Şeftaleli Mascarponeli Kek – Pyragas su Mascarpone ir persikais

  Mutfakta tatlı yaparak uzun saatler geçirmeyi pek sevmem, ben hızlı yapılan, kolay ulaşılan temel malzemeleri kullanarak ama farklı ve lezzetli tatlı yapmayı severim ..eğer siz de öylesiniz bu tarif tamda sizin için. İdeal tat ve kıvam için keki bir gün önceden yapılıp ertesi gün için sunuma hazırlanmasını tavsiye ediyorum.

 Şeftalili Mascarponeli Kek

6-8 kişilik / 8 dk + 45-50 dk pişirme

Mascarponeli kek

Malzemeler:

  • 125 g kek  için unu ( marketlerde bulabilirsiniz )
  • 60 g çekilmiş badem
  • 125 g yumuşamiş tereyağı
  • 125 g şeker
  • 2 orta boy yumurta
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 420 g konserve şeftali ,suyu süzülmüş ve dilimlenmiş( 2-3 büyük olgun şeftali kulanabiliriz)
  • 250 g mascarpone peyniri
  • üst için:
  • 30 g dilimlenmiş badem
  • 1 çorba kaşığı kahve rengi şeker
  • 24cm kenarları açılan pasta kabı 

 Yapılışı:

  1. Fırının 190 derecede hazır olması gerekiyor. Tepsiyi yağlayıp anlamayı unutmamalısınız.
  2. Tüm malzemeleri mascarpone ve şeftali haricinde iyice karıştırıyoruz.
  3. Karışımın yarısını tepsiye koyuyoruz.
  4. Üzerine şeftalileri sonra peynir ile birlikte kaşık kaşık diziyoruz.
  5. Peynirlerin üzerine kalan hamuru döküyoruz.
  6. Son olarak 1 kaşık şekeri ve dilimlenmiş bademleri eşit şekilde gezdiriyoruz. Önceden 190 derece ısıttığımız fırında 45-50 dk. pişiriyoruz. 20 dk. kalıbında soğuttuktan sonra kabından çıkartıp komple soğutuyoruz.
  7. Yaptığımız  kekin bir gün sonra yenilmesini tavsiye ediyoruz. Şimdiden Afiyetler olsun..

Pyragas su mascarpone

Pyragas su Mascarpone ir Persikais

Esu iš tų, kurios nemėgsta gaišti laiko gaminant desertus. :) Man labiausiai patinka greitai pagaminami, ir jei įmanoma, iš vakaro. Šis cheesecake receptas yra kaip tik toks…. viens du trys pagaminau, iškepiau, atvėsinau ir į šaldytuvą nakčiai… o kitą dieną galiu ramiai vaišinti svečius.

 6-8 asmenims / 8min + 45-50 min kepimo

Reikes:

  • 125 g pyragui skirtų miltų (miltuose kepimo milteliai jau įmaišyti)
  • 60 g maltų migdolų
  • 125 g minkšto sviesto
  • 125 g cukraus
  • 2 vid. dydžio kiaušinių
  • 1 šauksto pieno
  • 420 g konservuotų persimonų, galima naudoti 2-3 didelius prisirpusius persimonus
  • 250 g mascarpones sūrio

viršui :

  • 30 g migdolų plokštelių
  • 1 šaukšto rudo cukraus

Gaminam 

  1. 24 cm skersmens, atidaromais šonais torto formą ištepame sviestu ir apibarstome miltais.
  2. Įjungiame orkaitę 190°C.
  3. Sumaišome visus produktus, išskyrus mascarpone sūrį ir persimonus.
  4. Pusę masės supilame į kepimo formą.
  5. Sudedame supjaustytus persimonus, ant jų šaukštu išdaliname mascarpone sūrį ir sudedame likusią tešlą.
  6. Viršų apibarstome migdolų plokštelėmis ir rudu cukrumi.
  7. Kepame 45-50 minučių, vėliau apie 20 minučių leidžiame atvėsti ir tik tada nuimame formos šonus. Paliekame visiškai atšalti. Pyragas bus skaniausias, jei valgysite kitą dieną.

mascarpone 2

Reklamlar

Etiketlendi:, ,

Yorum / Komentarai

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Kūmutės Virtuvė

Valgome tam, kad gyventi būtų skaniau... ( Renata )

Turkish Cuisine

Traditional Turkish Style Cooking