Somonlu Balık Çorbası / Žuvienė su Lašiša

   Danimarka  lokantalarında menüde 3 seçenek var: 1- somon; 2 -somon; bunları beğenmediyseniz  o zaman üçüncü seçenek- somonnn 🙂  Somon  çorbasına ne dersiniz ,deniyelim mı ?

 Somonlu Balık Çorbası

4-6 kişilik / 30dk

balık corbası

 Malzemeler :

  • 200-300 g somon
  • 100 g herhangi füme balık (opsiyon)
  • 1 büyükçe patates küp-küp doğranmış
  • 1 baş soğan ufak doğranmış
  • 1 havuç küp küp doğranmış
  • 1-2 kereviz sapı yapraklarla ufak doğranmış
  • 1 ufak demet maydanoz doğranmış
  • Defne yaprak, kokulu biber taneleri, bir dal biberiye, tuz
  • 1 çorba k. domates salca ( biber salca ile karıştırabilirsiniz )
  • 3-4 çorba kaşığı zeytin yağı

TERBİYE :

  • 1 limon
  • 1yumurta sarısı

 Yapılışı:

  1.  2 litre kadar kaynar suya somonu, defne yaprağı, biberiye, tane biberleri koyulalım ve 5 dakika kaynatalım, somon hemencik pişer.
  2.  Ocaktan alalım somonu bir tabağa koyalım suyu süzgeçten geçirip kenarına koyalım.
  3.  Tencereye z.yağı, soğan koyup birkaç dakika kavuralım, salçayı koyup birkaç dakika daha işlemi devam edelim, havuçları, kerevizleri, patatesleri, balık suyu üzerine koyup pişirelim.
  4. Çorba pişerken soğumuş somonu ayıklayalım büyükçe parçalara ayırarak. Füme bağlı ufak parçalar haline kesiyoruz.
  5.   Patates kerevizle piştikten bir miktar sıcak suyu ve balıkları koyarım, maydanozu ekleyelim ve çırpılmış bir limon ve yumurta sarısının karışımı yavaşça karıştırarak ekleyelim. Bir demet kaynatarak ocaktan alalım.

žuvienė su lašiša

    Danijos restoranų meniu sąraše galima rasti 3 pagrindinius produktus : 1- lašišą ; 2- lašišą, jei nepatiko pirmi du, tai liko trečias pasirinkimas _ LAŠIŠĄ 🙂  Iš tu laiku likęs ir namuose prigijęs, žinoma mano ”pataisytas” sriubytės receptas… bandykit nesigailėsit…

Žuvienė su lašiša

4-6 asmenims / 30 min.

Reikės :

  • 200-300 g lašišos
  • 100 g bet kokios rūkytos žuvies
  • 1 didelės kubeliais supjaustytos bulvės
  • 1  kubeliais supjaustytos morkos
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno
  • 1-2 smukiai supjaustytų saliero stiebų su lapais
  • Nedidelio indelio susmulkintų  petražolių
  • 1 šaukšto pomidorų koncentruotos tyrės (galima maišyti su paprikos tyre)
  • keletos šaukštų alyvuogių aliejaus
  • lauro lapo, kvepiančių pipirų, šakelės rozmarino, druskos
  • 1 citrinos sulčių
  • 1 kiaušinio trynys

Gaminame:

  1. Sudėjus į puodą lašišą, rozmariną, lauro lapą, pipirus, užpilame vandeniu ir verdame apie 5 minutes. Žuvis labai greitai išverda, todėl nepervirkime.
  2. Išėmę žuvį, perkoškim buljoną ir padėkim į šoną.
  3. Į puodą įpylę aliejaus, pakepinkime svogūną, sudėkime pomidorų tyrę ir dar minutėlę pakaitinus, sudėkime bulves, morkas, salierus, įpilkime pašonėje stovintį buljoną ir jei trūksta, įpilkime vandens. Virkime kol išvirs bulvės.
  4. Atskiram indelyje gerai išplakim citrinos sultis su kiaušinio tryniu.
  5. Išrinkime lašišos ašakas, stambokais gabaliukais rankom susmulkinkime.
  6. Į išvirusias daržoves sudėkime lašišą bei rūkytą žuvį, suberkime petražoles.
  7. Iš lėto supilkime kiaušinio trynio ir citrinos mišinį, atsargiai maišant palaukime kol dar kartą sriuba užvirs.
  8. Skanaus degustavimo.
Reklamlar

Etiketlendi:,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking