato

Gaminame:

  1. Nuskustas bulves supjaustome plonais griežinėliais.
  2. Nuplauname porus, nupjaukime dalį žalių lapų.
  3. Porus apverdame(5 min ) pasūdytame vandenyje.
  4. Išgriebiame  porus, sudedame bulves ir verdame apie 5- 8 min., nusunkiame vandeni ir leidžiame atvesti.
  5. Grietinėlę sumaišome su garstyčiomis bei trintu česnaku, supilame lydytą sviesta, įberiame druskos, pipiru, muskato.
  6. Sudedame porus į kepimo indo dugną, užpilame 1/3 grietinėles mišiniu.
  7. Atvėsusias bulves gražiai išdėliojame kepimo inde. Supilame likusia grietinėlę.
  8. Apibarstome tarkuotu sūriu.
  9. Kepame 200 c. apie 25 min.
Reklamlar

Etiketlendi:,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking