Havuçlu Kabak Mücver / Cukinijų- Morkų Blyneliai

  Šį kartą prisistatau su užsakytu receptu. Mano vaikystės draugė yra didelė Turkijos mylėtoja, dažnai atvyksta atostogauti, sužinojusi, kad aš bloga kurpti pradėjau sudarė mažą pageidaujamų patiekalų sarašiuką. Pirmasis užsakymas buvo cukinijų su morkom blyneliai, Ievut skanaus !

1-2013-10-10

Havuçlu Kabak Mücver

 4kişilik / 10 dk

       Benim sevdiğim mücver bol sebzeli, hafif  olur. Size iki farklı mücver sunma şeklı sunuyorum, ilki klasik sarımsaklı yoğurt ile , ikinci daha modern aperatif olarak sunabiliceğiniz somonlu havuçlu kabak kanepeler 🙂  Gerçeği söylemek gerekirse, hiç düşünmedim bu tarifi koymayı ama benim çocukluk arkadaşım Türkiye hastası, sık sık gelir ve yemeklere bayılır. Bu tarifi istek olduğundan dolayı koymaya karar verdim.

Malzemeler:

  • 1 kabak (200 g)
  • 1 havuç( 100 g)
  • 1 büyük yumurta
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık rendelenmiş kaşar
  • 1 saş soğan
  • bir avuç doğranmış maydanoz
  • bir avuç doğranmış dereotu
  • 2-3 kaşık doğranmış yeşıl soğan
  • bir tutam tuz, kara biber
  • sıvı yağı

Yapılış:

  1. Kabağı, havucu, soğanı rendeliyoruz.
  2. Kalan malzemeleri koyup güzel karıştırıyoruz.
  3. Başta yuksek ısıda mücverleri pişiriyoruz, sonra ısıyı kısıp tavanın kapağı kapatıp bır kaç dakika pişirelim. Mücverler yanmaz ve içi güzelce pişer.

Somonlu huniler için: füme somon, tartare( sarımsaklı) tip sürme peynir, kara biber, bir çay kaşığı limon suyu.

1-2013-10-102

Cukinıjų – Morkų Blyneliai

4 asmenims/10 min.

Reikės :

  • 1 jaunos cukinijos( 200 gr)
  • 1 morkos ( 100 g)
  • 1  didelio kiaušinio arba 2 mažų
  • 2 šaukštų miltų
  • 2 šaukštų tarkuoto sūrio
  • 1 svoguno
  • saujos kapotu petražolių1384111_4768495550025_1339571_n
  • saujos kapotų krapų
  • 2-3 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
  • druskos, pipirų
  • aliejaus

Jogurto padažui:

  • Jogurto
  • skiltelės traiškyto česnako
  • kapotų krapų
  • druskos

Gaminame:

  1. Cukiniją, morką, svogūną sutarkuojame.
  2. Sudedame likusius produktus, išmaišome.
  3. Dviejų šaukštų pagalba suformuojame norimo dydžio blynelius, dedame į karštą aliejų.
  4. Abi puses apkepus karštame aliejuje sumažinkime karštį, uždėkime  keptuvės dangtį ir kepkime apie 5- 6 minutes, tokiu būdu blynelių vidus pilnai iškeps.
  5. Valgome su jogurto padažu.

Lašišų ritinėliams reikės: rūkytos lašišos, Tartare tipo tepamo sūrio, juodujų pipirų, citrinos sulčių.

1-2013-10-101

Reklamlar

Etiketlendi:, , ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking