Cevizli brüksel lahana salatası / Briuselio kopūstų salotos su graikiškais riešutais

Briuselio kopūstų salotos su graikiškais riešutais

Brüksel lahana sezonu başlar başlamaz bu güzel sebzeden bir sıcak salata yaptım. Keskin brüksel tadı sevmeyenlere bu tarifi tavsiye ederim.

Malzemeler :

  • 500 g brüksel lahana
  • 8 kaşık zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 3 kaşık Gruyer peynir
  • Tuz, taze çekilmiş kara biber, muskat ceviz rendesi
  • 1 limon rendesi
  • 1 limon suyu
  • 10 taze ceviz

 

Yapalım

  1. Lahanaların dış kabukları alıyoruz, boydan  ortadan kesiyoruz.
  2. Tavaya zeytinyağı ve lahanaları koyuyoruz, 5-8 dk. orta ateşte kavuruyoruz.
  3. Taze cevizin kara kabukları çıkartıyoruz, ortadan kesiyoruz.
  4. Tavaya cevizleri, ezilmiş sarımsakları koyuyoruz ve 1-2 dk daha karıştırarak pişiriyoruz.
  5.  Ateşi kısıyoruz, limon rendesi, limon suyu, gruyere peyniri ekliyoruz ,guzelce karıştıryoruz, tuz, kara biber ve rende muskat cevizi ekliyoruz.
  6. Sıcak ya da soğuk yıyebiliriz.

 

Briuselio kopūstų salotos su graikiškais riešutais

 

Šias sočias briuselio kopūstų  salotas galime patiekti karštas, kaip garnyrą prie mėsos patiekalo arba  šaltas, kaip užkandį.

Reikės:

  • 500 g. briuselio kopūstų
  • 8 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelių trinto česnako
  • 3 šaukštų gruyere sūrio
  • druskos, šviežiai maltų pipirų, muškato riešuto
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės
  • 1 citrinos sulčių

Gaminame:

  1.  Nulupame briuselio kopūstų viršutinius lapelius, išilgai perpjauname perpus .
  2. Į keptuvę su aliejumi sudedame kopūstus ir ant vidutinės ugnies kepame kol apskrus apie 5- 8 min.
  3. Nulupame tamsią odelę nuo išlukštentų šviežių graikiškų riešutų ir juos stambiai sukapojame.
  4. Suberiame riešutus ir trintą česnaką į keptuvę, minutėlę maišant pakepiname.
  5. Sumažinus viryklės karštį, suberiame tarkuotą citrinos  žievelę, gruyere sūrį, viską gerai išmaišome. Įberiame druskos, pipirų, tarkuoto muskato.

2013-10-024

Reklamlar

Etiketlendi:,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking